Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Αν η χώρα μας δεν καταφέρει να καλύψει τις υποχρεώσεις της... «Βόμβα» Ντάισελμπλουμ: Και σενάριο Κύπρου στο τραπέζι για την Ελλάδα

Ο επικεφαλής του Eurogroup επισημαίνει ότι προτεραιότητά του είναι η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ωστόσο υπογραμμίζει ότι, για παν ενδεχόμενο, έχουν εξεταστεί όλα τα σενάρια...

Η ευρωζώνη έχει εξετάσει όλες τις εναλλακτικές λύσεις, σε περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα δεν κατορθώσει να ικανοποιήσει τις προϋποθέσεις που έχουν συμφωνηθεί, συμπεριλαμβανομένης και της λήψης μέτρων ανάλογων με αυτών που εφαρμόστηκαν στην Κύπρο, υποστήριξε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο ολλανδικό ραδιόφωνο.



Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό BNR, ο κ. Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι το να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και εν γένει να μην υπάρξει καμία διάσπαση της ζώνης του ευρώ είναι η βασική του προτεραιότητα.

Όμως, η ευρωζώνη έχει φροντίσει να εξετάσει όλα τα σενάρια και κυρίως λύσεις που έχουν, ήδη, εφαρμοστεί με επιτυχία.

«Θυμηθείτε την Κύπρο. Οι τράπεζες έκλεισαν για μικρό χρονικό διάστημα, οι εισροές και εκροές κεφαλαίων στη χώρα τέθηκαν υπό συγκεκριμένους περιορισμούς. Επομένως, υπάρχουν διάφορα σενάρια, που μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε περίπτωση. Ως εκ τούτου, όλα είναι πιθανά» τόνισε ο Ολλανδός επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, «επιβεβαιώνοντας» έμμεσα το πρόσφατο δημοσίευμα του Spiegel, που αναφερόταν σε σενάριο Κύπρου, το οποίο εξετάζει το Βερολίνο.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι υπάρχει καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ευρωζώνης, τονίζοντας ότι «μετά τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, πέρασαν δύο εβδομάδες χωρίς να γίνει τίποτε. Τόνισα ότι έχουμε ένα Eurogroup τη Δευτέρα (σ.σ. 9 Μαρτίου) και πρέπει να είστε εκεί».

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger