Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Σποράδες Ξέμεινε από υλικά το Κέντρο Υγείας


SOS για την προβληματική λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σκιάθου από το διευθυντή και τους γιατρούς
«Κλειστόν  μέχρι… νεωτέρας» το ακτινολογικό,  ένας οδηγός για όλες τις δουλειές, στο κόκκινο οι βάρδιες γιατρών
Μπλακ άουτ στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Αναστέλλεται η λειτουργία του ακτινολογικού, λόγω έλλειψης υλικών.  Με «τεχνητές αναπνοές» η λειτουργία του, μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου. Στο «κόκκινο» οι βάρδιες του προσωπικού, οι εφημερίες καλύπτονται από το διευθυντή και μία γιατρό,  στον ένα συμβασιούχο οδηγό του ασθενοφόρου οφείλονται 20 και πλέον ρεπό.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ
Σε οριακή κατάσταση λειτουργεί το κέντρο Υγείας Σκιάθου. Οι ελλείψεις γιατρών, λοιπού προσωπικού και υλικών είναι πλέον τόσο έντονες, που καθιστούν τη λειτουργία της μονάδας προβληματική έως και επικίνδυνη.
Από τους τέσσερις  γιατρούς γενικής ιατρικής υπηρετούν μόνο δύο. Οδοντίατρος και ακτινολόγος δεν υπάρχουν, παρότι το Κέντρο διαθέτει ακτινολογικό μηχάνημα, ενώ από τις τρεις νοσηλεύτριες που προβλέπονται υπηρετεί μόνο μία.
«Από τη στιγμή που αποφασίζεται η λειτουργία μιας δομής υγείας ως κέντρο εφημέρευσης, σημειώνει ο γιατρός, θα πρέπει να δίδεται η δυνατότητα στους γιατρούς να εκτελούν την εργασία τους κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Καμία περικοπή κονδυλίων δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής», ανέφερε ο διευθυντής του Κ.Υ Σκιάθου Νίκος Σακελλαρόπουλος, που πλέον σηκώνει τα χέρια ψηλά, καθώς όπως τονίζει, όλες οι εκκλήσεις μέχρι σήμερα δεν έχουν εισακουστεί.
Ο κ. Σακελλαρόπουλος, φτάνοντας πλέον στα όριά του, ανήρτησε από χθες ταμπέλα έξω από το Κέντρο, με την οποία ενημερώνει  τους πολίτες ότι το ακτινολογικό κλείνει μέχρι νεωτέρας λόγω έλλειψης υλικών. Αυτό όπως είναι φυσικό αποτελεί από χθες θέμα συζήτησης μεταξύ των Σκιαθιτών, αλλά και πολλών επισκεπτών που διαμένουν στο νησί αυτή την περίοδο και που σαφώς προβληματίζονται βλέποντας ότι το νησί του Παπαδιαμάντη, είναι «αθωράκιστο» σε θέματα υγείας.
Η έλλειψη υλικών, ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτήν την περίοδο το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, καθώς το ελάχιστο ιατρικό προσωπικό που υπάρχει κάνει στην κυριολεξία τα πάντα. Εφημερίες ημερών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλα τα περιστατικά ακόμη και από το διευθυντή, ενώ ο συμβασιούχος οδηγός του ασθενοφόρου στο νησί βρίσκεται πλέον υπ’ ατμόν και με 20 ημέρες οφειλόμενων ρεπό, καθώς δεν υπάρχει αντικαταστάτης, οι βάρδιες δεν καλύπτονται και όλοι μαζί κάνουν το σταυρό τους για να μην συμβεί περιστατικό που θα πρέπει να εξυπηρετηθεί και δεν θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger