Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Ετοιμες οι πρώτες μελέτες για τη Σκόπελο


Ετοιμους έχει τους πρώτους φακέλους με τις μελέτες για τα σημεία αποκατάστασης δημοτικών οδών στη Σκόπελο μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν από πρόσφατη καταστροφική πλημμύρα το ΤΕΕ Μαγνησίας και θα τους στείλει στο δήμο Σκοπέλου.
Ομάδα αποτελούμενη από τέσσερις μηχανικούς εθελοντές συνεχίζει να δουλεύει και για τα υπόλοιπα σημεία αποκατάστασης των αστοχιών σε δημοτικούς δρόμους και εκτιμάται ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχει ολοκληρώσει και τις υπόλοιπες μελέτες.
Η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα, που ρωτήθηκε είπε ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα θα αποσταλούν στο δήμο Σκοπέλου οι πρώτοι φάκελοι με τις μελέτες που συνοδεύονται από τις τεχνικές εκθέσεις και τα τεύχη υπολογισμών για τα σημεία αποκατάστασης.
Το ΤΕΕ προσπαθεί με κάθε τρόπο να διευκολύνει τη διαδικασία ώστε να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν τα έργα αποκαταστάσεων στις πληγείσες περιοχές».

Οι πρώτοι φάκελοι αφορούν στο Καραβοτσάκισμα Σκοπέλου και το Κάστρο, ενώ οι μηχανικοί συνεχίζουν να μελετούν άλλα πέντε σημεία που τους έχει ζητηθεί.
Στο Καραβοτσάκισμα στο αριστερό πέταλο του λιμανιού μετά το σημείο που υποχώρησε και όλο το υπόλοιπο κομμάτι η μελέτη προβλέπει επέμβαση σε έκταση μήκους 25 μέτρων, ώστε να καλυφθούν μελλοντικές αστοχίες, και προτείνει την ανέγερση τοίχου αντιστήριξης, ο οποίος έχει μελετηθεί σύμφωνα με τα γεωλογικά στοιχεία.
Να επισημανθεί ότι το κομμάτι του λιμανιού που υποχώρησε έχει μπαζωθεί για να κρατείται η πρόσβαση στο λιμάνι. Οι μηχανικοί έχουν προσφερθεί και σε αυτήν την περίπτωση αν τους ζητηθεί, να παραδώσουν έτοιμη μελέτη.
Για το Κάστρο, η μελέτη αφορά σε ένα μέτωπο αστοχίας περίπου δεκαπέντε μέτρων μετά την απώλεια του πρανούς και γι’ αυτό το ΤΕΕ προτείνει την ανέγερση τοίχου αντιστήριξης έκτασης περίπου δεκαεφτά μέτρων.
Να επισημανθεί το ΤΕΕ Μαγνησίας από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρθηκε και εκπρόσωποί του μετέβησαν στη Σκόπελο προκειμένου να δουν από κοντά τις ζημιές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και προσφέρθηκαν να συνδράμουν αφιλοκερδώς ώστε τα έργα να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν και η ζωή στο νησί να ανακτήσει τους χαμένους της ρυθμούς.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger