Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Ματαιώθηκε και μάλιστα επεισοδιακά η εκδήλωση της Χ.Α. στο Διμήνι Βόλου

Ματαιώθηκε και μάλιστα επεισοδιακά η εκδήλωση της Χ.Α. στο Διμήνι Βόλου

Μεγάλη σε όγκο αντισυγκέντρωση αντιφασιστριών - αντιφασιστών και πετροπόλεμος

Με δεκάδες αντιφασίστριες - αντιφασίστες να αναταποκρίνονται στα καλέσματα φορέων και συλλογικοτήτων για αντισυγκέντρωση το απόγευμα της Κυριακής έξω από το πρώην Δημαρχείο Αισωνίας στο Διμήνι, όπου θα πραγματοποιούνταν εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, κατά την οποία θα μιλούσε ο ευρωβουλευτής Γ. Επιτήδειος και τηλεφωνικά ο έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Παναγιώτης Ηλιόπουλος, η εκδήλωση τελικώς ματαιώθηκε και μάλιστα επεισοδιακά.



Πιο συγκεκριμένα, τόσο η πολύ μικρή σε αριθμό (περίπου 15 άτομα) συγκέντρωση των φίλων της Χρυσής Αυγής όσο και η αντισυγκέντρωση των αντιφασιστών, εξελίχθηκαν πολύ νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα, με αποτέλεσμα, να ανάψουν τα αίματα και οι δύο συγκεντρώσεις να εξελιχθούν σε πετροπόλεμο.

Η επέμβαση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. αποδείχθηκε σωτήρια για τους φίλους της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι φυγαδεύτηκαν, με κάποιους εξ' αυτών να έχουν τραυματιστεί ελαφρώς, ενώ μικροζημιές προκλήθηκαν και σε τζάμια του κτιρίου του πρώην Δημαρχείου Αισωνίας.

Η Χρυσή Αυγή από πλευράς της, με ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τα επεισόδια επιρρίπτει ευθύνες τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, κατηγορώντας τον για κάλεσμα σε αντισυγκέντρωση, όσο και στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger