Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον κ. Υπουργό Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων


ΘΕΜΑ: «Αποκατάσταση των ζημιών στη Σκόπελο»

Δυο μήνες μετά τις πρωτοφανείς πλημμύρες που έπληξαν το νησί της Σκοπέλου, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές που προκλήθηκαν και να αποκαταστήσουν τις ζημιές στις υποδομές του νησιού και την ομαλότητα  στην οικονομική ζωή του νησιού και στην καθημερινότητά τους.
Η έκταση των ζημιών διαπιστώθηκε άμεσα με την ανταπόκριση που έδειξε η κυβέρνηση και την αποστολή στο νησί υπουργών, αλλά και κλιμακίων τεχνικών και στρατιωτικών μονάδων (ΜΟΜΑ).

Παρά τις προσπάθειες, όμως, η αποκατάσταση των ζημιών  που προκλήθηκαν ακόμη δεν έχει γίνει, ενώ υπάρχει αγωνία για την ετοιμότητα της Σκοπέλου ενόψει της επόμενης τουριστικής περιόδου.
Σε επανειλημμένες συσκέψεις που έγιναν στη Σκόπελο, αλλά και σε επισκέψεις εκπροσώπων των τοπικών φορέων σε διάφορα υπουργεία, διατυπώθηκε το αίτημα των επαγγελματιών και των κατοίκων του νησιού, για την επούλωση των πληγών που προκλήθηκαν.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πότε θα ξεκινήσει η αποκατάσταση των ζημιών στις βασικές υποδομές της Σκοπέλου, ώστε να μπορέσει το νησί να είναι έτοιμο για την επόμενη τουριστική περίοδο;Οι ερωτώντες βουλευτές


Μπαλλής Συμεών
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Παπανάτσιου Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου