Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Αιτία πολέμου τα τραπεζοκαθίσματα Οι καταστηματάρχες προειδοποιούν ότι αν περάσει η πρόταση του Δήμου θα κλείσουν


ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ
Αιτία πολέμου φαίνεται ότι είναι η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τα τραπεζοκαθίσματα στις οδούς Αντωνοπούλου και Τοπάλη, οι καταστηματάρχες, εκπρόσωποι των οποίων συναντήθηκαν σήμερα με τον γενικό διευθυντή του Δήμου Βόλου Στέλιο Διαμαντίδη, ενόψει της συζήτησης για τα τραπεζοκαθίσματα την Πέμπτη στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Ο Δήμος προτείνει στις οδούς Τοπάλη και Αντωνοπούλου, τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων να αναπτυχθούν με βάσει τις προσόψεις και όχι στο κέντρο του δρόμου, όπως μέχρι σήμερα (για να υπάρχει δίοδος ασθενοφόρου ή πυροσβεστικού οχήματος), ενώ ο Σύλλογος Ιδιοκτητών καφέ μπαρ και εστίασης Ν. Μαγνησίας αντιτείνει ότι αυτό θα σήμαινε το κλείσιμο των καταστημάτων που έχουν πολύ μικρή πρόσοψη.
Η συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων είναι το πρώτο βήμα που γίνεται στο πλαίσιο της Κανονιστικής, ενώ θα ακολουθήσουν το προσεχές δίμηνο οι διατάξεις που αφορούν οικονομικά θέματα και, λίγο πριν το καλοκαίρι, οι διατάξεις που αφορούν πολεοδομικά ζητήματα των καταστημάτων.
Για τη συζήτηση που θα γίνει μεθαύριο ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Κώστας Μπίσδρας δήλωσε ότι οι καταστηματάρχες κατέθεσαν πρόταση, τις νύχτες, που σταματά η κυκλοφορία των αστικών λεωφορείων, να επιτρέπεται η στάθμευση στην οδό Ιάσονος, μέχρι και τις 6 το πρωί, θέμα που θα εξεταστεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Αναφορικά με την εισήγηση ο κ. Μπίσδρας ανέφερε ότι οι επαγγελματίες συμφωνούν με ορισμένα ζητήματα, όπως να μπει τάξη και να υπάρχει ομοιομορφία στην πόλη, αλλά εξέφρασε επιφυλάξεις για άλλα που εκτίμησε ότι ίσως πρακτικά να μην μπορούν να εφαρμοστούν. Επίσης τόνισε ότι συμφωνούν ότι πρέπει να υπάρξει αστυνόμευση για να αποφευχθεί η άναρχη και αυθαίρετη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ενώ πρόσθεσε ότι γίνονται συνεχείς συζητήσεις με τους καταστηματάρχες σε όλους τους δρόμους και της Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου και γίνεται προσπάθεια να ικανοποιηθεί η πλειοψηφία τους, αν όχι όλοι.
Οι καταστηματάρχες έχουν εντοπίσει ένα ζήτημα στις οδούς Αντωνοπούλου – Τοπάλη, που η Δημοτική Αρχή ζητά τα τραπεζοκαθίσματα να αναπτυχθούν μόνο στις προσόψεις των καταστημάτων, ώστε να μείνει ελεύθερος χώρος στο κέντρο του δρόμου για να περνούν ασθενοφόρα ή πυροσβεστικά οχήματα.
Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, προειδοποιούν ότι αν γίνει αυτό τα καταστήματα θα κλείσουν, ενώ ανέφεραν ότι υπάρχουν και τεχνικά προβλήματα, καθώς, κάτω από τα μάρμαρα στις άκρες των πεζόδρομων υπάρχει αγωγός ομβρίων και αν κάποιος κάθεται σε ένα κατάστημα τα νερά θα συγκεντρώνονται στα πόδια του. «Εύχομαι στην ΕΠΖ να υπάρχει εποικοδομητικός διάλογος και αν η Δημοτική Αρχή επιμείνει στο κομμάτι αυτό θα υπάρχουν αντιδράσεις», δήλωσε ο Κ. Μπίσδρας.
Η Δημοτική Αρχή είπε ότι θα δοθεί παράταση τριετίας για την εφαρμογή της Κανονιστικής Απόφασης.
Τέλος οι καταστηματάρχες πρότειναν για τα καταστήματα της παραλίας, τους χειμερινούς μήνες, να υπάρχει και τρίτη κάλυψη μπροστά, προς το παραλιακό μέτωπο (όπως είναι ο ανεμοθώρακας στα πλάγια να μπει και μπροστά), ωστόσο το θέμα αυτό δεν έγινε δεκτό και βρίσκεται υπό διαβούλευση, ενόψει της συζήτησης στην ΕΠΖ.
Αναφορικά με τις διατάξεις για τα οικονομικά ζητήματα, οι καταστηματάρχες έχουν προτείνει στο Δήμο, πέρα από τις δόσεις που τρέχουν για διακανονισμό των οφειλών, μειώσεις μέχρι και 30% των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger