Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου Μπαλλή για Σκόπελο



Η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν και η ενίσχυση των πληγέντων από τις πλημμύρες στη Σκόπελο είναι το θέμα των ερωτήσεων που κατέθεσαν οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Μάκης Μπαλλής, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου, στους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σπίρτζη και Οικονομικών, κ. Τσακαλώτο, αντίστοιχα.
Στην ερώτηση που αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών, ερωτάται ο Υπουργός πότε θα ξεκινήσει η αποκατάσταση των ζημιών στις βασικές υποδομές της Σκοπέλου, ώστε να επανέλθει το συντομότερο δυνατόν η ομαλότητα στην οικονομική ζωή του νησιού, προκειμένου να είναι έτοιμοι οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες ενόψει της επόμενης τουριστικής περιόδου.
Σχετικά με την ερώτηση που απευθύνεται στο Υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνεται ότι η έκταση των ζημιών διαπιστώθηκε άμεσα με την ανταπόκριση που έδειξε η κυβέρνηση και την αποστολή στο νησί υπουργών, αλλά και κλιμακίων τεχνικών και στρατιωτικών μονάδων (ΜΟΜΑ). Ωστόσο η οικονομική ζημιά που προκλήθηκε δεν έχει αντιμετωπισθεί ακόμη και ερωτάται ο Υπουργός ποιες πρωτοβουλίες πρόκειται να αναλάβει ώστε να ικανοποιηθούν τα παρακάτω αιτήματα των επαγγελματιών και των κατοίκων του νησιού:
·      Η επιτάχυνση των διαδικασιών αποζημίωσης των πληγέντων.
·      Η χορήγηση άτοκων δανείων στους επαγγελματίες για την αποκατάσταση του εξοπλισμού που καταστράφηκε.
·      Το πάγωμα των φετινών φορολογικών και ασφαλιστικών καταβολών, με ρύθμιση των οφειλών τους.
·      Το πάγωμα της καταβολής ΕΝΦΙΑ για το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger