Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ , ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Α.Σ.Υ.Σ. ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ


Η Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, παρέστη το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Καβάλας.
Η κ. Χρυσοβελώνη στην ομιλία της μεταξύ άλλων τόνισε:
«Οι σχέσεις του Υπουργείου με τα υπεραστικά ΚΤΕΛ διέπονται από μια αρμονική και αγαστή συνεργασία. Το πνεύμα συνεννόησης και η αμοιβαία κατανόηση των αναγκών και των δύο πλευρών οδηγεί εμπράκτως στην λύση των προβλημάτων που κατά καιρούς ανακύπτουν με γνώμονα και προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Υπό το πνεύμα αυτό, όπως σας δήλωσα και κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχα στο ΥΠΟΜΕΔΙ με το προεδρείο της Ομοσπονδίας σας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, Υπουργός κ. Σπιρτζης, η Γενική Γραμματέας κα. Πέρκα κι εγώ προσωπικά, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την διατήρηση αυτής της αποδοτικής συνεργασίας με στόχο την βελτιστοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των υπεραστικών μεταφορών.

Μέχρι και την ανάληψη των καθηκόντων της διακυβέρνησης της χωράς από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, δεν υπήρξε ποτέ, από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΜΕΔΙ, ένας άρτιος και στοχευμένος στρατηγικός σχεδιασμός για τις μεταφορές. Οι προηγούμενοι Υπουργοί ΥΠΟΜΕΔΙ των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, περιορίζονταν σε μια συντηρητική και αμιγώς διαχειριστική διοίκηση, η οποία στην καλύτερη περίπτωση ικανοποιούσε διαδικαστικά αιτήματα των εκάστοτε φορέων. Διαιώνιζε όμως τα ουσιαστικά προβλήματα που αποτελούν τροχοπέδη στην όποια προοπτική ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας.
Το ΥΠΟΜΕΔΙ πλέον, ο Υπουργός Χρ, Σπίρτζης αλλά κι εγώ προσωπικά έχουμε ήδη προχωρήσει στην κατάρτιση ενός Στρατηγικού Σχεδιασμού Μεταφορών ο οποίος θα περιλαμβάνει αρχικά δύο σχέδια δράσης, που θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2016:
  1. Σχέδιο Δράσης για τις Μεταφορές
  2. Σχέδιο Δράσης για την Εφοδιαστική Αλυσίδα (logistics)
Αυτά τα δύο θα αποτελέσουν τις βάσεις και τον προπομπό για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών που θα έχει ορίζοντα εικοσαετίας (20ετίας).
Κατά την διαδικασία αυτήν θα κληθείτε εσείς όπως και όλοι οι φορείς των μεταφορών να καταθέσετε τις προτάσεις σας, ώστε να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε ένα άρτιο δίκτυο συνδυαστικών μεταφορών, το οποίο θα είναι δομημένο με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την συμβατότητα με το περιβάλλον. Επιπρόσθετα, υψηλής χρηστικότητας έργο το οποίο περιλαμβάνεται στο παραπάνω σχέδιο και σας αφορά άμεσα, είναι αυτό της κατασκευής του κεντρικού σταθμού λεωφορείων (εξωτερικού και εσωτερικού) στην περιοχή του Ελαιώνα.
Με αυτόν τον τρόπο θα καταστεί εφικτό ένα υγιές τοπίο, στο οποίο θα μπορείτε να εργάζεστε και να αναπτύσσεστε με στόχο την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών μεταφορών στο κοινωνικό σύνολο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger