Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Απάντηση Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τους τρίτεκνους Σε ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου



  

Οριστική, δίκαιη και αποδοτική λύση υπόσχεται το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφορικά με τη θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.
Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Π. Κουρουμπλής στην απάντησή του αναφέρει ότι κύριος στόχος του Υπουργείου είναι η επανεξέταση του Νόμου «Καλλικράτη» στους τομείς κοινωνικής πολιτικής προκειμένου να ελεγχθούν με ιδιαίτερη προσοχή οι ανάγκες και τα δικαιώματα των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

Υποσχέθηκε μάλιστα πως θα μελετήσει με μεγάλη ευαισθησία τυχόν επιμέρους προτάσεις και προβλήματα τρίτεκνων οικογενειών, που εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιοτήτων αυτού, συνεισφέροντας κατά το δυνατόν στην άρση των κοινωνικών ανισοτήτων σε βάρος των οικογενειών αυτών.
Όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να γίνουν σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του οποίου η απάντηση ακόμη εκκρεμεί. Ωστόσο, η καλή πρόθεση του Υπουργού κ. Π. Κουρουμπλή είναι ένα πρώτο θετικό βήμα, αν αναλογιστεί κανείς πως για το εν λόγω ζήτημα η Κυβέρνηση δεν είχε καν απαντήσει σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο κ. Μπουκώρος κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.  Αρκεί βέβαια η καλή πρόθεση να γίνει και πράξη, γιατί αυτό έχουν ανάγκη χιλιάδες τρίτεκνες οικογένειες στην επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger