Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

''ΟΧΙ”,“ΙΣΩΣ”,“ΝΑΙ”…

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*  
Πρώτο: Το αποτέλεσμα της Κυριακής ήταν καθαρό, ήταν σαρωτικό και δεν επιδέχεται καμίας παρερμηνείας ως προς ένα τουλάχιστον σημείο του. Όποια κι αν ήταν η αφετηριακή βάση από την οποία ξεκίνησε ο κάθε ψηφοφόρος για να δηλώσει την άρνησή του στην υποταγή, στον εκβιασμό και στην τρομοκρατία, το αποτέλεσμα είναι σαφές και είναι τούτο:
Ο ελληνικός λαός απέρριψε με εκκωφαντικό τρόπο κάθε προσπάθεια να του κολλήσουν τη ρετσινιά ότι ψήφισε με όρους αποδοχής του ραγιαδισμού και της εθελοδουλείας. Το «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω» με ό,τι μάσκα κι αν επιχείρησαν να το επιβάλουν οι ντόπιοι και οι ξένοι επικυρίαρχοι υπέστη συντριβή.
Δεύτερο: Η κάλπη λειτούργησε ως δισκοπότηρο εξαγνισμού από την βρωμιά και τη δυσωδία την οποία εξέπεμπαν όλες αυτές τις ημέρες τα ραδιοτηλεοπτικά κιτία της πιο ελεεινής προπαγάνδας.
Μια προπαγάνδα που ξεπερνώντας ακόμα και τον πιο άθλιο εαυτό της, υποδυόταν τη «δημοσιογραφία», την «ενημέρωση», την «αντικειμενικότητα» και την «δημοκρατική πληροφόρηση» την ώρα που οι πυροβολαρχίες του εκβιασμού και της κατατρομοκράτησης, της διαστρέβλωσης και του ψεύδους, μεγαλουργούσαν στο άθλημα της «αλητείας» και της «ρουφιανιάς».

Ανεπίσημο Τουρνουά Μπάσκετ Ημέρα/Ώρα: 07/07/2015 στις 5:30 μμ. ΒΟΛΟΣ / Ελικοδρόμιο Ν.ΙΩΝΙΑ

Μην κάνετε λάθος! Αυτή η σειρά δεν είναι στην αθήνα, χθες, για να σηκωσουν 60 ευρώ, στο atm. Αυτή η ουρά, είναι στο λιμάνι του

Φωτογραφία του Γιωργος Παπανικολαου.Μην κάνετε λάθος!
Αυτή η σειρά δεν είναι στην αθήνα, χθες, για να σηκωσουν 60 ευρώ, στο atm.
Αυτή η ουρά, είναι στο λιμάνι του

ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ Η ALPHA BANK;

Maroupa Eirini
Ανακοίνωση. Μετά από πράξη νομοθετικού περιεχομένου οι τράπεζες μετακινούν χρήματα από λογαριασμό σε...

Πνίγομαι, και δυστυχώς όχι στην θάλασσα

Πολλή φλυαρία, λόγια πολλά, συζητήσεις επί συζητήσεων, αναλύσεις επί αναλύσεων, για να αποφασίσουν οι ευρωχορτάτοι ουσιαστικά, εάν έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε, αν υπάρχει βιοτικός χώρος και για μας στην χώρα μας. Διάβασε τη συνέχεια

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ...


ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΩΡΑ !! ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ... !!ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΩΡΑ !! ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ... !!

Μεγάλος πανικός τώρα προκλήθηκε στην Ελληνική κρατική τηλεόραση !! ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΕΓΙΝΕ !!

ΚΚΕ: Δικαιώθηκε η στάση μας στο δημοψήφισμα


Η ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, χαιρετίζει τα μέλη και τους φίλους του κόμματος και της ΚΝΕ, τους εργαζόμενους που εναντιωθήκαν «στα ψεύτικα διλήμματα παγίδευσης του λαού», καθώς και…

όλους εκείνους «που σε συνθήκες ιδεολογικής τρομοκρατίας, ανέχειας, αγωνίας για την καθημερινή επιβίωση, εξαιτίας των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές, της απληρωσιάς, των απολύσεων, έδωσαν τη μάχη, όσο επέτρεπε ο ελάχιστος χρόνος που διατέθηκε, για να γίνει πλατιά γνωστή η θέση του ΚΚΕ στο δημοψήφισμα, που συμπυκνώθηκε στο σύνθημα: «ΟΧΙ στην πρόταση ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ – ΟΧΙ στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης. ΝΑΙ στην αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία».

Η αμηχανία και το δράμα των Αριστερών ΕΝΤΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ... Αλήθεια το λαλίστατο περί «κόκκινων γραμμών» Αριστερό Ρεύμα γιατί σιωπά;

Οι αριστεροί εντός του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση. Η ηγεσία τους δεν του αφήνει να …ισορροπήσουν ΠΟΥΘΕΝΑ…
Εκεί που έρχεται ο καταλυτικός θρίαμβος του λαϊκού ΟΧΙ, το ίδιο βράδυ ο Τσίπρας επιχειρεί να ακυρώσει αυτό το ΟΧΙ και να το μετατρέψει σε ΝΑΙ: Η σύγκλυση και το κοινό ανακοινωθέν με τις δωσίλογες δυνάμεις του ΝΑΙ…
Η κατακεφαλιά είναι μεγάλη και ο πολιτικός «ρεαλισμός»
(το ψευδώνυμο του οπορτουνισμού) επιτάσσει τη ΣΙΩΠΗ…
Αλήθεια το λαλίστατο περί «κόκκινων γραμμών» Αριστερό Ρεύμα γιατί σιωπά; Επιχειρείται πραξικοπηματικά και δόλια η μετατροπή του λαϊκού ΟΧΙ σε ΝΑΙ, καθώς και νέο Μνημόνιο «εθνικής ενότητας» προωθείται, με όλα τα πολιτικά πτώματα που ο λαός κήδευσε με το ΟΧΙ του, και το Αριστερό Ρεύμα έχει καταπιεί τη γλώσσα του…
Το ίδιο και οι «μαρξιστές» και «επαναστάτες» εντός του ΣΥΡΙΖΑ: ΣΙΩΠΟΥΝ σκανδαλωδώς…
Και κάποιοι που δεν σιωπούν βρίσκονται εκτός...

Η Σκιάθος του '60 παρουσιάζεται στο μουσείο της Παναγίας Ευαγγελίστριας

Στο νησί της Σκιάθου
Η Σκιάθος του '60 παρουσιάζεται στο μουσείο της Παναγίας Ευαγγελίστριας

Ο Βρετανός φωτογράφος, Wolf Suschitzky, ταξίδεψε στη χώρα μας, τη δεκαετία του '60- Το ταξίδι του κατέγραψε σε σαράντα και πλέον ασπρόμαυρες φωτογραφίες που μας γεμίζουν νοσταλγία!

Ο φωτογράφος Wolf Suschitzky βρέθηκε στην Ελλάδα το 1960 και αποτύπωσε με το φακό του την χώρα μας, τις παραδόσεις και τις ασχολίες των κατοίκων. Οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν συνεπώς, τόσο μια καταγραφή, όσο και μια νοσταλγική απεικόνιση μιας ξεχασμένης Ελλάδας.

Η ΝΔ έχει μείνει στο «ευρώ ή δραχμή»

«Κόκκινη γραμμή η συμμετοχή στην Ευρώπη» δηλώνει ο Καραγκούνης | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
«Νουθεσίες» προς τον πρωθυπουργό δίνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος επισημαίνει την «κόκκινη γραμμή της συμμετοχής στο ευρώ».
Σε ανακοίνωσή του ο Καραγκούνης αναφέρει ότι «Εθνική Κόκκινη Γραμμή είναι η συμμετοχή στο ευρώ και στην Ευρώπη! Η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει την ομόφωνη, πλην του ΚΚΕ, απόφαση στο χθεσινό Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και τη δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού για συμφωνία εντός του ευρώ».

Βάλε μου λίγο νεράκι...

Όταν λέμε ΟΧΙ… …να το εννοούμε μέχρι το τέλος! (περί δημοψηφίσματος)

logo
Πηγή: Ταξικές Μηχανές
Τα δύο στρατόπεδα που φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί εντός της ελληνικής κοινωνίας τον τελευταίο καιρό και ειδικά μετά την αναγγελία διεξαγωγής δημοψηφίσματος, δηλαδή από τη μία αυτό που κινείται στη λογική ενός «έντιμου συμβιβασμού εντός του ευρώ» και αντιμετωπίζει με εχθρότητα τους «αδίστακτους» εταίρους που θέλουν να...

Νέο έγγραφο για συνεργασία σχολείων - αστυνομίας


Τη στιγμή που υπονομεύονται ακόμα και οι στοιχειώδεις παιδαγωγικοί όροι λειτουργίας των σχολείων, με τις ελλείψεις, τα πολυάριθμα τμήματα κ.ο.κ., φαίνεται πως κάποιοι έκριναν πως από τα σχολεία λείπει η... αστυνομία.Ετσι, η Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης (Υποδιεύθυνση Ασφάλειας) καλεί τα σχολεία του Ν. Εβρου σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές. Το έγγραφο που υπογράφεται από τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή έχει ημερομηνία 17 Ιούνη, τιτλοφορείται «μέτρα προστασίας ανηλίκων στα πλαίσια του Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας» και απευθύνεται στους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Εβρου. Αυτοί ενημερώνονται πως «η Υπηρεσία μας αναπτύσσει διάφορες δράσεις αφενός μεν για την αποτροπή των ανηλίκων από την παραβατική συμπεριφορά και αφετέρου για την προστασία από το ενδεχόμενο θυματοποίησής τους» και καλούνται οι διευθύνσεις να γνωστοποιήσουν στα σχολεία τα στοιχεία επικοινωνίας του αρμόδιου αξιωματικού.

«Ναι» στο νέο Μνημόνιο με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού

Το αίτημα της συγκυβέρνησης για τη νέα δανειακή σύμβαση από τον ESM εξετάζεται στο σημερινό Eurogroup, με τη στήριξη ουσιαστικά και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων
Το άρθρο της Συνθήκης που επικαλείται ο πρωθυπουργός και που αναφέρει τις προϋποθέσεις για να συναφθεί νέα Δανειακή Σύμβαση
Το άρθρο της Συνθήκης που επικαλείται ο πρωθυπουργός και που αναφέρει τις προϋποθέσεις για να συναφθεί νέα Δανειακή Σύμβαση
Στο σημερινό Eurogroup αναμένεται να εξεταστεί το αίτημα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που είχε σταλεί την προηγούμενη βδομάδα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM - ΕΜΣ) για νέα δανειακή σύμβαση, ύψους 29,1 δισ. ευρώ, που θα συνοδεύεται από νέο, τρίτο Μνημόνιο και νέα βαριά αντιλαϊκά μέτρα. Με αυτό, μάλιστα, συμφώνησαν ουσιαστικά χτες οι πολιτικοί αρχηγοί των υπολοίπων κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, εκτός φυσικά του ΚΚΕ, όπως προέκυψε από τη χτεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Το γεγονός ότι αυτό ακριβώς θα συζητήσει το Eurogroup επιβεβαιώθηκε χτες από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Β. Ντομπρόβσκις, ο οποίος ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου: «Η αίτηση για πρόγραμμα ESM έχει ληφθεί από το Eurogroup. Δεν έχει δώσει ακόμα εξουσιοδότηση να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις». Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μ. Γιέγκερ τόνισε πως «βάση για οποιαδήποτε συμφωνία αποτελεί η συνθήκη του ESM. Μόνο πάνω σε αυτήν τη βάση είναι δυνατή η βοήθεια για την Ελλάδα». Ωστόσο, στη συνέχεια δήλωσε πως το Βερολίνο δεν θεωρεί ότι είναι σε ισχύ η σχετική επιστολή του πρωθυπουργού Αλ Τσίπρα από τις 30 Ιούνη, καθώς αυτό το αίτημα εστάλη ενώ το προηγούμενο πρόγραμμα του EFSF ήταν σε ισχύ.
Σε κάθε περίπτωση, στο προσκήνιο έρχεται η επιστολή Τσίπρα προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και τους επικεφαλής του ESM. Σύμφωνα με την επιστολή, ο πρωθυπουργός ζητά «στήριξη με βάση τα άρθρα 12 και 16 του κανονισμού του ESM» υπό τη μορφή «μιας διετούς δανειακής συμφωνίας βάσει των συνθηκών που ισχύουν σύμφωνα με το άρθρο 13 του ESM και των όρων στο άρθρο 2».
Μνημόνιο, Μνημόνιο, Μνημόνιο...

Ο λαός δεν εξουσιοδότησε κανέναν να υπογράψει νέα επώδυνα μνημόνια

Οι δηλώσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά τη χτεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Eurokinissi
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, μετά τη χτεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:«Ακούσαμε την ενημέρωση από τον πρωθυπουργό στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πορεία των εξελισσόμενων διαπραγματεύσεων και των συζητήσεων, μετά και το δημοψήφισμα του ελληνικού λαού.
Εκφράσαμε ξεκάθαρα, για μια ακόμα φορά, τις απόψεις του ΚΚΕ, τόσο για τις εκτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος, όσο κυρίως για τα τεράστια προβλήματα που βιώνει ο ελληνικός λαός σε αυτήν τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, με μια πολιτική που οδηγεί συνεχώς και μεγαλώνει τα αδιέξοδα για το λαό, για το λαϊκό εισόδημα, για την πορεία της χώρας, για την πορεία του λαού μας συνολικότερα. Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή, φιλεργατική διαπραγμάτευση μέσα στα τείχη της ΕΕ, μέσα στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

Μνημόνιο σοκ 13 δισ. ευρώ ζητούν τώρα οι δανειστές για να μην υπάρξει χρεοκοπία. Τι θα κάνει ο Τσίπρας, μιας και "ερμήνευσε" το "ΟΧΙ" σε "ΝΑΙ" στην ΕΕ & το ευρώ;

Από το "PRESS-GR"
Η ΕΕ εξετάζει το σενάριο του δανείου γέφυρα...γιατί δεν υπάρχει χρόνος για νέο πρόγραμμα
Σκληρή γραμμή, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον πήχη των μέτρων θα ακολουθήσει το Eurogroup, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, δεδομένης της επιδείνωσης της κατάστασης της εθνικής οικονομίας ζητούν 13 δισ μέτρα έναντι 9-9,5 δισεκ. που ήταν η...

Στον απόηχο του Οχι! Κραυγές από τον Λαφαζάνη, που δεν "ερμηνεύει" το "ΟΧΙ" σε "ΝΑΙ, όπως ο Τσίπρας...

Από το "PRESS-GR"
Καταιγιστική επίθεση κατά του Μάριο Ντράγκι έκανε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην έκτακτη εκπομπή του Μega που παρουσίασε ο Νίκος Ευαγγελάτος.
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης χαρακτήρισε...

Σκόπελος δειλινό στην Ταβέρνα Σπιτάλια


Εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής

Εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής
Τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής τιμά σήμερα, 7 Ιουλίου, η Εκκλησία μας.
Η Αγία Κυριακή ήταν κόρη του Δωροθέου και της Ευσεβίας. Αυτοί ήταν άτεκνοι και παρακαλούσαν το Θεό να τους δώσει παιδί. Πράγματι, ο Θεός ευδόκησε, και το χριστιανικό αυτό ζευγάρι, απέκτησε παιδί.
Γεννήθηκε ημέρα Κυριακή, γι' αυτό και της έδωσαν το όνομα Κυριακή. Κατά το διωγμό του Διοκλητιανού, το έτος 282 μ.Χ., οι γονείς της συνελήφθησαν και μετά από ανάκριση βασανίστηκαν και αποκεφαλίστηκαν από το δούκα Ιούστο.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ προβλήματα με τον εργολάβο που έχει αναλάβει τον καθαρισμό της εθνικής τράπεζας


καταγγελία από εργαζόμενο έχουμε στα χέρια μας έφτυσε αίμα να πληρωθεί τα χρήματα που του όφειλαν ας είναι προσεκτικοί η

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου