Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Δεν έδρασε η ομάδα ΔΙΑΣ για την αποτροπή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Δεν απέτρεψε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η ομάδα ΔΙΑΣ, όπως αναδείχθηκε κατά την εξέταση του μάρτυρα αστυνομικού της συγκεκριμένης ομάδας στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσής Αυγής!
Χαρακτηριστική και η επισήμανση της προέδρου του δικαστηρίου Μ. Λεπενιώτη που ανάφερε ότι «δουλειά σας είναι να αποτρέπετε καταστάσεις, αυτό περιμένει ο κόσμος από σας, όχι να πηγαίνετε κι απλώς να ενημερώνετε το κέντρο».
«Κατά κύριο λόγο ομάδα ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ έχουν εκπαιδευτεί για τέτοια περιστατικά. Εμείς, όχι. Πάμε γιατί είμαστε πιο ευέλικτοι. Εμείς είμαστε εκπαιδευμένοι για άλλες καταστάσεις... όπως να κυνηγάμε ληστές τραπεζών», κατέθεσε ο μάρτυρας Χρ. Δεληγιάννης.

Ο μάρτυρας περιέγραψε πώς πήρανε σήμα και κατευθύνθηκαν στην Τσαλδάρη, όπου είδε πενήντα άτομα με ρόπαλα. «Μάλλον είχε λήξει ο αγώνας. Φυσικά, δεν ήταν Ολυμπιακοί. Ακούω τον Τσολακίδη να λέει στον ασύρματο ότι άτομα της Χρυσής Αυγής είχαν μια παρεξήγηση με άτομα του γνωστού χώρου, δηλαδή αναρχικούς (...) Κατά μήκος της Τσαλδάρη, υπήρχε πολύς κόσμος, βλέπω κάποιους, ήταν ο Παύλος Φύσσας με τον Ρουπακιά, παίζανε ξύλο, οι άλλοι γύρω ένα κουβάρι, βρίζουν προς τον Φύσσα, δεν προσπαθούν να τους ξεχωρίσουν, ήταν σώμα με σώμα (...) Πήγα να χειροπεδήσω κάποιον από τους τρεις - τέσσερις που στέκονταν πίσω από τον Ρουπακιά, αλλά μου είπε κάποιος, ψηλός, άστονα ρε... Έτσι, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, δεν μπορούσαμε να κάνουμε και πολλά» ανέφερε ο μάρτυρας Χρ. Δεληγιάννης. «Ήσασταν όμως περισσότεροι από αυτούς που βλέπατε να χτυπιούνται. Ο στόχος σας είναι ν' αποτρέπετε καταστάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά την εξέταση η πρόεδρος του δικαστηρίου.
Ο μάρτυρας αστυνομικός κατέθεσε πως από τους δύο «εμείς πιάσαμε τον Φύσσα που ήταν πιο ψηλό παιδί... Ο Φύσσας γύρισε και μας είπε αυτός με μαχαίρωσε. Ο Ρουπακιάς απλά γύρισε την πλάτη και με γρήγορο βήμα πήγε προς το αυτοκίνητο για να φύγει... Φωνάξαμε σε συνάδερφο να πιάσει τον Ρουπακιά»... Μάλιστα ρωτήθηκε από το δικαστήριο: «Δεν υπήρχε λόγος να σταματήσετε τον Ρουπακιά που μπήκε στο αμάξι»; Να επισημανθεί ότι ο αστυνομικός αρχικά είχε ισχυριστεί ότι ο Ρουπακιάς είχε δει την αστυνομία, κατά τη διάρκεια της δολοφονίας, μετά ανακάλεσε και είπε ότι δεν τους είχε δει γιατί «μας είχε πλάτη».
Πάντως και χτες, οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών συνέχισαν προκλητικά να σχολιάζουν, να διακόπτουν, να φωνάζουν και να υπαγορεύουν στην Πολιτική Αγωγή πώς θα κάνει τις ερωτήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger