Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Ναυτεργάτες: Σύσκεψη σωματείων την Τρίτη για την οργάνωση της απεργίας

Από την τετραήμερη απεργία των ναυτεργατών
Σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Νοέμβρη στις 10.30 το πρωί στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21). Στη σύσκεψη καλούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων, Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ.

Τα ναυτεργατικά σωματεία χαιρετίζουν τους ναυτεργάτες, για την αποφασιστικότητα και τη μαζική συμμετοχή στον 4ήμερο απεργιακό αγώνα και καλούν στην 24ωρη απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοέμβρη σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων και στην προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραΐσκάκη στις 5.30 το πρωί.
Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:
«Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όσα λέει ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Με τους εφοπλιστές, την ΕΕ και το ΔΝΤ προωθούν σαρωτικά αντιλαϊκά μέτρα, κατάργηση των ΣΣΕ, αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, μείωση των οργανικών συνθέσεων, ισοπέδωση της κοινωνικής ασφάλισης, φοροεπιδρομή, νέες δραματικές περικοπές στους ναυτεργάτες και γενικότερα στα λαϊκά στρώματα.
Όλες μας οι δυνάμεις στην οργάνωση, την ανάπτυξη πολύμορφων αγώνων, ώστε στις 12 Νοέμβρη μαζικά - μαχητικά οι ναυτεργάτες να συμμετάσχουν στην πανεργατική πανελλαδική απεργία και την προοπτική κλιμάκωσής της, για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Όλοι οι ναυτεργάτες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, συγκροτώντας Επιτροπές Αγώνα, με τη συμμετοχή όλων των ειδικοτήτων, Καταστρώματος, Μηχανής και Γενικών Υπηρεσιών.
Προχωράμε με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, στη δύναμη της ταξικής πάλης, που αποτελεί την κινητήρια δύναμη για να κατακτήσουν οι εργαζόμενοι όλα όσα παράγουν και να τα χρησιμοποιήσουν για την ευημερία του λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger