Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Τζούλια Τσαλίκη: Η δημοπράτηση της αποκατάστασης οδικής σύνδεσης Σκοπέλου-Λουτρακίου πρέπει να γίνει…χτες

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΣΑΛΙΚΗ
Ηχηρή παρέμβαση έκανε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 31ης Μαρτίου 2016, η Αντιπρόεδρος του και Περιφερειακή Σύμβουλος από την Π.Ε. Μαγνησίας, κ. Τζούλια Τσαλίκη, σχετικά με την αποκατάσταση του οδικού δικτυου στη Σκοπελο, που επλήγη απο τη θεομηνία της 22ας-23ης Σεπτεμβρίου 2015.
Η κ. Τσαλίκη μετέφερε το ότι η Σκόπελος εκπέμπει SOS, καθώς ξεκινάει η τουριστική περίοδος και το νησί είναι κομένο στη μέση, πράγμα που ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τους κατοίκους, αλλά και δημιουργεί ζητήματα ασφαλούς μετακίνησης τόσο για τους ντόπιους, όσο και τους τουριστες.
Υπαρχουν ζημιές σε ολόκληρο τον κύριο άξονα, δηλαδή την επαρχιακή οδό Χώρας Σκοπέλου-Λουτρακίου.

Ιδιαίτερα όμως, στη θέση Πετράκη, πανω απο την παραλία Λιμνονάρι, εχει υποχωρήσει όλο το οδόστρωμα με αποτέλεσμα εκείνο το σημείο να αποτελεί την αιτία πλήρους αποκοπής της συγκοινωνίας.
Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται βοηθητικοί δρόμοι, στενοί και με επικίνδυνα γεωμετρικά χαρακτηριστικά. Σε πολλά σημεία δεν μπορούν να περάσουν ταυτόχρονα δυο διασταυρουμενα λεωφορεία, ακόμη και δυο αυτοκίνητα.
Η επισκευή του δρόμου ειναι αρμοδιοτητα της Περιφερειας Θεσσαλίας, και σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, εχουν εκπονηθεί απο τις αρμόδιες υπηρεσίες δύο μελέτες, μία για το σύνολο της οδού, προϋπολογισμού έργου περίπου 1.500.000 ευρώ και η άλλη για σημειακή παρέμβαση στη θέση Πετράκη, προϋπολογισμού έργου 290.000 ευρω.
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζητήθηκαν οι Πιστώσεις του εθνικού σκέλους τοτ Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το έτος 2016, στις οποίες περιλαμβάνονται και πόροι για αποκαταστάσεις ζημίων απο θεομηνία. Η κ. Τσαλίκη, εκ μέρους της παράταξης ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ πρότεινε την χρηματοδότηση του μικρότερου έργου από τις πιστώσεις αυτές. Αρνητική ήταν η στάση της Περιφερειακής Αρχής.
Η κ. Τσαλίκη δήλωσε: «Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, τονίσαμε την αναγκη άμεσης δημοπράτησης του έργου αποκατάστασης της επαρχιακής οδού Σκοπέλου-Λουτρακίου στη θέση Πετράκη, πανω απο την παραλία Λιμνονάρι, πράγμα που ειναι αποκλειστική αρμοδιοτητα της Περιφερειας. Για το σκοπό αυτό προτείναμε την άμεση δέσμευση του απαιτούμενου ποσού μέσα απο τον υφιστάμενο κωδικό του προυπολογισμου για αποκαταστάσεις οδών απο θεομηνίες.
Η περιφερειακή αρχή έκανε την επιλογή να περιμένει πιστώσεις απο τα Υπουργεία.
Ως τωρα η Περιφερεια Θεσσαλίας δεν εχει δώσει ούτε ένα ευρω για τη Σκόπελο, δείχνοντας ποιες ειναι οι πραγματικές της προτεραιότητες .
Με την προταση μας το εργο θα μπορούσε να δημοπρατηθεί άμεσα. Για κάθε μέρα που περνάει από δω και πέρα, οι ευθύνες για την ταλαιπωρία, τη ζημιά στον τουρισμό και την πυρασφάλεια βαρύνουν την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων».
Τέλος, χαρακτήρισε το γεγονός ως άλλο ένα σημείο υποβάθμισης της Μαγνησίας.
 http://magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger