Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Πολύνεκρη έκρηξη έξω από το Γενικό Επιτελείο Στρατού


Το σημείο της επίθεσης (πηγή: ΑΡ)Το σημείο της επίθεσης (πηγή: ΑΡ)
Στους 28 ανέρχονται οι νεκροί και σε 61 οι τραυματίες της βομβιστικής επίθεσης που διαπράχθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της Άγκυρας, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, προσθέτοντας πως δεν υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή πληροφορίες για το ποιος ευθύνεται για την ενέργεια αυτή.
Όπως τόνισε ο Κουρτουλμούς, ο οποίος ασκεί παράλληλα καθήκοντα αντιπροέδρου της κυβέρνησης, είναι ξεκάθαρο ότι η επίθεση ήταν καλά σχεδιασμένη. Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που ήταν τοποθετημένος σε ένα όχημα, εξερράγη καθώς στρατιωτικά λεωφορεία κινούνταν κοντά στην έδρα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, το κοινοβούλιο και άλλα κυβερνητικά κτίρια.

Ο τόπος και ο χρόνος της επίθεσης, δημιουργεί σειρά ερωτηματικών δεδομένου ότι η περιοχή αυτή, αποτελεί  μια από τις πλέον φυλασσόμενες στην Άγκυρα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα ενισχυμένα, στο φόντο και της «αντι - τρομοκρατικής» δράσης που η κυβέρνηση δηλώνει ότι δυναμώνει αλλά και των πολύνεκρων επιθέσεων του περασμένου Οκτώβρη πάλι στην Άγκυρα (με σχεδόν 100 νεκρούς) αλλά και του περασμένου Γενάρη, σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της Κωνσταντινούπολης, με 11 νεκρούς Γερμανούς τουρίστες.
Ο πρωθυπουργός Αχμέντ Νταβούτογλου που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στις Βρυξέλλες ανέβαλε το ταξίδι «για μια αβέβαιη ημερομηνία», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του. Ήδη σύμφωνα με τηλεγράφημα του «Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων», η συνάντηση που προβλεπόταν να λάβει χώρα αύριο Πέμπτη στις Βρυξέλλες ανάμεσα σε εκπροσώπους 11 χωρών μελών της ΕΕ οι οποίες δηλώνουν ότι θα υποδεχθούν «εθελοντικά» περισσότερους πρόσφυγες από την Τουρκία ακυρώθηκε.  
Ο πρόεδρος της χώρας Ρ. Τ. Ερντογάν, ανέβαλε προγραμματισμένο ταξίδι στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ και οι δύο θα συμμετάσχουν σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Σε ανακοίνωσή του, ο τουρκικός στρατός χαρακτήρισε τρομοκρατική ενέργεια την επίθεση και υπογράμμισε πως η έκρηξη είχε στόχο στρατιωτικά λεωφορεία στα οποία επέβαινε προσωπικό του στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger