Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 Έγραψα πάρα πολλές φορές για τα «Αμαρτωλά ΚΕΠΑ» και τα ΒΡΩΜΙΚΑ παιχνίδια που παίζονται από αυτά σε βάρος των ατόμων με αναπηρίες. Πολλά από τα γραφόμενα δεν άρεσαν σε ορισμένους που σαν «παντογνώστες» και καθαρόαιμα κομματόσκυλα έσπευσαν να σχολιάσουν τα στοιχεία που έβγαλα στο φως επιχειρώντας να δικαιολογήσουν την αγαπημένη τους παράταξη.
Αυτά που δημοσιεύω «κύριοι», δεν είναι προϊόντα της φαντασίας μου όπως θέλετε να φανεί μέσα από διάφορα σχόλια σας.
Είναι στοιχεία και ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ανθρώπων που ανεβαίνουν έναν ΓΟΛΓΟΘΑ καθημερινά χάρη στις ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, οι οποίοι δε λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή, και σε οποιαδήποτε άλλη «πολιτισμένη» χώρα, το λιγότερο θα ήταν στη φυλακή για κακουργήματα κατ’ εξακολούθηση.
Πάμε να δούμε μια ακόμα καταγγελία ασθενή, μια ακόμα φωνή ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ.
Σας την παραθέτω όπως έχει, ΧΩΡΙΣ ορθογραφικές η άλλες διορθώσεις, και να πω ότι απευθύνεται σε πολιτικούς της τωρινής κυβέρνησης.
«Απαραδεκτη ενσταση Δ/ντη παροχων ΙΚΑ στα ΚΕΠΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ      Κυριακη 22 Μαρτιου 2015
Αξιοτιμε κυριε Βουλευτη κυριε Θ. Πετρακο.
Κοινοβουλευτικος Εκπροσωπος και Βουλευτης Μεσσηνιας του ΣΥΡΙΖΑ.
Διαβασα την προσφατη Επιστολη - Προτασεις για τα ΚΕΠΑ προς τον Αν. Υπουργο
Κοινωνικων Ασφαλισεων κυριο Δ.Στρατουλη.
Γραφετε συκγεκριμενα ότι <<Απο πολλες καταγγελιες πολιτων με αναπηρια διαπιστωνεται οτι στα χρονια των μνημονιακων πολιτικων οι πρωτοβαθμιες και δευτεροβαθμιες επιτροπες συστηματικα μειωναν τα ποσοστα αναπηριας........>>
Διαβαστε παρακατω για να διαπιστωσετε οτι δεν γινοταν μονο στα χρονια των μνημονιακων πολιτικων ( της προηγουμενης κυβερνησης ) αλλα και τωρα. 
Η Απελπησια και η Απογνωση με αναγκασαν να απευθυνθω σε σας και να ζητησω την βοηθεια σας.Θελω να αναφερω την πλεκτανη του μνημονιου της προηγουμενης κυβερνησης που ακομα επικρατει στα ΚΕΠΑ και το εχω υποστει με το χειροτερο τροπο.
Οταν εσεις οι τωρινοι κυβερνωντες αυτης της χωρας σαν αντιπολιτευση τα καταγγελατε και τα καταδικαζατε.Ακομα τα ειχε καταγγειλει και ο Συνηγορος του Πολιτη στην Ειδηκη Εκθεση τον Φεβρουαριο του 2013.
Καταγγειλατε με επερωτησεις  προς  τους  Υπουργους  της  προηγουμενη Κυβερνησης, συμφωνα με δημοσιευμα της εφημεριδας ΑΥΓΗ 21/06/2013 49 Βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ.
www.avgi.gr/article/49927/
1- Οτι εχουν δοθει προφορικες οδηγιες στα μελοι των επιτροπων ΚΕΠΑ προκειμενου να μειωνονται τα ποσοστα αναπηριας των αιτουντων ωστε να πιασουν τον μνημονιακο στοχο που ειναι η αναπηρικες συνταξεις να ειναι στο 10% του συνολου των συνταξεων.
2- Οι δ/ντες παροχων υποβαλλουν οι ιδιοι ενστασεις σε περιπτωσεις που τα ποσοστα αναπηριας ειναι κοντα στο οριο 67%.Να επανεξεταστη η αρμοδιοτητα των ασφαλιστικων οργανων να ασκουν ενσταση κατα των γνωματευσεων με δεδομενο οτι οι διοικητικοι υπαλληλοι δεν εχουν τις απαιτουμενες ιατρικες γνωσεις για να αμφισβητουν γνωματευσεις ιατρων.
3- Να ελεχθουν οι αδικαιολογητες διαφορες στα ποσοστα αναπηριας μεταξυ Πρωτοβαθμιων και Δευτεροβαθμιων Επιτροπων.
Περασα ΑΥΕ με μεγαλη αναμονη 8 μηνων με τρεις παθησεις και μου εδοσαν ποσοστο αναπηριας ( Ψυχιατρικα 40%,Ορθοπαιδικα 30% και Διαβητικα 20% ) συνολο ποσοστο αναπηριας 67%. Με γνωματευσεις ιατρων διευθυντων Νομαρχιακων Νοσοκομειων ΕΣΥ.
Και με Μαγνητικες Τομογραφιες που αποδεικνειουν τα αιτια των παθησεων μου.
Και αφου υπεγραψα Υπευθηνη Δηλωση οτι δεν θα προσφυγω σε Δευτεροβαθμια Επιτροπη,ο διευθυντης παροχων συνταξεων ΙΚΑ Θεσσαλονικης για να πιασει το μνημονιακο στοχο της πρωην κυβερνησης εκανε ενσταση κατα της γνωματευσης της Πρωυοβαθμιας Επιτροπης και με παρεπεμψε σε Δευτεροβαθμια Επιτροπη.Αμφισβητοντας γνωματευσεις ιατρων ( διχως να εχει ιατρικες γνωσεις ως διοικητικος υπαλληλος ) και χωρις να συγκεκριμενοποιοι τους λογους για τους οποιους εχει προβει στην ασκηση ενστασης.
Και αμφισβητοντας την αξιοπιστια και την αξιοπρεπια των ιατρων που αποτελουν την Πρωτοβαθμια Επιτροπη.
Μετα απο 4 μηνες περασα ΒΥΕ. Οπου η ΒΥΕ Ψυχιατρικη εδωσε το ιδιο ποσοστο της ΑΥΕ 40% και η Διαβητολογικη ΒΥΕ το ιδιο 20% πως η ΑΥΕ.
Ενω η Δευτεροβαθμια Ορθοπαιδικη Επιτροπη αναθεωρησε το ποσοστο της Πρωτοβαθμιας Επιτροπης και μου εδωσε 0%.  Απο θαυμα θεραπευτηκα.
Ειχα παρουσιασει δυο γνωματευσεις δυο διαφορετικων ορθοπαιδικων ενος καθηγητη και ενος δημοσιου ιατρου του ΠΕΔΥ μαζι και Μαγνητικες Τομογραφιες στην Πρωτοβαθμια Επιτροπη, τις ιδιες γνωματευσεις και τις ιδιες Μαγνητικες Τομογραφιες εξετασε η Δευτεροβαθμια Επιτροπη. ΑΥΕ 30%  -  ΒΥΕ 0%.
Οι γνωματευσεις εχουν ως εξεις.
Βαρια σπονδυλοαρθριτιδα οσφυικης μοιρας σπονδυλικης στηλης με κρισεις οσφυαλγιας επιμονη αυχεναλγια,ζαλη,κρισεις ιλιγγου,ασταθεια και δυσκολια στη βαδηση εκφυλιστικη σπονδυλοαρθριτιδα δισκοπαεια τενοντιτιδα ομου με σοβαρου βαθμου δυσκαμψια και νυχτερινο αλγος. Με τακτικη φαρμακευτικη αγωγη και τακτικη ιατρικη παρακολουθηση.
Αγωγη Αντιφλεγμονοδη,Αναλγητικα.
Για να ζησω περνω 14 χαπια την ημερα και απο τις τρεις παθησης μου.
Στην γνωστοποιηση αποτελεσματος πιστοποιησης αναπηριας Το πορισμα της Πρωτοβαθμιας Επιτροπης με ποσοστο αναπηριας 30% ειναι<<Μετριου ως Σοβαρου βαθμου δυσκαμψια ΑΜ και ΟΜΣΣ Ριζιτιδικα.
Ενω το πορισμα της Δευτεροβαθμιας Επιτροπης με ποσοστο αναπηριας 0% ειναι <<Δυσκαμψια Αυχενος και ΟΣΦΥΟΣ  επι εδαφους Εκφιλιστικης Σπονδ/θειας, Δυσκαμψια δεξι ομου>> Αναθεωρουμε την ΑΥΕ ως προς το ποσοστο.
Γιατι αυτη η αδικαιολογητη διαφορα στο ποσοστο αναπηριας μεταξυ Πρωτοβαθμιας και Δευτεροβαθμιας επιτροπης. Μηπως λειτουργισε μεθοδευμενα ωστε να δικαιλογηθει για την αδικαιολογητη και απαραδεκτη ενσταση του ο διευθυντη παροχων ΙΚΑ. Να δικαιωθει και η ενσταση του να μην χαρακτηριστει παραλογη.
Μεχρι και ο Συνηγορος του Πολιτη συκωνει τα χερια ψηλα με ολο αυτο το θεμα που του εχω καταγγειλει.
Με αυτη την σταση σας με στελνετε στην αυτοκτονια και ειστε υπευθηνει για την ζωη μου διοτι δεν μου απεμεινε αλλη επιλογη αυτοκτονιας απο την απελπησια και την απογνωση.
Παρακαλω θερμα με την εξουσια που εχεται ζητω την βοηθεια και την υποστηριξη σας οπως τα ειχατε καταγγειλει τα προηγουμενα χρονια.»
Αυτή είναι η επιστολή – καταγγελία του ανθρώπου ο οποίος προσπαθεί να βγάλει άκρη από τον παραλογισμό.
Το έχω ξαναγράψει, και το επαναλαμβάνω, πως στη χώρα μας, οι ΓΡΑΦΙΑΔΕΣ, οι ΑΣΧΕΤΟΙ, χωρίς γνώσεις, ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ τους γιατρούς, τις όποιες εξετάσεις, γιατί εκτελούν ΕΝΤΟΛΕΣ….
Σαν τη περίπτωση του συγκεκριμένου ασθενή, υπάρχουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ.
Η «παραγωγή» του ΣΦΑΓΕΙΟΥ των ΚΕΠΑ είναι πλούσια και καθημερινή. Κάποιοι ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ, οδηγούν στα άκρα ένα σωρό κόσμο που είχε την ΑΤΥΧΙΑ να έχει κάποια πάθηση και να μπλέξει μαζί τους, να γίνει θύμα των «σχεδίων και των στόχων» που σαν τελικό αποτέλεσμα έχουν την ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ Και ΑΝΑΠΗΡΩΝ.
Θα επανέλθω.


Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger