Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

Περίεργο… παραιτήθηκε η Εισαγγελέας Διαφθοράς κα Παπανδρέου

areiosΠερίεργο… παραιτήθηκε η Εισαγγελέας Διαφθοράς  κα Παπανδρέου

Panathinaikos - Zielona Gora Live Streaming

Anagennisi Karditsas - AEL Larissa Live Streaming

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ10 ΔΕΚ 2015

ΛΑΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ  ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σκοπελίτη- Σκοπελίτισσα,
    Σε μια περίοδο που το λαϊκό κίνημα προσπαθεί να ορθώσει τείχος αντίστασης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ με τις επιτυχημένες απεργιακές κινητοποιήσεις, η απόσπαση έστω και κάποιων μικρών κατακτήσεων δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Με τη δική σας καθοριστική συμμετοχή στις πρωτοβουλίες της Λαϊκής Επιτροπής, τη δραστηριοποίηση και τη δημοσιότητα, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, που πήραν οι συσκέψεις και τα αιτήματα των μαζικών φορέων του νησιού μας, μετράμε ήδη τα πρώτα αποτελέσματα. Ήδη έχει υπογραφεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η παράταση της κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου μας για έξι μήνες, μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Επίσης, σύμφωνα και με τα αναγραφόμενα στον τοπικό Τύπο, σύντομα θα υπογραφούν οι αποφάσεις για τη χορήγηση κονδυλίων που θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση των λιμανιών και για αντιπλημμυρικά έργα. Οι αγώνες μας λοιπόν πρέπει να ενταθούν προς την κατεύθυνση της πλήρους ικανοποίησης του πλαισίου των αιτημάτων που είχαμε θέσει από την αρχή. Κανένας εφησυχασμός, καμιά επανάπαυση στην πάλη μας  ΓΙΑ:  

Σοκ Γυναίκα βιάστηκε μέχρι θανάτου απο Μουσουλμάνο λαθρομετανάστη

viasmos mousoulmanosΣοκ στην Σουηδία: Γυναίκα βιάστηκε μέχρι θανάτου απο Μουσουλμάνο λαθρομετανάστη
Σοκαρισμένοι πάλι οι Σουηδοί…
Ένας 34χρονος Σομαλός λαθρομετανάστης συνελήφθη μετά απο την άγρια επίθεση μιας γυναίκας στο γκαράζ του ξενοδοχείου Sheraton στη Σουηδία.

Σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης


Να εργάζονται αμισθί (!) και να «επιμορφώνονται πολιτιστικά και κοινωνικά» θα απαιτεί η φινλανδική κυβέρνηση απ' όσους πρόσφυγες και μετανάστες ζητούν άσυλο στη χώρα, σύμφωνα με τη νέα αντιμεταναστευτική της πολιτική. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε ότι «η νέα σειρά μέτρων θα καταστήσει αυστηρότερες τις πρακτικές μας και θα εξαλείψει πιθανούς παράγοντες έλξης των προσφύγων». Ειδικά για την αμισθί εργασία, τη δικαιολόγησε με το επιχείρημα ότι «όσο περισσότερο οι άνθρωποι μένουν αδρανείς, τόσο περισσότερο απογοητευμένοι νιώθουν» και, ταυτόχρονα, προανήγγειλε τακτικούς έλεγχους της κατάστασης στις χώρες προέλευσης των προσφύγων, ώστε, αν κρίνεται απαραίτητο, να αίρονται άμεσα οι άδειες παραμονής. Με άλλα λόγια, η φινλανδική κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να

Μεγαλώνουν οι αντιδράσεις για την επιβολή του ΕΦΚ στο κρασί

Μεγαλώνουν οι αντιδράσεις για την επιβολή του ΕΦΚ στο κρασί Διευρύνεται το μέτωπο των αντιδράσεων στην απόφαση για την επιβολή ΕΦΚ στο κρασί. Είναι ενδεικτικό ότι την Πέμπτη (10/12/2015) στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), εκτός απο το καθολικό «Όχι» του κλάδου στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) που εκφράστηκε από τους προέδρους της ΕΔΟΑΟ, της ΚΕΟΣΟΕ και του ΣΕΟ, παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό εκφράζοντας την αντίθεσή τους οι εκπρόσωποι 4 κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων) και 4 περιφερειακών αρχών (Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Πελοπονήσσου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Περιφέρεια Κρήτης), καθώς και οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ και 5 άλλων φορέων του παραγωγικού κόσμου (Διεπαγγελματική Ελαιολάδου, Διεπαγγελματική Κρέατος, Διεπαγγελματική Μελιού, Διεπαγγελματική Επιτραπέζιας Ελιάς και ΠΑΣΕΓΕΣ).

Ο δεκάλογος (του παραλογισμού) ενός νεομνημονιακού

του Άκη Σιαμαντζιούρα *

1. Σύγκρουση (εικονική) με τη διαπλοκή

Οι νεομνημονιακοί συγκρούονται μετωπικά με τις τρεις κορυφές του αμαρτωλού τριγώνου της εγχώριας διαπλοκής: τα καθεστωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, το σαθρό τραπεζικό σύστημα και το φαύλο πολιτικό κατεστημένο. Αντιπαλεύουν σφοδρά τα ιδιωτικά ΜΜΕ με το σφράγισμα της ιστοσελίδας gamatotv.com, πλήττουν καίρια τις συστημικές τράπεζες με την τρίτη ανακεφαλαιοποίησή τους και καταγγέλλουν απερίφραστα το πολιτικό κατεστημένο με τη ανατροφοδότησή του, καθιστώντας τη Βουλή των Ελλήνων, την Προεδρία της Δημοκρατίας και το Σύνταγμα της Ελλάδας τις τρεις πλευρές του αμαρτωλού τριγώνου.

Εορτή του Οσίου Δανιήλ του Στυλίτου

Εορτή του Οσίου Δανιήλ του Στυλίτου
Τη μνήμη του Οσίου Δανιήλ του Στυλίτου τιμά σήμερα, 11 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας.
Κάποιος έγραψε κάπου το εξής πολύ σωστό. «Όλοι οι Άγιοι είναι αξιοθαύμαστοι, όχι όμως και αξιομίμητοι...». Πολλοί από αυτούς, και μάλιστα οι Όσιοι, ανέλαβαν και εκτέλεσαν παράδοξα, που όλα είναι βέβαια εμπνευσμένα από αληθινή αρετή. Δεν είναι όμως για όλους, γι' αυτό και τέτοια έργα όχι μόνο αξιομίμητα δεν είναι, αλλά κι όλοι δεν είναι άξιοι να τα μιμηθούν.
Ένα τέτοιο έργο αξιοθαύμαστο, αλλ' όχι και αξιομίμητο είναι το κατόρθωμα των στυλιτών. Πολλοί Όσιοι πέρασαν ζωή ολόκληρη επάνω σ' ένα στύλο, εκτεθειμένοι στον καύσωνα του καλοκαιριού και στον παγετό του χειμώνα.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου