Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015

Αγαπητέ Αλέξη, γιατί λειτουργείς σαν το ΟΧΙ να ήταν ΝΑΙ;


Achilles M. Peklaris
Αγαπητέ Αλέξη, παιδί της γενιάς μου, της παλιάς γειτονιάς μου, φίλε καλών μου φίλων και σημερινέ πρωθυπουργέ της χώρας.
Στο δημοψήφισμα της Κυριακής απαντήσαμε σαφέστατα και πλειοψηφικά ότι λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ σε μια κακή, αντιλαϊκή συμφωνία, σε ένα νέο μνημόνιο λιτότητας και υποδούλωσης, στους εκβιασμούς των τραπεζιτών και της ΕΕ. Προσπαθώ να καταλάβω, ειλικρινά, γιατί λειτουργείς σαν το ΟΧΙ να ήταν ΝΑΙ και πιστεύεις ότι πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψεις με μια...

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μπαίνουν Ντόρα, Χατζηδάκης και Θεοδωράκης στην κυβέρνηση

Προσωρινή αναστολή επίσχεσης εργασίας από γιατρούς Κ.Υ. της Μαγνησίας


Σε προσωρινή αναστολή της επίσχεσης εργασίας που είχαν ξεκινήσει πριν την έναρξη της περιόδου capital control, προχωρούν γιατροί που εργάζονται σε Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας και παραμένουν από την αρχή του χρόνου απλήρωτοι για τις εφημερίες που έχουν πραγματοποιήσει.

TO "OXI" ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ "ΝΑΙ" ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΑ


OMΙΛΙΑ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ 3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ», ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΕΛΛΗΝΙΚΗΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΝΑ ΕΥΡΩΠΗΣ» (9/7)
Ολόκληρη η ομιλία του Υπουργού ΠΑΠΕΝ στο 3ο συνέδριο «Φυσικό Αέριο και Ηλεκτρισμός» με τίτλο: "Ελληνική αγορά ενέργειας: Δύναμη Ανάπτυξης και σταθερότητας στη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης", το οποίο λαμβάνει χώρα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, στην Αθήνα, διοργανώνεται από το Research Centre for Energy Management (RCEM) του ESCP Europe και τελεί υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος έχει ως εξής:
"Κυρίες και κύριοι,
Ευχαριστώ τους διοργανωτές για την τιμητική πρόσκληση και χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι ανάμεσά σας.
Η σημερινή εκδήλωση διεξάγεται σε πολύ κρίσιμες και δύσκολες ώρες για την πατρίδα μας.
Δεν ήρθαμε όμως εδώ για να διεκτραγωγήσουμε απλώς την κατάσταση στον τόπο μας.
Δεν ήρθαμε για να καταγγείλουμε ότι κανένας ίσως λαός σε ειρηνική περίοδο δεν υπέστη τόσα μαρτύρια και δεν δέχτηκε τόσους εκβιασμούς και τελεσίγραφα από τους λεγόμενους εταίρους του όσο ο ελληνικός λαός τα τελευταία πέντε χρόνια.
Δεν ήρθαμε ακόμα για να καταγγείλουμε με όλες τις δυνάμεις μας ότι η καθήλωση του ΕLA από τους κεντρικούς τραπεζίτες της Ευρώπης, η οποία οδήγησε σε αναγκαστικό κλείσιμο τις τράπεζες, ισοδυναμεί, όσο συνεχίζεται, με βαρύτατη εγκληματική πράξη κατά της οικονομίας μας και εξόντωσης των πιο έντιμων και φτωχών στρωμάτων του λαού μας.

Δείτε τις φωτογραφίες Ρεγγίνα Ντουκάι: Μια αισθησιακή φωνή στη Σκόπελο

Ρεγγίνα Ντουκάι: Μια αισθησιακή φωνή στη Σκόπελο

Η Ρεγγίνα Ντουκάι, άρχισε να τραγουδάει από τότε που ήταν στο δημοτικό

Η Ρεγγίνα Ντουκάι είναι μοντέλο, τραγουδίστρια και κυρίως φωτογραφίζεται, σέξι και αισθησιακά, γι'αυτό και έχει μπει στις καρδιές χιλιάδων ανδρών.

Πριν από λίγες ημέρες, η τραγουδίστρια από την Ουγγαρία, βρέθηκε στη Σκόπελο και όπως ήταν αναμενόμενο τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω της. 

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά Προσκαλούν Όλους να Παρευρεθούν στη Συνέλευση του 2015 «Να Μιμείστε τον Ιησού!»ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ—Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά σύντομα θα διεξαγάγουν την ετήσια περιφερειακή συνέλευσή τους στην Αίθουσα Συνελεύσεων τους στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να παρευρεθούν. Το θέμα του φετινού προγράμματος είναι «Να Μιμείστε τον Ιησού!»
Ο Άγγελος Καπανδέλης, ένας εκπρόσωπος τύπου της συνέλευσης, δηλώνει: «Ο Ιησούς, ο ιδρυτής της Χριστιανοσύνης, θεωρείται ευρέως ένας από τους σημαντικότερους και με τη μεγαλύτερη επιρροή ανθρώπους που έζησαν ποτέ. Μια βασική πεποίθηση που έχουν ως Χριστιανοί οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι το ότι ο τρόπος με τον οποίο έζησε ο Ιησούς αποτελεί υπόδειγμα για να το ακολουθούμε. Η συνέλευση «Να Μιμείστε τον Ιησού!» θα εξετάσει τη ζωή του Ιησού, όπως περιγράφεται στην Αγία Γραφή, και θα τονίσει πώς μπορούν όλοι—ανεξάρτητα από το υπόβαθρο, τον τρόπο  ζωής ή τη θρησκεία τους—να ωφεληθούν με πρακτικούς τρόπους από το παράδειγμα και τις διδασκαλίες του.  Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του προγράμματος θα είναι η βασική ομιλία την Παρασκευή το πρωί, με τίτλο: « Σε Αυτόν Είναι Αποκρυμμένοι Όλοι οι Θησαυροί της Σοφίας».

Κατατέθηκε το επίσημο αίτημα για το νέο τριετές μνημόνιο Περιλαμβάνει μπαράζ αντιλαϊκών εφαρμοστικών νόμων από την επόμενη βδομάδα


Τη δέσμευση της κυβέρνησης να νομοθετήσει από Δευτέρα τις νέες αντιλαϊκές παρεμβάσεις σε φορολογία και Ασφαλιστικό περιλαμβάνει το αίτημά της προς τον ESM
Τη δέσμευση της κυβέρνησης να νομοθετήσει από Δευτέρα τις νέες αντιλαϊκές παρεμβάσεις σε φορολογία και Ασφαλιστικό περιλαμβάνει το αίτημά της προς τον ESM
Πολιτική «διά πυρός και σιδήρου» απέναντι στο λαό προαναγγέλλει το νέο αίτημα χρηματοδότησης σε καθεστώς ακόμη σκληρότερου μνημονίου, τριετούς διάρκειας, που υπέβαλε χτες και επισήμως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Σε αυτό περιλαμβάνεται το γενικό περίγραμμα των αντιλαϊκών δεσμεύσεων, που θα εξειδικευτούν με νέα λεπτομερή καταγραφή των προαπαιτούμενων αντιλαϊκών παρεμβάσεων, που θα αρχίσουν να κλιμακώνονται από την επόμενη βδομάδα.Το ύψος της χρηματοδότησης για την επόμενη τριετία (2015-2018) δεν αναφέρεται στην επιστολή, ωστόσο αναμένεται στο ύψος των 50 δισ. ευρώ, με βάση τις ανάγκες χρηματοδότησης και τη «βιωσιμότητα» του κρατικού χρέους, που θα προσδιορίσει ο ESM.
Η επιστολή της συγκυβέρνησης προς τον ESM
Η βαρβαρότητα του κεφαλαίου προκύπτει ανάγλυφα από την επιστολή προς τον ESM που υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτο.
Σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:
--«Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί ώστε να εκπληρωθούν οι δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας και να διασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος». Δηλαδή, δεσμεύονται ότι από το νέο δάνειο δεν πρόκειται να δοθεί ούτε δεκάρα τσακιστή για την κάλυψη ακόμη των λαϊκών αναγκών. Το σύνολο των δανείων αφορά στις αποπληρωμές του χρέους προς την ΕΕ και το ΔΝΤ, καθώς και τις νέες ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών (περί τα 10 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες).

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ ΤΩΡΑ Εκτροχιασμός τρένου στα Τέμπη

Δύο βαγόνια, επι συνόλου 40, εμπορικής αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ, εκτροχιάστηκαν στις 6.45 το πρωί σε τούνελ στα Τέμπη και στο ρεύμα ανόδου, με αποτέλεσμα να έχουν διακοπεί προσωρινά για λόγους ασφαλείας τα δρομολόγια και στα δυο ρεύματα. Δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ οι μηχανοδηγοί που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία, είναι καλά στην υγεία τους.

Λινάτσες, γλάστρες κι απατεώνες αμνηστεύτηκαν... τι κι αν ο λαός ψήφισε "ΟΧΙ"!

Οι απατεώνες κι οι δωσίλογοι "πολιτικοί" προστάτες τους... τώρα "συνεισφέρουν για τη νέα σωτηρία της πατρίδας"...
Η γλάστρα του Βενιζέλου, ευρωβουλευτής, που απειλούσε χθες με "ειδικό δικαστήριο" τον Τσίπρα και φιλαράκι των απατεώνων... "συνεισφέρει" κι αυτή για την σωτηρία της "πατρίδας"...
Κι εσύ λαέ βασανισμένε... πλήρωνε για να πλουτίζουν οι τραπεζίτες, οι λινάτσες, οι απατεώνες!

Λαφαζάνης: Να μην γίνει το «όχι» του λαού ένα ταπεινωτικό «ναι»

Λαφαζάνης: Να μην γίνει το «όχι» του λαού ένα ταπεινωτικό «ναι»
Δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία ιδιωτικοποίηση δημόσιας ενεργειακής εταιρείας - «Εδώ που φτάσαμε όλες οι επιλογές είναι δύσκολες, αλλά η πιο ανυπόφορη θα είναι μία επιλογή λεηλασίας του λαού μας»Ιδιαίτερα καχύποπτος εμφανίστηκε ο υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης για τη συμφωνία που ετοιμάζει ο πρωθυπουργός, στέλνοντας μηνύματα μη στήριξης σε ένα τρίτο Μνημόνιο, ενώ αναφέρθηκε και στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι δεν μπορεί το “όχι” να μετατραπεί σε ταπεινωτικό “ναι”. Αν και δήλωσε ότι η Ελλάδα επιδιώκει άμεσα συμφωνία, ξεκαθάρισε ότι δε πρόκειται να προχωρήσει σε καμία ιδιωτικοποίηση δημόσιας ενεργειακής εταιρείας, ωστόσο είπε ότι η κυβέρνηση δεν σταματά τις επενδύσεις στον κλάδο. Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας δήλωσε, μάλιστα, ότι είναι όραμα της κυβέρνησης μία Ελλάδα που θα αναπτύσσεται σε μία παραγωγική και κοινωνική κατεύθυνση”, ενώ παραδέχθηκε ότι αυτούς τους 6 μήνες έγιναν λάθη, τονίζοντας ότι “παρά τα λάθη και τις αστοχίες μας η κυβέρνηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση και η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της για να παίξει ένα ενεργητικό ρόλο στην περιοχή μας”.

Σποράδες ΣΚΟΠΕΛΟΣ Διακομιδή μωρού από τη Σκόπελο στο Βόλο


Με μέριμνα του Λιμενικού Σώματος διακομίστηκε προχθές το βράδυ με το επιβατηγό - τράτα ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΙΙ από τη Σκόπελο στο Βόλο ένα κοριτσάκι μόλις 2 ετών που έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Το παιδάκι μεταφέρθηκε με πυρετό στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και κρίθηκε σκόπιμη η διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύεται.

ΣΟΚ: Δείτε τι θα συμβεί στην Καλαμάτα που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ και σε κανένα σημείο του πλανήτη [photo]

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, δείτε την παρακάτω φωτογραφία…

Εφτά πράγματα που δεν πρέπει να έχεις...

Σύμφωνα με το...

Το μυστήριο της θάλασσας! Όλοι νόμιζαν ότι ήταν πετρελαιοκηλίδα αλλά... [video]

Η θάλασσα έχει πολλά μυστήρια και πόσο δε ο υποβρύχιος κόσμος της όπου βέβαια συγχρόνως είναι και αξιοθαύμαστος με τόσες ομορφιές που μπορεί να κρύβει...

Ένας άντρας επέστρεψε σπίτι του από τη δουλειά. Αυτό που αντίκρισε ακόμα δε μπορεί να το πιστέψει...

Όταν ένα απόγευμα ένας άνδρας επέστρεψε σπίτι του μετά τη δουλειά, αντίκρισε ένα τρομακτικό θέαμα...

Σεισμός στη Θεσσαλονίκη - Έγινε αισθητός σε όλη την πόλη

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 5:59 το πρωί στη Θεσσαλονίκη...

Κάτι κακό συμβαίνει στην Κίνα – Απώλειες που φτάνουν το 30% στα κινεζικά χρηματιστήρια τρομοκρατούν τον Ομπάμα

Οι κινεζικές αρχές απαγόρευσαν στους μετόχους που κατέχουν ποσοστό μεγαλύτερο του 5% του μετοχικού κεφαλαίου μιας …

εταιρίας, να πουλήσουν τις μετοχές τους για τους επόμενους έξι μήνες, μία επιπλέον προσπάθεια να αναστείλουν τη ραγδαία πτώση των μετοχών στα τοπικά χρηματιστήρια. Οι εξελίξεις με επίκεντρο την Κίνα τρομοκρατούν τις μεγάλες χώρες και ήταν το βασικό θέμα της συζήτησης του Προέδρου Ομπάμα και του αντιπροέδρου Μπάιντεν με τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού.

Ο περιορισμός αυτός έχει σκοπό να “διατηρήσει τη σταθερότητα των αγορών κεφαλαίου και να προστατεύσει τα νομικά δικαιώματα των επενδυτών”, σύμφωνα με μία ανακοίνωση της κινεζικής Επιτροπής για τη ρύθμιση των χρηματοπιστωτιικών αγορών (CSRC).

Η CSRC διευκρίνισε πως οποιαδήποτε παραβίαση αυτής της απαγόρευσης θα τύχει “αυστηρής μεταχείρισης”.

​3 μέρες μετά: ​ Προς ΣΥΡΙΖΑίους κυβερνητικούς επιστολή

ilias 1Νομίζω πως τα πολλά λόγια περιττεύουν. Πριν από λίγα –πολύ λίγα– 24ωρα ψηφίσαμε «ΟΧΙ». Το 62% του Ελληνικού λαού βροντοφώναξε – εκβιαζόμενο από όλους κι από παντού – «ΟΧΙ». Διάβασε τη συνέχεια

ΑΤΜ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»;

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*  
Πρώτο: Χτες την ώρα που η ειδησιογραφία κατακλυζόταν από τις πληροφορίες για το αίτημα της κυβέρνησης Τσίπρα για την επιβολή ενός τρίτου Μνημονίου με νέα αβάσταχτα μέτρα εναντίον του λαού που έχει ήδη γονατίσει υπό το βάρος των δυο προηγούμενων Μνημονίων, ο κ.Τσίπρας επιδιδόταν στο Ευρωκοινοβούλιο σε μια ρητορική βγαλμένη από την προεκλογική περίοδο.
Το βλέπουμε, λοιπόν, να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας: «Άλλαξε ο Μανολιός και φόρεσε τα ρούχα του αλλιώς». Που σημαίνει ότι μέχρι τώρα είχαμε «δεξιά» Μνημόνια που συνοδεύονταν από δηλώσεις εθελοδουλείας. Τώρα αιτούμαστε τα ίδια και χειρότερα Μνημόνια, αλλά – και  εφόσον υπογραφούν – αυτά τα Μνημόνια θα είναι… «αριστερά». Η απόδειξη για το «αριστερόν» του πράγματος είναι ότι αυτά τα – ίδια και χειρότερα – Μνημόνια, συνοδεύονται, πλέον, από δηλώσεις «λεβεντιάς»…
Δεύτερο: Η κυβερνητική προπαγάνδα οδηγεί πολλούς καλόπιστους να μας επισημαίνουν: «Μα δεν βλέπετε ότι η σημερινή
κυβέρνηση λέει “όχι”  στις απαιτήσεις των εταίρων, πώς μπορείτε να την τσουβαλιάζετε με την προηγούμενη κυβέρνηση;».

ΣΚΟΠΕΛΟΣ απελπιστική είναι η κατάσταση στο νησί μας Ξενοδοχεία και δωμάτια: φθάνουν το 100% οι ακυρώσεις Ελλήνων και 25% των ξένων ,το βράδυ στην παραλία νομίζεις είναι Φεβρουάριος και όχι ΙούλιοςΑπό αβεβαιότητα, απελπισία και απαισιοδοξία, διακατέχονται πλέον οι ξενοδόχοι, που βλέπουν ότι η συμφωνία με τους δανειστές, δεν ήρθε σε 48 ώρες, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, με αποτέλεσμα οι ακυρώσεις των Ελλήνων που είχαν προγραμματίσει τις διακοπές τους να ανέρχονται σε ποσοστό 100% και των αλλοδαπών σε 25%, καθώς οι υπόλοιποι είναι κάνει προκρατήσεις σε πολύ χαμηλές τιμές και αν δεν έρθουν στην Σκόπελο  να κάνουν τις διακοπές τους έχουν χάσει τα χρήματα που πλήρωσαν.

Ούτε σπιθαμή δρόμου στους “ναιναίκους”! ΟΧΙ μέχρι τέλους! Σύνταγμα, Πέμπτη 9/7, 18:00 - προσυγκέντρωση 17:30 Προπύλαια


Από avantgarde http://wp.me/pryYN-1Zr

Την ώρα που οι δανειστές εξαπολύουν ένα νέο τελεσίγραφο υποταγής στην ελληνική κυβέρνηση και το λαό του “ΟΧΙ”, οι “ναιναίκοι” του “ΜένουμεΕυρώπη” καλούν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 19:30, για να απαιτήσουν υπογραφή μνημονίου, ελάχιστες μέρες μετά τη συντριπτική απόρριψη ΌΛΩΝ των μνημονίων στο δημοψήφισμα.
Ταυτόχρονα, το γλοιώδες υποκείμενο που ακούει στο όνομα Θάνος Τζήμερος, πρόεδρος του νεοφιλελεύθερου κόμματος “Δημιουργία Ξανά” και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, καλεί σε ανατροπή της κυβέρνησης: “Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους εγκληματίες να χρεοκοπήσουν οριστικά τη χώρα. Θα τους ανατρέψουμε. Θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή 8:30 το πρωί, που θα καταθέσουν την τελευταία τους πρόταση. Αν μάθουμε ότι είναι ακόμα μια απάτη, κατεβαίνουμε στον δρόμο, (θα ειδοποιηθείτε για το πού και ποια ώρα) μπαίνουμε στο Μαξίμου, στα Υπουργεία της Εθνικής Μειοδοσίας και τους πετάμε έξω με τις κλωτσιές. Το αστείο παρατράβηξε. Δεν θα ζήσουν τα παιδιά μας σε σοβιετικό καθεστώς για να διατηρούν οι σταλινοφασίστες τις φαντασιώσεις τους και οι πελάτες τις αργομισθίες. Παρασκευή πρωί ή υπογράφουν ή ξηλώνονται”.

Παραπλανήσεις...

Περισσεύουν, τον τελευταίο καιρό, οι ισχυρισμοί από πλευράς κυβερνητικών, αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση αντιπαλεύει πιέσεις και εκβιασμούς από ξένα κέντρα, που διεξάγουν οικονομικό και πολιτικό πόλεμο σε βάρος της χώρας, ότι αντιμάχεται την εξωτερική και την εσωτερική τρόικα, σκοτεινές δυνάμεις της ΕΕ και άλλα τέτοια. Η ρητορική αυτή συνοδεύεται σχεδόν πάντα από διαμαρτυρίες ότι η ΕΕ δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι, ότι παραβιάζει τις ιδρυτικές της αξίες και αρχές που σχετίζονται δήθεν με τη δημοκρατία και την αλληλεγγύη...
Ομως, οι ίδιοι που λένε τα παραπάνω δεν είναι αυτοί που απέρριπταν και απορρίπτουν ως παρωχημένες, εξωπραγματικές τις θέσεις του ΚΚΕ για το χαρακτήρα των ιμπεριαλιστικών λυκοσυμμαχιών καπιταλιστικών κρατών, τύπου ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΔΝΤ κ.ά. και για την ανάγκη αποδέσμευσης απ' αυτές; Είναι οι ίδιοι που επιμένουν στον ισχυρισμό ότι αυτές οι λυκοσυμμαχίες είναι δυνατόν να αλλάξουν, προς όφελος του λαού. Είναι οι ίδιοι που συγκαλύπτουν τον ταξικό χαρακτήρα της ΕΕ ως ένωσης του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, συσκοτίζοντας ότι η συμμετοχή της χώρας σ' αυτή έγινε με κριτήριο τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, οι οποίοι άλλωστε ωφελήθηκαν και ωφελούνται πολλαπλά απ' αυτή την επιλογή.

Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Παγκρατίου

Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Παγκρατίου
Τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Παγκρατίου του Επισκόπου Ταυρομενίας τιμά σήμερα, 9 Ιουλίου, η Εκκλησί μας.
Ο Άγιος ιερομάρτυς Παγκράτιος καταγόταν από την Αντιόχεια. Διδάχτηκε την πίστη στον Χριστό από τον απόστολο Πέτρο και χειροτονήθηκε από τον ίδιο επίσκοπος Ταυρομενίου.
Ο Παγκράτιος, μετά την χειροτονία του, έπρεπε να μεταβεί στην επισκοπική του επαρχία, στο Ταυρομένιο της Σικελίας.
Κατά θεία λοιπόν οικονομία συνάντησε δύο ναυτικούς, τον Ρωμύλο και το Λυκαονίδη .

Τα σκατά πρέπει να επισημαίνονται για να μην τα πατήσει κόσμος...

Με αυτόν τον αγέρωχο μπούφο, την κουραδομηχανή κρατικού χρήματος, έχουμε έρθει μερικές φορές φάτσα με φάτσα στα 2-3 μέτρα. Ευτυχώς γι αυτόν, ήταν μέσα στη βουλή. Σεβάστηκα μόνο την άδεια εισόδου στον χώρο, όπως ακριβώς δεν θα...

Σκιάθος: Έπαιζαν δυνατά μουσική σε μπαρ μέχρι τις 6 το πρωί


ΜΠΑΡ
Τρεις Έλληνες συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στη Σκιάθο, διότι έπαιζαν δυνατά μουσική στις 6 το πρωί, παραβιάζοντας την έντασή της και το ωράριο λειτουργίας.
Πρόκειται για δύο 36χρονους και έναν 24χρονο, που λειτουργούσαν καφέ μπαρ στη χώρα της Σκιάθου, σε ένταση 90 db, στις 6 σήμερα το πρωί, παραβιάζοντας το ωράριο λειτουργίας κατά τρεις ώρες.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΒΕΜΠΕΡ ΚΑΙ ΦΕΡΧΟΦΣΤΑΤ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Οι κ.κ. Βέμπερ και Φερχόφστατ θα πρέπει να πάψουν να προσβάλουν, και μάλιστα προκλητικά, τον ελληνικό λαό και να υποτιμούν βάναυσα τη νοημοσύνη του, όπως φάνηκε από την πρωτοφανή επιθετικότητά τους προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οι Έλληνες και η σημερινή κυβέρνηση σεβόμαστε τους ευρωπαϊκούς κανόνες, αλλά παράλληλα απαιτούμε να υπάρχει σεβασμός από τους εταίρους στην αξιοπρέπεια και τις οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού.

Ζητούμε να γίνει σεβαστή από τους εταίρους και κυρίως από τους Γερμανούς αξιωματούχους η ξεκάθαρη εντολή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών να σπάσει, επιτέλους, ο φαύλος κύκλος της ύφεσης και να καταστεί βιώσιμο το χρέος. Είναι ζήτημα αλληλεγγύης από την πλευρά τους. Αλληλεγγύη που επέδειξαν οι ευρωπαϊκοί λαοί, ανάμεσά τους και οι Έλληνες, το 1953 για τη μείωση μεγάλου μέρους του γερμανικού χρέους»

Τα εύσημα της «Αυγής» στην εργοδοσία του «Σκλαβενίτη» στηλιτεύει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

http://redflyplanet.blogspot.com/2015/07/blog-post_28.html

Τα εύσημα που δίνει η εφημερίδα «Αυγή» στην εργοδοσία του σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης», καθώς με άρθρο της εκθειάζει το μεγαλέμπορο, σημειώνοντας πως «η αλυσίδα όχι μόνο δεν κινήθηκε στο πνεύμα των ημερών, αλλά πλήρωσε κανονικά τους υπαλλήλους της σε μετρητά», στηλιτεύει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Το άρθρο μάλιστα καταλήγει: «Ο "Σκλαβενίτης" είπε "ΌΧΙ" στο δοσιλογισμό τού σήμερα. Μπράβο του».
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας αναδεικνύει την πραγματικότητα για τους χιλιάδες εργαζόμενους μέσα στα καταστήματα και τις αποθήκες της συγκεκριμένης επιχείρησης.
  • «Οι μισθοί τους παραμένουν ψίχουλα και τα δικαιώματά τους καταπατούνται στο βωμό του κέρδους.
  • Η εντατικοποίηση έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας των εργαζομένων τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά μέσα από την προσπάθεια που είναι αναγκασμένοι να καταβάλουν προκειμένου να καλύψουν πολλά πόστα μέσα στη βάρδιά τους. Δεν λείπουν ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης τα εργατικά ατυχήματα.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου