Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE Ντέρμπι στο Φάληρο, δοκιμασίες για τα φαβορί

Ο αγώνας Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ ξεχωρίζει απ' το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής
Ο αγώνας Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ ξεχωρίζει απ' το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής
MotionTeam
Ανεβάζει τους... τόνους η 21η αγωνιστική της Super League, η οποία πέρα απ' τα ενδιαφέροντα παιχνίδια σηματοδοτεί την έναρξη ενός μήνα όπου θα διεξαχθούν μαζεμένα τα μεγαλύτερα ντέρμπι του πρωταθλήματος. Η αρχή γίνεται αύριο, με το ντέρμπι του Φαλήρου μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενώ στα αξιοσημείωτα παιχνίδια της αγωνιστικής συγκαταλέγονται και οι δύσκολες αποστολές των υπόλοιπων ομάδων που μάχονται για το πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας που οδηγεί στα πλέι οφ.Στο «Γ. Καραϊσκάκης» μπορεί μεταξύ των πρωτοπόρων «ερυθρολεύκων» και τέταρτων της βαθμολογίας «ασπρόμαυρων» να υπάρχει μια... χαώδης διαφορά 24 β. και σε πρακτικό επίπεδο το τι θα γίνει στο ματς να μην αλλάζει κάτι, εντούτοις κίνητρα για τους δύο αντιπάλους υπάρχουν και μάλιστα αρκετά. Πέρα απ' το γόητρο της νίκης σε ένα απ' τα κλασικά ντέρμπι του πρωταθλήματος και οι δύο έχουν τους λόγους για να την επιδιώξουν. Οι γηπεδούχοι θέλουν να διευρύνουν το αήττητο σερί των 19 νικών και της μιας ισοπαλίας μέχρι τώρα και να κρατήσουν την ψυχολογία τους ψηλά ενόψει τόσο των σημαντικών αναμετρήσεων που ακολουθούν τόσο στο Europa League κόντρα στην Αντερλεχτ όσο και στα ντέρμπι του πρωταθλήματος (με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό).

Απ' την άλλη στον «Δικέφαλο» εκτός του πρακτικού ζητήματος που τους καίει αφού ενδεχόμενη νέα απώλεια θα θέσει σε αμφισβήτηση ακόμα και την παρουσία στην πεντάδα της βαθμολογίας, αναζητείται μια ψυχολογική ένεση για επιστροφή της ηρεμίας στην ομάδα. Το νέο στραβοπάτημα με την ισοπαλία κόντρα στον Ατρόμητο την προηγούμενη αγωνιστική άνοιξε για τα καλά τον «ασκό του Αιόλου», με αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο και τον τεχνικό της ομάδας, Ιγκόρ Τούντορ, να περνάει ένα 24ωρο στον... αέρα πριν λάβει στήριξη απ' τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ. Πάντως, παρά την παράταση που πήρε ο Κροάτης, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν πως μια νέα άσχημη εμφάνιση και ήττα στο Φάληρο θα επιφέρει εξελίξεις.
Στα αμιγώς αγωνιστικά, για τον Ολυμπιακό την τελευταία στιγμή θα εξαρτηθεί η συμμετοχή του Ντομίνγκες ενώ για την αντίστοιχη του Καμπιάσο τα δείγματα είναι αρνητικά. Για τον ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί τελικά ο Μπερμπάτοφ μετά τη μείωση της τιμωρίας του από 3 σε 2 αγωνιστικές, ενώ αμφίβολος είναι ο Μυστακίδης.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής ξεχωρίζει η αναμέτρηση της ΑΕΚ με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, όπου θα δοκιμαστεί - ίσως πιο σοβαρά από άλλες φορές - το νικηφόρο σερί της Ενωσης εντός του 2016. Αν και γηπεδούχος, ο Παναθηναϊκός έχει δύσκολη αποστολή απέναντι στην επικίνδυνη και ικανή για... ζημιά Ξάνθη. Δύσκολα περιμένουν και τον Αστέρα Τρίπολης, που θα αγωνιστεί στα Χανιά με αντίπαλο τον Πλατανιά. Εξάλλου, το δικό του ενδιαφέρον έχει η αναμέτρηση για τα δρώμενα στην ουρά μεταξύ Βέροιας και Καλλονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger