Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

APOEL - Vardar Live Streaming


Ο Τσίπρας αποδείχτηκε Λουκάς Παπαδήμος χωρίς γραβάτα. Και δεν χαίρεστε;

Ωραία, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε ένα ακόμα χαρτί του συστήματος. Η Πρώτη Φορά Αριστερά ήταν μια απάτη και το γλυκό αγόρι, Αλέξης Τσίπρας, ήταν ένας πολιτικός απατεώνας που έφερε το πιο σκληρό Μνημόνιο. Ο «επαναστάτης» Τσίπρας αποδείχτηκε Λουκάς Παπαδήμος χωρίς γραβάτα. Και τι έγινε; Δεν χαίρεστε; Θα έπρεπε να χαίρεστε που αποκαλύφθηκαν πια όλα τα χαρτιά του σάπιου ολιγαρχικού συστήματος στην Ελλάδα. Εντάξει, έμεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Χρυσή Αυγή αλλά δεν πιστεύω να υπάρχουν τόσοι πολλοί μαζοχιστές στην χώρα.
Δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί το Μνημόνιο. Η χώρα πηγαίνει ολοταχώς για έξοδο από την Ευρωζώνη.
Ο Τσίπρας πούλησε τους πολίτες που τον στήριξαν και σύντομα θα αντιληφθεί πως έχασε την ευκαιρία της ζωής του. Βέβαια, κάτι θα κέρδισε από αυτό. Έγινε πρωθυπουργός. Άξιος.Και τώρα;
Τώρα τα πράγματα είναι απλά. Τελείωσαν οι ψευδαισθήσεις. Αριστερές και δεξιές. Αναλαμβάνουμε εμείς.
Είμαστε πολύ δυνατοί. Καθαρίσαμε Καραμανλή, Παπανδρέου, Σαμαρά και Τσίπρα. Όλα τα γερά χαρτιά του συστήματος. Μαζί καθαρίσαμε και τα κόμματά τους.
Και παράλληλα, με το 61,3% 0ΧΙ του δημοψηφίσματος -πριν από οκτώ ημέρες- αποδείξαμε πως δεν είναι όλοι οι Έλληνες χέστηδες και ραγιάδες.

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΟΚ από τον Άγιο Παΐσιο για το Μνημόνιο 3 του Αλέξη Τσίπρα, το ΚΚΕ Θα έχετε κυβέρνηση και θα σώσει την Ελλάδα!!!

agios-paisios

Θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σαν… να μην έχετε!
Ιδού τι ανέφερε συγκεκριμένα εν έτει 1993 ο μεγάλος αυτός Έλληνας και Χριστιανός για τα σημερινά μας πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά χάλια (η μαρτυρία περιλαμβάνεται στο έργο του Νικόλαου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος- Μαρτυρίες προσκυνητών», που πραγματεύεται τα όσα θαυμαστά είπε και έκανε ο προφήτης της σύγχρονης Ρωμηοσύνης):
«Ο Θεός δεν θα επιτρέψει να γίνει κακό , αλλά θα γίνουν όμως πράματα και θάματα που δεν θα εξηγούνται με τη λογική. Ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν κι αυτοί»!

DEAD (LINE)

Του ΣΤΑΘΗ*
Στην Ευρώπη διαμορφώνεται «μια κατάσταση θλιβερά παράδοξη», έγραψε ο Πέτερ Σνάιντερ (Γερμανός συγγραφέας, δημοσίευση στα χθεσινά «Νέα»). Κατηγορεί τον Τύπο της Γερμανίας για τη σιωπή του εν σχέσει με τις πραγματικές διαστάσεις του «ελληνικού προβλήματος». Κάνοντας αναγωγή στην αιτία (και) αυτού του προβλήματος: την κυρία Ανγκελα Μέρκελ, «μια μεγάλη Wahrheitsvermeiderin» (σ.σ.: ένας άνθρωπος που προσπαθεί να αποφύγει την αλήθεια), όπως η θαυμαστή στους εννοιολογικούς προσδιορισμούς γερμανική γλώσσα διατυπώνει.
Ομως, το «θλιβερά παράδοξο» της κατάστασης (δηλαδή της γερμανικής στάσης και πολιτικής) αποτυπώνεται πλέον στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο μέρους του ευρωπαϊκού Τύπου με κραυγαλέο τρόπο. Η συνισταμένη αυτής της κατακραυγής συνοψίζεται στην καταγγελία ότι η Γερμανία πάει για τρίτη φορά να καταπιεί (και συνεπώς να καταστρέψει) την Ευρώπη.
Ολη η Ευρώπη βοά, και μόνον μέσα στη Γερμανία η σιωπή είναι τόσον ηχηρή, όσο τα τύμπανα που οδήγησαν τη δεκαετία του ’30 στον όλεθρο του ’40.
Αλλά αν η Ευρώπη βοά, η Ελλάδα βογγά.
Το νέο μνημόνιο, τριετούς διάρκειας (έως τις 30/06/2018), προβλέπεται (με τους πρώτους υπολογισμούς) να οδηγήσει τη χώρα σε μια ύφεση 7%!!!
Αυτό σημαίνει ότι οι ελπίδες της κυβέρνησης ότι θα μπορέσει στην πράξη να ανατρέψει επαχθείς πλευρές της συμφωνίας είναι φρούδες. Θα έλεγα, αντιγράφοντας τον Πέτερ Σνάιντερ, «παράδοξα θλιβερές».
Με μια πρώτη ματιά στο νέο Μνημόνιο (και με μια πρώτη εκτίμηση των μέτρων που συνεπάγεται) καθώς και με μια πρώτη αποτίμηση των διατακτικών της εφαρμογής του, το τοπίο που διαμορφώνεται σβήνει απ’ τον χάρτη κάθε αξίωση αυτεξούσιου και εθνικής στρατηγικής. Ο σταυρός που κουβαλάει ο ελληνικός λαός γίνεται σαν από μολύβι. Νέο δάνειο 86 δισ. ευρώ προστίθεται στο υπάρχον χρέος - το ύψος του οποίου πλέον δεν θα αφήσει τη χώρα να ανασάνει, όχι κατά τον τρέχοντα αιώνα τουλάχιστον.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

14/7/15
Η συμφωνία που συνομολογήθηκε με τους «Θεσμούς» είναι απαράδεκτη και δεν αξίζει να τη χρεωθούν ένα ριζοσπαστικό κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, και μία μαχόμενη κυβέρνηση, που υποσχέθηκε την κατάργηση των μνημονίων και της λιτότητας.
Οι λεγόμενοι εταίροι και πρώτα απ’ όλα το Γερμανικό κατεστημένο, συμπεριφέρθηκαν απέναντι στη χώρα μας ως να είναι αποικία τους και ως στυγνοί εκβιαστές και «οικονομικοί δολοφόνοι».
Με τη συμφωνία αυτή πάει να ακυρωθεί στην πράξη η λαϊκή εντολή και το περήφανο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα.
Αυτή η συμφωνία μπορεί να περάσει από τη Βουλή με τη συνδρομή των ψήφων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Δεν θα περάσει, όμως, στο λαό, ο οποίος θα την ακυρώσει στην πράξη με την ενότητα και τους αγώνες του.
Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, έστω και στο και πέντε, έχουν την ευχέρεια και τη δυνατότητα να επανατοποθετηθούν και να πάρουν πίσω τη συμφωνία, πριν ληφθούν τελικές και οριστικές αποφάσεις στη Βουλή.
Η Ελλάδα είχε και έχει εναλλακτική λύση απέναντι στη συμφωνία.
Το δίλημμα των πιστωτών: συνθηκολόγηση ή καταστροφή, είναι ψεύτικο και τρομοκρατικό και έχει καταρρεύσει στη λαϊκή συνείδηση.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Συλλαλητήριο αύριο Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., στην Ομόνοια

  • στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Συγκεντρώσεις σ' όλες τις πόλεις

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Με ανακοίνωσή του υπό τον τίτλο «Κάτω η νέα συμφωνία της βαρβαρότητας και της ντροπής», το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη σε συλλαλητήριο, την Τετάρτη 15 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στην Ομόνοια, με σύνθημα: «Ολοι στο δρόμο! Αγώνας τώρα».Στην ανακοίνωση αναφέρει:
«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, μας ματώνουν, μας σφαγιάζουν, για να σώσουν με κάθε τρόπο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Χωρίς να καταργήσουν ούτε μισό άρθρο από τους νόμους που πτώχευσαν το λαό τα προηγούμενα χρόνια, φέρνουν νέα μέτρα ολικής εξόντωσης των εργαζόμενων και του λαού.
Χρήμα, νέα προνόμια και προστασία στους επιχειρηματικούς ομίλους!
Το ΠΑΜΕ είχε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους από νωρίς για το ρόλο της νέας κυβέρνησης! Τώρα που ήρθε η ώρα των αποφάσεων, φάνηκε ξεκάθαρα ο βαθιά εχθρικός ρόλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προς τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα. Οπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν έκανε λάθος, δεν είναι ανίκανη. Αντιθέτως, είναι αρκετά ικανή, ώστε να φέρει συνολικά όλο το πακέτο πτώχευσης του λαού και με το νέο μνημόνιο που υπέγραψε, να ικανοποιήσει όλες τις πάγιες επιδιώξεις και τους πόθους των βιομηχάνων - εφοπλιστών - μεγαλοεργοδοσίας.
Μόνο στη δική μας δύναμη, στην οργάνωσή μας, μπορούμε να στηριζόμαστε!
Ετοιμαζόμαστε για νέους, πιο σκληρούς και δύσκολους αγώνες, παντού!

Σα δε ντρέπονται. δεν έχεις τσίπα ρε προδότη?

Πέρασε και δεν ακούμπησε
Είναι εντυπωσιακό το θράσος του Αλ. Τσίπρα. Τη μια στιγμή έδινε τα χέρια με την τρόικα για ένα νέο, τρίτο, σκληρό για το λαό μνημόνιο και την αμέσως επόμενη ρητόρευε περί «κοινωνικής δικαιοσύνης», υποσχόμενος ότι με αυτό το κριτήριο θα κατανεμηθούν τα βάρη της συμφωνίας και ότι «δεν θα πληρώσουν πάλι μόνον αυτοί οι οποίοι όλα τα τελευταία χρόνια έπαιρναν όλα τα βάρη στους ώμους τους»!!!
Πού τη βρήκε την κοινωνική δικαιοσύνη η κυβέρνηση; Στην κλιμάκωση της φοροεπιδρομής που θα εξανεμίσει κι αυτά τα λίγα με τα οποία η εργατική λαϊκή οικογένεια βγάζει πέρα το μήνα; Στα μέτρα που εξωθούν τους αγρότες να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους; Στο να εξαναγκάζεις τους εργαζόμενους να δουλεύουν με το ένα πόδι στον τάφο και να αμείβονται για τους κόπους μιας ζωής με πενταροδεκάρες; Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για πολύ ακόμα, αλλά είναι περιττό. Μια ανάγνωση της συμφωνίας αποδεικνύει ότι έχει τόση σχέση με την κοινωνική δικαιοσύνη όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο.
Ο λαός δεν αντέχει κανένα άλλο βάρος κι ενώ λόγος θα έπρεπε να γίνεται για άρση βαρών απ' τις πλάτες του, η κυβέρνηση έρχεται να του φορτώσει κι άλλα. Κι επιπλέον να κομπάζει περί κοινωνικής δικαιοσύνης, επειδή λέει θα επιβάλει και στο κεφάλαιο να πληρώσει κάτι, σταγόνα στον ωκεανό του πλούτου που έχει συσσωρεύσει απ' τον κλεμμένο μόχθο του λαού.
Σα δε ντρέπονται.

Είπε κι ελάλησε...

«Τιτίβισμα» με νόημα χτες στο twitter απ' τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη: «Σαπέν, Γαλλος Υπ. Οικ (βίντεο): Αυτή η ελλην. κυβέρνηση έχει το θάρρος να κάνει όσα είχαν αρνηθεί οι προηγούμενες».
Οσοι εκλαμβάνουν σαν απειλή την εκτίμηση αυτή του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, ορθά πράττουν. Μιλάει εξάλλου ως παράγοντας μιας κυβέρνησης που δεν φημίζεται για τη φιλολαϊκότητά της. Οι έπαινοι που δέχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για την αποφασιστικότητά της να υλοποιήσει όσα δεν μπόρεσαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ας προβληματίσουν όσους ακόμα διστάζουν, για διάφορους λόγους, να πάρουν τη θέση τους στις γραμμές του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Ούτε συγκυβέρνηση...


«Η εναλλακτική, δηλαδή, ποια ήτανε; Δεν είδατε τι έγινε με τις τράπεζες;» αναφωνούσε σε χτεσινή τηλεοπτική εκπομπή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Βαρεμένος, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία που προωθείται, με την υπογραφή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.«Αυτοί που μιλάνε για φιλολαϊκά και αντιλαϊκά μέτρα έχουνε άγνοια κινδύνου» υπερθεμάτισε, τοποθετούμενος στο ίδιο πάνελ, ο βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ, Γ. Γιακουμάτος.
Ούτε συγκυβέρνηση να ήταν! Χωρίς να τηρούν καν τα προσχήματα, σαν δύο συνεταιράκια που ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει, τοποθετούνται πλέον αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των αντιπολιτευόμενων κομμάτων της αστικής διαχείρισης, αναπαράγοντας παρέα τα αντιλαϊκά εκβιαστικά διλήμματα... Από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που έφερναν τα μνημόνια με τη δικαιολογία ότι ήταν ο μόνος τρόπος για «να σωθεί η χώρα», «να μην κλείσουν οι τράπεζες», «να δοθούν μισθοί και συντάξεις» κ.ο.κ., περάσαμε στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που φέρνει και νέα μνημόνια για λογαριασμό του κεφαλαίου, με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική...

Αυταπάτες τέλος!

Ο πρωθυπουργός μάς παρουσίασε ως «επιτυχία» τη «σκληρή συμφωνία», όπως ο ίδιος χαρακτήρισε το τρίτο μνημόνιο. Παρ' όλη την αμηχανία της «αριστερής κυβέρνησης», η προπαγάνδα της εξαπάτησης του λαού καλά κρατεί. Βεβαίως, εξαρτάται τι εννοεί επιτυχία - ή μάλλον για ποιον επιτυχία - ο πρωθυπουργός. Είναι σίγουρο ότι η συμφωνία, παρά το γεγονός ότι αποτυπώνει την ανισοτιμία ανάμεσα στα κράτη και τις άρχουσες τάξεις της ΕΕ, όπως και κάθε ένωσης καπιταλιστικών κρατών, ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, διασφαλίζει στην παρούσα φάση τα συμφέροντα αυτών που για λογαριασμό τους διαπραγματεύτηκε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αυτούς τους 5 μήνες. Δηλαδή, για λογαριασμό της αστικής τάξης, του κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων. Εξασφαλίζει την παραμονή - τουλάχιστον προς το παρόν - στην Ευρωζώνη, ανοίγει το δρόμο για τη χρηματοδότηση και τη στήριξη των τραπεζών, δίνει πρόσβαση στα 35 δισ. ευρώ του πακέτου Γιούνκερ και συντηρεί μια υπόσχεση για διευθέτηση του χρέους. Ταυτόχρονα, συνοδεύεται από μέτρα θωράκισης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, που βάζουν για άλλη μια φορά στο στόχαστρο την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τα οποία θα βιώσουν μια νέα αντιλαϊκή καταιγίδα.

Στην αναμονή η Fraport για τα αεροδρόμια, όπως και της Σκιάθου


ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ
Χαμηλούς τόνους για την τύχη του διαγωνισμού για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αερολιμένων, η ολοκλήρωση της οποίας προβλέπεται από τη συμφωνία με τους δανειστές, διατηρεί η γερμανική Fraport.
Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, η Fraport παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Ελλάδα, ειδικά υπό τα νέα δεδομένα, όμως αποφεύγει να τοποθετηθεί κατά τη συγκεκριμένη συγκυρία για το εάν εξακολουθεί να διατηρεί το ενδιαφέρον της σχετικά με την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης.
Όπως αναφέρεται στη συμφωνία με τους δανειστές, η Ελλάδα καλείται να ολοκληρώσει τη σύμβαση παραχώρησης με τον προτιμητέο επενδυτή Fraport AG – Slentel Ltd, διατηρώντας τους αρχικούς όρους και προϋποθέσεις του διεθνούς διαγωνισμού που είχε ξεκινήσει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) το 2013.

Κάτι τρέχει με τον Αλέξη ΤσίπραΟ Αλέξης Τσίπρας δεν ασχολήθηκε τυχαία με την πολιτική. Μπορεί να δήλωσε πρόσφατα ότι η πολιτική και η θέση του πρωθυπουργού δεν αποτελούν αυτοσκοπό για τον ίδιο, είναι περισσότερο από σίγουρο όμως, την ώρα που τα έλεγε αυτά, ότι αισθανόταν μέσα του, με το πάθος ενός ανθρώπου, που του αρέσει αυτό που κάνει, την πολιτική του πυξίδα να λειτουργεί σωστά και να τον οδηγεί σε ασφαλή ύδατα.

Αργότερα αναγκάστηκε να παραδεχθεί δημόσια τα σφάλματά του, τα οποία στην παρούσα φάση, λόγω απειρίας, θα μπορούσαν να στοιχίσουν κάτι δις. Βέβαια, όποιος διατυμπανίζει ότι δεν είναι κολλημένος με την καρέκλα του, εννοεί ακριβώς το αντίθετο, κάτι τέτοιο όμως αποτελεί αντικείμενο έρευνας σε μεταγενέστερο χρόνο.
Της Κάλι Καρά
Λοιδορούσαν το ΚΚΕ όταν υποστήριζε ότι η αριστερά δεν συνάδει με τη συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως ΕΕ, ΝΑΤΟ κ.ά., όσες γονυκλισίες με λουλούδια και αν καταθέσει στο θυσιαστήριο της Καισαριανής.
Καταδίκαζαν το ΚΚΕ όταν αρνιόταν να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση που «κόκκινη γραμμή» της ήταν η παραμονή στην Ευρωζώνη, στο ευρώ με κάθε θυσία, σε μια λυκοσυμμαχία που δεν αλλάζει, που στόχος της είναι ο καπιταλιστικός τρόπος ανάπτυξης, με δεδομένο τον αρνητικό συσχετισμό για τα συμφέροντα των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων .
Περιγελούσαν το ΚΚΕ όταν στο δημοψήφισμα καλούσε τον ελληνικό λαό να καταδικάσει και το ΟΧΙ και το ΝΑΙ, έξω από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία.
Δικαιώνεται άλλη μία φορά το ΚΚΕ, όταν εξηγούσε ότι είναι παραπλανητική η αντιπαράθεση «μνημονιακοί» και «αντιμνημονιακοί». Να που καταγράφεται πλήρης ομοφωνία ως προς την ομοβροντία των αντιλαϊκών μέτρων που θα εφαρμοστούν στις πλάτες του ελληνικού λαού με την σύμφωνη γνώμη και τη συνεργασία τόσο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όσο και όλων των κομμάτων της αστικής διαχείρισης, με το περιτύλιγμα του «εθνικού συμφέροντος».

ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ!


Μία εβδομάδα πριν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλούσε το λαό να πει «όχι» στην πρόταση της τρόικας και τις «υφεσιακές πολιτικές» που ήθελαν να επιβάλουν οι λεγόμενοι θεσμοί. Σήμερα­­, και ενώ έχει αποσπάσει το «όχι» με ισχυρότατη πλειοψηφία, συνυπογράφει μια αντιλαϊκή συμφωνία πολύ χειρότερη από εκείνη την πρόταση, ένα νέο μνημόνιο το οποίο επεκτείνει και βαθαίνει την βάρβαρη πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας, της φοροληστείας, του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα.
Δεν πρόκειται για μια απλή αντίφαση, πρόκειται για το αποκορύφωμα της αλλοπρόσαλλης και τυχοδιωκτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, των αυταπατών που είχε και καλλιεργούσε ασύστολα στις λαϊκές συνειδήσεις για τη δυνατότητα μιας δήθεν «φιλολαϊκής πολιτικής» και μιας δήθεν «άλλης πορείας» στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας της ΕΕ.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου