Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

Fuck You!

ΟΧΙ μέχρι τέλους - ΡΗΞΗ με € και Ε.Ε. - Να σεβαστεί η κυβέρνηση το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού!

Γαμώ την αλληλεγγύη που αναζητά ο Τσίπρας!

Νεκρός μηχανοδηγός του ρυμουλκού «Χρήστος 22» - Ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων Ανακοίνωση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων

Φωτό αρχείου
Θανάσιμα τραυματίστηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο μηχανοδηγός Α του ρυμουλκού «Χρήστος 22».
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ρυμούλκησης του πλοίου «Χάμερ Σπίριτ» από το ρυμουλκό «Χρήστος 22», στη ράδα στο λιμάνι του Πειραιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο κάβος μπλέχτηκε στην προπέλα του πλοίου, με αποτέλεσμα να τεντώσει, ακολούθως να σπάσει και να τραυματίσει θανάσιμα τον άτυχο ναύκληρο.
Στο σημείο έχουν σπεύσει άνδρες του Λιμενικού για να ερευνήσουν τα αίτια του θανατηφόρου ατυχήματος.

Η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν φτιασιδώνεται με Γερμανικά Ευρώ

Η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν φτιασιδώνεται με Γερμανικά Ευρώ

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

 


Διαβάζω από το πρωί διάφορες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για την ελληνική κρίση και ειλικρινά δεν μπορώ να αντιληφθώ σε τι διαφέρει η σύγχρονη Ευρώπη από το διαχρονικά απέραντο φρενοκομείο που λέγεται Ελλάδα…
Όσο και αν προσπαθούν οι Γερμανοί να φτιασιδώσουν την εικόνα της πολυδιαφημισμένης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, δημιουργώντας ένα ενιαίο μέτωπο σιδηρούν πειθαρχίας στην Ευρωζώνη, βρίσκοντας στο πρόσωπο της Ελλάδας, το απαραίτητο μαύρο πρόβατο, που προσπαθεί να δημιουργήσει ρήγμα στο Γερμανικό θαύμα, η αλήθεια είναι πως δεν τα καταφέρνουν και πολύ καλά.
Αν οι πολιτικοί μας δείχνουν μπερδεμένοι, κάτω από το βάρος της ιστορικής ευθύνης να οδηγήσουν την χώρα εκτός κινδύνου, αλλά και της προσωπικής ή συλλογικής ιδιοτέλειας τους, κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους Ευρωπαίους…
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι δηλώσεις τους και οι πράξεις τους αυτοαναιρούνται, σε διάστημα ελαχίστων ωρών… Όλα γίνονται στο πλαίσιο συγκεκριμένων οικονομικών σκοπιμοτήτων ή ακόμα και προσωπικών επιδιώξεων…

ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ


Ιούλης 2015, στην Ελλάδα της κρίσης, του μνημονίου, της ανεργίας, της φτώχειας, του εξευτελισμού, στην Ελλάδα που βρίσκεται με το ένα πόδι στην ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, και με το άλλο, στο ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της, στην Ελλάδα που ο κίνδυνος ΔΕΝ έρχεται απ’ «έξω», αλλά από «μέσα», στην Ελλάδα που οι ΕΛΛΗΝΕΣ βρίσκονται στα πρόθυρα ενός άλλου «εμφυλίου» τον οποίο ενορχήστρωσαν οι πολιτικάντηδες της, για να γλυτώσουν τα τομάρια τους. Έτσι, τρομακτικά απλά είναι τα πράγματα, και ας λένε οι διάφοροι …. «αναλυτές», οι οικονομολόγοι, συνταγματολόγοι, και όλα τα εις ..ογοι τα δικά τους από τα παράθυρα των καναλιών.
Κατά γενική ομολογία, τόσο το ΝΑΙ, όσο και το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, θα έχουν τα ΙΔΙΑ τραγικά αποτελέσματα, και αυτό το γνώριζαν ΟΛΟΙ, δηλαδή ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΩΝ ΟΡΩΝ, η αλλιώς, την επαλήθευση του «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα», που ΔΥΣΤΥΧΩΣ για ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, δεν πετάξαμε μέσα σε αυτά τα δυο ΟΛΟΥΣ εκείνους που διέλυσαν τη χώρα φτάνοντας την σε αυτό τη σημείο.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΖΑΓΟΡΑΣΣε παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Π. Κουρουπλή σχετικά με το πρόβλημα που ταλανίζει το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, αναφορικά με την κάλυψη της θέσης της παιδιάτρου,  προέβη η Εκπρόσωπος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Η κ. Χρυσοβελώνη κατόπιν πληροφόρησης που είχε από το Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Π. Κουτσάφτη, ενημερώθηκε ότι παρόλο που και με προγενέστερη παρέμβαση της, καλύφθηκε η θέση ειδικότητας Παιδιάτρου για το Κ.Υ. Ζαγοράς, εντούτοις η τοποθετούμενη Ιατρός μόλις παρουσιάστηκε, κατέθεσε αίτηση μετακίνησης για το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.
Κατόπιν τούτων ο Δήμαρχος Ζαγοράς κ. Κουτσάφτης απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας την οποία κοινοποίησε στην κ. Χρυσοβελώνη προκειμένου να βρεθεί λύση στο φλέγον θέμα της κάλυψης θέσης της συγκεκριμένης ειδικότητας για το Κ.Υ. Ζαγοράς.
Η κ. Χρυσοβελώνη προέβη σε παρέμβαση προς τον υπουργό Υγείας κ. Π. Κουρουπλή αλλά και προς τον Διοικητή της 5ης Υ.Π.Ε. κ. Ν. Αντωνίου όπου αναφέρεται στις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων του Δήμου για την απρόοπτη αυτή εξέλιξη και ζητά να βρεθεί άμεσα μια λύση ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής από τις υπηρεσίες της Παιδιάτρου.

“ΑΝ ΣΦΙΓΓΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΗΘΙΚΗ”

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*    
Εκτός από τα Eurogroup, εκτός από τις συνόδους κορυφής της ΕΕ, μια σειρά θέματα βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως για παράδειγμα ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση προωθεί τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.
Μια μέρα μετά το δημοψήφισμα, μια από τις εικόνες που έκανε το γύρο του κόσμου είναι κι αυτή:
Στη συνάντηση που - την επομένη του δημοψηφίσματος - έσπευσε να έχει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας με τον ομόλογό του και πρωθυπουργό του Ισραήλ κ.Νετανιάχου, οι τοποθετήσεις του κ.Κοτζιά δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών.
Ο κ.Κοτζιάς ισχυρίστηκε ότι «η σταθερότητα και η ασφάλεια αποτελούν το κοινό συμφέρον» Ελλάδας – Ισραήλ. Ο κ.Κοτζιάς μίλησε για την ύπαρξη «αμοιβαίας απόφασης για μια δυναμική ανάπτυξη της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των λαών μας, που συνδέονται με δεσμούς φιλίας».
Και βεβαίως τίποτα δεν έχουν να χωρίσουν οι λαοί της Ελλάδας και του Ισραήλ. Τις πολιτικές ηγεσίες, όμως, της Ελλάδας και του Ισραήλ θα έπρεπε να τις χωρίζουν πολλά. Πόσω μάλλον που στην Ελλάδα διαθέτουμε και για «πρώτη φορά Αριστερή» κυβέρνηση.

ΑΠΟ ΣΥΝΟΔΟ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ ΣΥΡΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
Του ΝΙΚΟΥ ΠΕΡΠΕΡΑ
Η Ελλάδα  βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο όριο μεταξύ συμφωνίας από τη μία και διακοπής αποπληρωμής του χρέους και εξόδου από την ευρωζώνη από την άλλη. Το κλειδί για τις εξελίξεις δεν τον κρατάει μόνο η Αθήνα αλλά κυρίως το Βερολίνο. Η Γερμανία, ενδεχομένως, να συνεχίσει να επιδεικνύει τις επόμενες ημέρες ασύγγνωστη πυγμή αδιαλλαξίας, αρνούμενη πεισματικά κάθε επίδραση από το στεντόρειο «όχι» του ελληνικού δημοψηφίσματος. Αν, όμως, αυτή η επίδειξη πυγμής από το Βερολίνο δεν μεταφραστεί σε συμφωνία, πράγμα που προϋποθέτει άτακτη υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης, τότε η Γερμανία κινδυνεύει να χάσει πάρα πολλά και κρίσιμα από εξελίξεις που «υποχρεωτικά» θα σπρώξουν την Ελλάδα σε τροχιά εθνικού νομίσματος. Το κυριότερο, η Γερμανία θα απολέσει σε αξιοπιστία και ικανότητα ηγεσίας, χωρίς τα οποία η Ευρώπη, που υπό Γερμανική ηγεμονία κατασκευάζει, δεν θα έχει και πολύ γρήγορα κανένα μέλλον, παρά μόνο τη διάλυση.

Δύο συλλήψεις καλαμποκάδων για παραεμπόριο !!! Στην κατοχή του άνδρα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 32 καλαμπόκια!!!


ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
Δύο υπαίθριους πωλητές καλαμποκιού συνελήφθησαν χθες, μετά από καταγγελία που έγινε, από αστυνομικούς του Α.Τ. Βόλου. Πρόκειται για έναν 44χρονο και μια 59χρονη που έψηναν και πωλούσαν καλαμπόκι χωρίς άδεια.
Στην κατοχή του άνδρα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 32 καλαμπόκια και της γυναίκας 18 κομμάτια.

Guardian: Πώς μπορείτε να βοηθήσετε την Ελλάδα με τσιγάρα, ποδόσφαιρο και Πλάτωνα!

Guardian: Πώς μπορείτε να βοηθήσετε την Ελλάδα με τσιγάρα, ποδόσφαιρο και Πλάτωνα!

Απευθυνόμενος στους αναγνώστες που θέλουν να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στους Έλληνες, ο αρθρογράφος παραθέτει ορισμένες προτάσεις που θα τους επιτρέψουν να συνεισφέρουν, έστω και λίγο, σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση

Ακόμα κι αν κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα να έρθει για διακοπές στην Ελλάδα, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τον τουρισμό της μεσογειακής χώρας, υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι προσφοράς βοήθειας, υποστηρίζει ο αρθρογράφος Leo Benedictus του Guardian.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου