Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ο Κατρούγκαλος καλεί εκ νέου τους αγρότες σε διάλογο

Νέο κάλεσμα για διάλογο απηύθυνε στους αγρότες ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την ολοκλήρωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

«Θα ακούσετε τις προτάσεις της κυβέρνησης από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όταν θα έρθουν οι αγρότες, όπως ελπίζουμε και προετοιμάζουμε αυτήν τη συνάντηση στο τέλος της εβδομάδας» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Κατρούγκαλος,
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη διατυπώσει τις προτάσεις της για τα περισσότερα θέματα όπου υπάρχουν παραμετρικές αλλαγές, όπως για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να παραμείνει αυτόνομο το Ταμείο των επιστημόνων, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι πρόκειται για σενάρια που δεν συνάδουν με τον σχεδιασμό του υπουργείου.
Σε δηλώσεις προχώρησε και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η οποία τόνισε ότι η συνολική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σχεδιάζεται από 1/1/2017. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν βελτιώσεις και τροποποιήσεις, καθώς πρόκειται για μια «δυναμική διαπραγμάτευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger