Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

Η ιστορία του μοναδικού ήρωα παπά αντάρτη του ΔΣΕ

Πηγή: Ηρακλής Κακαβάνης - "Ατέχνως"

Την ιστορία και τη φωτογραφία του μοναδικού ήρωα παπά μαχητή του ΔΣΕ διασώζει ο Λύσανδρος Ταμουρίδης, συντοπίτης και συνεπώνυμος του παπα-Κυριάκου, στο βιβλίο του «Απ’ τον Όλυμπο στο Γράμμο. Ημερολόγιο ενός αντάρτη του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ». Από την Ολυμπιάδα Ελασσόνας ο παπα-Κυριάκος, από την Ελασσόνα ο Λύσανδρος.

Ο Κυριάκος Ταμουρίδης ήταν παπάς στην Ολυμπιάδα. Είχε 7 παιδιά. Μετά το τέλος της λειτουργίας ο παπα-Κυριάκος άρχιζε τη διαφώτιση για την ανάγκη να φύγουν οι κατακτητές, να ενισχυθεί το ΕΑΜ. Μετά τη Βάρκιζα κυνηγήθηκε άγρια από τις αρχές. Το 1946 λειτουργούσε στην Τσαριτσάνη, ανταρτομάνα και προπύργιο των κομμουνιστών. Μια Κυριακή πήγαν οι χωροφύλακες να τον συλλάβουν μετά τη λειτουργία, όμως οι πολίτες που ήταν στην εκκλησία απαίτησαν την απελευθέρωσή του και το πέτυχαν.

Τότε οι καταδιωκόμενοι δημιούργησαν την πρώτη ομάδα του ΔΣΕ στην περιοχή. Ο παπα – Κυριάκος εντάχθηκε στο ΔΣΕ. Σε μια μάχη τραυματίστηκε σοβαρά στα πόδια και τον συνέλαβε ο μοναρχοφασιστικός στρατός. Αφού τον πήγαν στη Λάρισα και στα Τρίκαλα, πέρασε από στρατοδικείο και τον εκτέλεσαν στο Μεζούρλο.

Στην Ολλανδική αγορά ανοίγεται η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου


Μέσω αποστολής υλικού στο www.Griekenland.net

griekenland
Η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου σε συνεργασία με την MTC Group, προωθούν το νησί του Παπαδιαμάντη στην Ολλανδία και στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής έγινε επικοινωνία με τον κ. Bas Wanrooij, έγκριτο Ολλανδό δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού website στην Ολλανδία αποκλειστικά για την Ελλάδα, Griekenland.net.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, με την επικοινωνία αυτή εξασφαλίστηκε η δωρεάν αποστολή και δημοσίευση φωτογραφικού υλικού της Σκιάθου στο website Griekenland.net.

Προς τους κ.κ. Υπουργούς: • Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων • Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Θέμα: Ωράριο διδασκαλίας και εξωδιδακτικές υποχρεώσεις εκπαιδευτικών ΑμεΑ


.            Το ωράριο διδασκαλίας και διεξαγωγής πρακτικών ασκήσεων των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ορίζεται με τις ειδικές διατάξεις του  ν.1566/1985, όπως ισχύει. Η πιο πρόσφατη τροποποίηση των σχετικών άρθρων με τον ν.4152/2013 οδήγησε στην αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας κατά δυο (2) ώρες την εβδομάδα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ο ίδιος νόμος ορίζει ότι κάθε εκπαιδευτικός παραμένει  υποχρεωτικά στοσχολείο, στις εργάσιμες μέρες πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για τηνεκτέλεση συγκεκριμένου έργου που του έχει ανατεθεί από τα όργαναδιοίκησης του σχολείου όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ήτριάντα (30) ώρες την εβδομάδα. Ως εξωδιδακτικό έργο αναφέρονται ενδεικτικά ωςη συμμετοχή σεγιορταστικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, η ενημέρωση τωνγονέων και κηδεμόνων, η τήρηση βιβλίων του σχολείου και η εκτέλεση διοικητικών εργασιών.Από τις πρόσθετες αυτές υπηρεσίεςορίζεται ότι απαλλάσσονται οι μητέρες παιδιών μέχρι δύο ετών.

ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ


Γιώργος Παπασπυρόπουλος

Γιατί οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες σήμερα, δεν απέχουν εισοδηματικά από τους ανέργους παρότι εργάζονται. Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν σήμερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι… αυξάνοντας τα χρέη τους.  

Οι ασφαλιστικές εισφορές του ελεύθερου επαγγελματία καθορίζονται βάσει τριετιών στο επάγγελμα και ΟΧΙ ΒΑΣΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ.

Δε νομίζετε ότι ήλθε η στιγμή, μετά από 7 χρόνια μνημονίων να επιστρέψουμε στο Εθνικό μας Νόμισμα;

...Όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν στο βάθος του χρόνου αφού μισθοί, ημερομίσθια, συντάξεις φτάσουν σε εξευτελιστικό επίπεδο, το κράτος διαλυθεί, το ασφαλιστικό σύστημα και το σύστημα υγείας θα γίνουν υποτυπώδη.

Αυτά υπόσχονται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΚΚΕ, ΧΑ, ΛΑΕ, αφού αποδέχονται το ευρώ που είναι συνώνυμο των μνημονίων.  ...
Σπύρος Στάλιας, οικονομολόγος, ΜΑ, Ph.D, πρ. Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΠ

Το καθήκον ενός σύγχρονου Κράτους, που εκδίδει το νόμισμα του, είναι να δαπανά, έως ότου απορροφηθεί όλο το ανενεργό εργατικό δυναμικό, με δεδομένη την παραγωγικότητα της οικονομίας, έως ότου επιτευχθεί η πλήρης απασχόληση ανθρωπίνων και υλικών πόρων.

ημιτελικός Κυπέλλου Φάρος - ΠΑΟΚ ...AO Faros Keratsiniou - PAOK BC live

31/12: ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

από Συγγενείς-Φίλοι κρατουμένων και διωκόμενων αγωνιστών 28/12/2015 11:18 πμ.,

31/12: ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Τα μεσάνυχτα της παραμονής πρωτοχρονιάς,
Παγκόσμιας Μέρας Δράσης Συγγενών-Φίλων  Πολιτικών Κρατουμένων
καλούμε όλους τους ανθρώπους με συνείδηση
έξω από τις φυλακές όλης της χώρας.
Να κάνουμε τη νύχτα μέρα
Να ενώσουμε τις φωνές μας με τους κρατούμενους
Με τα  συνθήματα :  «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ όλα τα κελιά !»

Ξεσηκωθείτε και γαμήστε τους Γερμανό τσολιάδες.... Κατάσχεση 1ης κατοικίας για δημοτικά τέλη στο Περιστέρι

katasxesi-peristeri-1
Η αναλγησία δεν έχει όρια. Μέσα στο Δεκέμβρη επιδίδουν κατασχετήρια πρώτης κατοικίας για δημοτικά τέλη. Η αθέατη πλευρά του μεγάλου κύματος των κατασχέσεων που έρχεται είναι εδώ. Δεκάδες χιλιάδες άνεργοι, μικροσυνταξιούχοι, υπερχρεωμένοι, οδηγούνται στην απόγνωση. Τα «κόκκινα δάνεια» είναι μικρό μέρος του όλου που θα ακολουθήσει.
Η δημοτική μας αρχή, καταγγέλλει η Δημοτική Κίνηση Περιστερίου, με κάθε ευκαιρία «διαφημίζει» το «φιλανθρωπικό» της έργο. Επίσης με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα δήθεν «δωρεάν» προσφοράς θεαμάτων και μαζικής διασκέδασης για τους δημότες.

Εορτή των Αγίων Δισμυρίων μαρτύρων

Εορτή των Αγίων Δισμυρίων μαρτύρων
Τη μνήμη των Αγίων Δισμυρίων (20.000) μαρτύρων που κάηκαν στη Νικομήδεια τιμά σήμερα, 28 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας.
Τον 4ο αιώνα μ.Χ., επί Διοκλητιανού και Μαξιμιανού, οι χριστιανοί της Νικομήδειας ήταν αρκετά πολυπληθείς. Ο επίσκοπος Άνθιμος, άνδρας άξιος και με αυταπάρνηση, κοπίαζε νύχτα - μέρα για τις ψυχές των πιστών.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου