Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε σήμερα το μεσημέρι (Πέμπτη 29/10/2015) από μέλη των Τρικαλινών Μουσικών, της Λέσχης Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού και το Στούντιο Τρικάλων της ΕΡΤ Λάρισας,





Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε σήμερα το μεσημέρι (Πέμπτη 29/10/2015) από μέλη των Τρικαλινών Μουσικών, της Λέσχης Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού και το Στούντιο Τρικάλων της ΕΡΤ Λάρισας, οι οποίοι με κεντρικό σύνθημα «Η προσφυγιά, δεν είναι επιλογή αλλά ανάγκη επιβίωσης», συνδιοργανώνουν το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 στις 6:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Τρικκαίων, συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες με ελεύθερη είσοδο.

Το φαινόμενο των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που δραπετεύουν από τις χώρες καταγωγής τους, για να σώσουν τη ζωή τους από τον πόλεμο και τους βομβαρδισμούς καθώς και την ακραία φτώχεια που δημιουργεί η υπερεκμετάλλευση λαών και περιοχών, οξύνεται δραματικά τους τελευταίους μήνες. Το προσφυγικό και μεταναστευτικό αυτό ρεύμα είναι το μεγαλύτερο μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.
Η υποκριτική “ανθρωπιστική” μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης δεν μπορεί να συγκαλύψει τα εγκλήματα των ευρωπαϊκών και διεθνών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης σε χώρες από τις οποίες προέρχονται οι πρόσφυγες-μετανάστες. Αν και η ίδια η Ε.Ε. είναι συνυπεύθυνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν φαίνεται διατεθειμένη να καταστείλει τη γενεσιουργό αιτία, αλλά απαγορεύει την ελεύθερη διακίνηση όλων των ανθρώπων και καταπατά τα δικαιώματά τους να εγκατασταθούν και να ζήσουν, όπου θέλουν και όπως θέλουν.
Η απάντηση των κυβερνήσεων της Ε.Ε. (συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας χώρας), είναι η ενίσχυση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων, η αποστολή δυνάμεων ταχείας επέμβασης στα σύνορα, η δημιουργία hot spots (κέντρων καταγραφής που προοιωνίζουν νέες φυλακές μεταναστών). Μέτρα που αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες ως απόβλητους, εντείνουν την ταλαιπωρία τους και τις συνθήκες εκμετάλλευσής τους από όσους κερδοσκοπούν πάνω στο δράμα τους και προσθέτουν ακόμα περισσότερους νεκρούς (3.135 άνθρωποι έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο, μέσα στο 2015).
Απέναντι στην κατάσταση αυτή προτάσσουμε την αλληλεγγύη μας και όχι τη φιλανθρωπία, ιδιωτική ή κρατική. Καλούμε την τρικαλινή κοινωνία, να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας και να συμμετέχει ενεργά. Καλούμε τα συνδικάτα και τα σωματεία, συλλόγους και φορείς, συλλογικότητες και παρατάξεις, κινηματικές πρωτοβουλίες και μετωπικά σχήματα, να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή.
Ήδη την προσπάθεια στηρίζουν οι:
-    Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών νομού Τρικάλων
-    Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών νομού Τρικάλων
-    Σωματείο Μηχανοσιδηρουργών και Αλουμινοκατασκευαστών νομού Τρικάλων
-    Σύλλογος Επιπλοποιών Τρικάλων
-    Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων Νοσοκομείου Τρικάλων
-    Οι παρατάξεις της Ε.Λ.Μ.Ε.Τ.: Αγωνιστική Κίνηση Καθηγητών και Πρωτοβουλία Καθηγητών
-    Ένα καράβι για τη Γάζα
-    Σύλλογος γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Φλόγα νομού Τρικάλων
-    Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 5ου και 31ου Δημοτικών Σχολείων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger