Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Κατολισθήσεις στις ράχες (Σταυρό)Σκοπέλου


Τη συγκεκριμένη εικόνα παρουσίαζε χθες ο δρόμος στην περιοχή Σταυρός
Η κίνηση των οχημάτων στην περιοχή Σταυρός γίνεται από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας για λόγους ασφάλειας
Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στην οδική αρτηρία που βρίσκεται στην περιοχή Σταυρός της Σκοπέλου, με αποτέλεσμα να επιστρατευτούν μηχανήματα και το έμψυχο δυναμικό του δήμου Σκοπέλου, προκειμένου να επιτραπεί η διέλευση από τη μια λωρίδα του δρόμου.
Οι κατολισθήσεις στα πρανή του δρόμου είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας από το συγκεκριμένο σημείο τις δύο προηγούμενες μέρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις δεκαπέντε οικογένειες που διατηρούν κατοικίες στη συγκεκριμένη περιοχή.

Τα προβλήματα προέκυψαν μετά τη θεομηνία που έπληξε το νησί τον περασμένο Σεπτέμβριο και επανέρχονται στην επιφάνεια μετά από κάθε βροχόπτωση. Το ίδιο πρόβλημα επανήλθε μετά τη βροχόπτωση που σημειώθηκε στο νησί την περασμένη εβδομάδα, καθώς εκτιμάται ότι λόγω του μεγάλου όγκου νερού που κατέκλισε τα πάντα, όταν ξέσπασε η κατακλυσμιαία βροχόπτωση του περασμένου Σεπτεμβρίου, μεταφέρονται φερτές ύλες στο οδόστρωμα, διότι το χώμα έχει απορροφήσει τεράστιες ποσότητες νερού και γι’ αυτό το λόγο υποχωρούν τα πρανή του δρόμου.
Στην προκειμένη περίπτωση, κρίνεται αναγκαία η εκπόνηση μελέτης, προκειμένου να κατασκευαστεί τοιχίο αντιστήριξης, που θα συγκρατεί το χωμάτινο όγκο, αποτρέποντας την επανάληψη των φαινομένων κατολίσθησης στο μέλλον.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αντιδήμαρχος Μάχη Κλωνάρη, υπογράμμισε ότι «το μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της θεομηνίας που έπληξε το νησί τον περασμένο Σεπτέμβριο, διότι η ορμή του νερού της βροχής συμπαρέσυρε τα στερεά χώματα.
Το υπέδαφος έχει απορροφήσει μεγάλη ποσότητα νερού και κατά συνέπεια σημειώνονται πλέον κατολισθήσεις μετά από κάθε βροχόπτωση. Θεωρώ ότι είναι ένα χρόνια πρόβλημα και αν δεν βρεθεί λύση, θα επαναλαμβάνεται». Στο μεταξύ, εξετάζονται προσεκτικά όλες οι παράμετροι και κυρίως αν και κατά πόσο μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία και η δεύτερη λωρίδα του δρόμου, που παραμένει κλειστή μέχρι στιγμής.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger