Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Στα ίδια τα ανταποδοτικά τέλη για το 2016 στο Δήμο Σκιάθου


σκιάθος
Παγωμένα θα παραμείνουν για το 2016 τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού του Δήμου Σκιάθου, σύμφωνα με εισήγηση που φέρνει η Δημοτική Αρχή στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνο, θέμα συζήτησης είναι και το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτωνκαι σήμερα στη Σκιάθο λειτουργούν για την ώρα τέσσερα ρεύματα ανακύκλωσης, για χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο και πλαστικό. Η γραμμή για το γυαλί που λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2015 είχαν σαν αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 75 τόνοι γυαλιού.

«Στόχος μας είναι να μην επιβαρύνεται ο ΧΥΤΑ του νησιού που λειτουργεί από το 1970 στο δάσος της Παναγίας της Εικονίστρας. Έχουμε προχωρήσει σε βελτιώσεις του ΧΥΤΑ και πλέον λειτουργεί και σωστά ο βιολογικός του καθαρισμός, έπειτα από σύμβαση με νέο εργολάβο που τον ανέλαβε για τέσσερις μήνες. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου για τέσσερα χρόνια», δήλωσε ο δήμαρχος. Στόχος της Δημοτικής Αρχής, τόνισε, είναι να γίνει κτήμα όλων η ανακύκλωση στην πηγή και σύντομα θα γίνουν ενημερωτικές ημερίδες ευαισθητοποίησης και στα σχολεία.
Μόλις εγκριθεί η χρηματοδότηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων ο Δήμος Σκιάθου θα προχωρήσει και στην ανάπτυξη καφέ κάδων για κομποστοποίηση σε συνεργασία με ιδιώτη που θα εκπονήσει σχετική μελέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger