Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Συνάντηση Πούτιν - Νετανιάχου στη Μόσχα για τις εξελίξεις στη Συρία

Από τη συνάντηση του Πούτιν με τον Νετανιάχου (φωτό ΑΡ)
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συνάντησε σήμερα στη Μόσχα τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον οποίο συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο στη Συρία.
Η υπηρεσία Τύπου του Νετανιάχου ανακοίνωσε πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μετέβη στη Ρωσία για να συζητήσει τις «ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία» και να «εκθέσει τις απειλές που βαραίνουν το Ισραήλ έπειτα από τη στρατιωτική ενίσχυση στη συριακή σκηνή και την παροχή οπλισμού στη "Χεζμπολλάχ" και σε άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε ακόμη πως είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στις παραδόσεις όπλων στη «Χεζμπολλάχ» από τη Συρία και το Ιράν και κατηγόρησε τις δύο χώρες ότι θέλουν να «ανοίξουν ένα δεύτερο μέτωπο» εναντίον του Ισραήλ.
«Η ρωσική πολιτική στη Μέση Ανατολή θα είναι πάντα συνετή» διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας πως η Συρία δεν θέλει να επιτεθεί στο Ισραήλ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση. Σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο, στρατιωτικοί αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι η ρωσική αεροπορική παρουσία, εφόσον αποδειχθεί, περιορίζει το περιθώριο ελιγμών της ισραηλινής αεροπορίας.
Η επίσκεψη Νετανιάχου στη Μόσχα πραγματοποιείται ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τεθεί σε συναγερμό εδώ και μερικές εβδομάδες εξαιτίας της ενίσχυσης της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία, που έχει σκοπό να ενισχυθεί η βοήθεια που παρέχεται στην κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Σύμφωνα με το «Ρόιτερς», δύο αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, που ζήτησαν να μην κατονομασθούν, δήλωσαν ότι η Ρωσία άρχισε να εκτελεί αποστολές συλλογής πληροφοριών με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone) στη Συρία. Το Πεντάγωνο απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger