Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ που θέλεις Ευρώ με κάθε θυσία!!!

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται, εάν δεν είσαι εφοπλιστής ή δεν έχεις λεφτά στο εξωτερικό, να μην χαίρεσαι με την νέα κυβέρνηση, τους ψήφισες, δεν τους ψήφισες. Δεν βλέπεις ότι έχουν βάλει στην agenda τα δικά σου συμφέροντα πάνω απ” όλα; Δεν ήταν λοιπόν ψεύτικα λόγια και προεκλογικές υποσχέσεις, δεν ήταν λαϊκισμός, φαίνεται να τα εννοούν, φίλε μου.Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να τρέμεις στην ιδέα να μην έχουμε ΕΥΡΩ. Πώς κουνάς το κεφάλι επιδοκιμαστικά και κρέμεσαι απ” τα χείλη του Τσίπρα, όταν ο Χατζηνικολάου τον ρωτάει “ΕΥΡΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΘΥΣΙΑ;”
“Τι σημαίνει κάθε θυσία;”
Και έχεις δίκιο, αν είσαι εφοπλιστής,να θες ευρώ με κάθε θυσία. Ανθρώπινο είναι, ή μάλλον απάνθρωπο, γιατί απλούστατα η θυσία δεν αφορά εσένα.

Και καλά, αν είσαι χαζογκόμενα που τρέμει ότι δεν θα μπορεί να βρει εύκολα επώνυμα ρούχα και ότι θα εκλείψουν οι φραγκάτοι με τα ακριβά αυτοκίνητα στους οποίους στηρίζεται για την επιβίωσή της.Ανθρώπινο κι αυτό, αυτό της μάθανε, τόσο μυαλό έχει, δεν ξέρει κάτι άλλο, τι θα κάνει αλλιώς;
Και εντάξει, αν είσαι κηφήνας που στηρίζεσαι στις γνωριμίες του μπαμπά σου, τις κουμπαριές σου με τους διεφθαρμένους και τους κάθε είδους διαπλεκόμενους για να σε βάλουν σε μια καλή δουλειά, να βγάζεις φράγκα και να βρεις τη χαζογκόμενα που σου ταιριάζει. Ανθρώπινο κι αυτό, δεν μπορείς ξαφνικά να αποκτήσεις ικανότητες, που να τις βρεις, το συμφέρον σου και η επιβίωσή σου απ” τη σαπίλα εξαρτάται.
Αλλά εσένα ρωτάω, πάνω απ” όλα, που έχεις παιδιά. Που ξέρεις, εξ” ορισμού, από όταν έγινες γονιός, τι σημαίνει η λέξη ΘΥΣΙΑ.
Που ξέρεις ότι ούτε τη ζωή σου δεν υπερασπίζεσαι με ΚΑΘΕ ΘΥΣΙΑ παρά μόνο τη ζωή και την ευτυχία των παιδιών σου. Και αυτό ισχύει είτε είσαι δεξιός, είτε αριστερός, είτε απλά μπερδεμένος.
Έχεις καταλάβει ότι ζητάνε το μέλλον των παιδιών σου;
Και σ” αυτούς που στο ζητάνε, εγώ σαν μάνα, πάλι δίκιο θα δώσω. Κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά τους, για την τάξη τους και τη συνέχειά της.
Εσένα δεν μπορώ να καταλάβω όμως, που τους ακούς και κουνάς το κεφάλι επιδοκιμαστικά, που σ” έχουν τρομοκρατήσει και δεν βλέπεις τ” αυτονόητα.
Πού τρέμεις μήπως το Μάρτιο γίνει στάση πληρωμών.
Και τον συνταξιούχο τον καταλαβαίνω να φοβάται. Ανθρώπινο κι αυτό. Αυτός δεν έχει όνειρα. Τα παιδιά του πήραν το δρόμο που πήραν, καλό ή κακό. Γι” αυτόν το μέλλον είναι ο Απρίλιος και το καλοκαίρι.
Για σένα όμως;
Ποιο είναι το μέλλον για σένα; Δεν αξίζει να δώσεις μια ευκαιρία στα παιδιά σου να μπορούν να κάνουν όνειρα;
Για σένα που πηγαίνεις πάνω απ” το κρεββάτι τους και τα χαζεύεις την ώρα που κοιμούνται.
Δεν αξίζει να δώσεις τη μάχη ώστε να ζήσουν τα όνειρά τους; Να ζήσουν πάνω απ” όλα σε μια χώρα έντιμη, να μην εξαρτώνται από κανέναν παρά μόνο απ΄τις δικές τους δυνάμεις, να μην πρέπει να γίνουν χαζογκόμενες ή κηφήνες για να επιβιώσουν.
Οι γονείς μας, μας έμαθαν να διαβάζουμε, για να μην μπορούν οι άλλοι να μας κοροϊδεύουν, και γι” αυτό αγωνιούμε κι εμείς για τα παιδιά μας.
Τι σημαίνει ΕΥΡΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΘΥΣΙΑ;
Νομίζω ότι πρέπει να το γκουγκλάρεις λίγο παραπάνω.
Γιάννα
Υ.Γ. Και ως μάνα δύο μικρών αγοριών, δηλώνω, έχοντας πλήρη συνείδηση αυτών που γράφω. Προτιμώ να μου τα φαν οι γκόμενες και όχι οι μεγαλοκαρχαρίες.
(Αγαπητή Γιάννα, κατάφεραν και έπεισαν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη πως η Ενωμένη Ευρώπη είναι το ευρώ. Δηλαδή, έβαλαν την άμαξα μπροστά από το άλογο και θέλουν να πούμε πως αυτό είναι σωστό. Οπότε, «ευρώ με κάθε θυσία». Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαλυθεί, για να δημιουργηθεί μια νέα. Μη ζητάτε από τους ανθρώπους να σκεφτούν. Οι περισσότεροι δεν μπορούν να σκεφτούν. Ακόμα και άνθρωποι που υποτίθεται πως είναι διανοούμενοι, πιστεύουν πως η ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι το ευρώ. Το ευρώ που απέτυχε, αλλά πώς να το παραδεχτούν όλοι αυτοί που δεν θέλουν εγκαταλείψουν τις θέσεις τους; Οι εμμονές πληρώνονται ακριβά. Να χαίρεστε τα παιδιά σας, και να είστε καλά.)
από τον http://pitsirikos.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger