Αυτό που συμβαίνει με τον Κατρούγκαλο δεν έχει προηγούμενο.
Η μάλλον έχει, στα πιο ένδοξα χρονικά του Μαυρογιαλουρισμού στην Ελλάδα.
Ο Κατρούγκαλος πριν καλά-καλά διαπιστώσει εάν πιάνει τόπο και το τελευταίο ευρώ του δημοσίου- που θα μπορούσε να είναι μία τυρόπιτα για μια πεινασμένη γριούλα που παίρνει σβάρνα τους σκουπιδοτενεκέδες για να χορτάσει την πείνα της αναζητώντας ότι αφήνουν πίσω του οι πακιστανοί με τα καροτσάκια των σούπερ-μάρκετ- υπόσχεται 15.000 νέες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων.

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης προσπαθούν, με όση αξιοπρέπεια διαθέτουν, να περισώσουν το σαπάκι που πάει στα βράχια, ο Μαυρογιαλούρος Κατρούγκαλος εξαγγέλει 15.000 νέες προσλήψεις.
Χωρίς πριν να έχει περάσει από κρισάρα τους ήδη υπάρχοντες- αφού πρώτα καταφέρει να τους ξετρυπώσει.
Αντί να ξεκινήσει από το κωλοχανείο της Βουλής για παράδειγμα-εδώ όπου όλοι οι πρόεδροι της συμφοράς έχουν διορίσει το συγγενολόι τους, αντί να δει πόσοι από τούς υπαλλήλους της Βουλής περισσεύουν και αφού τους μετεκπαιδεύσει να βουλώσει τρύπες σε νοσοκομεία, υπόσχεται νέες προσλήψεις.
Aντί να πιάσουν από τα μαλλιά τους κηφήνες υπαλλήλους της Βουλής με τους 7.000 μισθούς που έχουν διορίσει εδώ όλοι οι πρόεδροι του κωλοχανείου και να τους μετατάξουν σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΔΟΥ, ΜΟΥ, σε ακριτικά χωριά, ο Κατρούγκαλος υπόσχεται κι άλλες προσλήψεις.
Πως θα τούς πλερώνεις αυτούς τούς νέους κηφήνες κε Κατρούγκαλε, εάν δεν έχεις αξιολογήσει και μετατάξει του υπάρχοντες;
Δεν θάπρεπε ξακουστέ Κατρούγκαλε να δεις ποιά είναι σήμερα η εικόνα των δημοσίων υπαλλήλων;
Να διαπιστώσεις εάν έχει παρκάρει μερικές χιλιάδες λουφαδόρους η κυβέρνηση Σαμαρά, για παράδειγμα, εξαγγέλεις νέες προσλήψεις; Εχουμε ανάγκη από νοσηλευτές; Σύμφωνοι. Οι κηφήνες της Βουλής και των υπουργείων, των δημοσίων οργανισμών να περάσουν από κόσκινο. Κι όσοι περισσεύουν από μια υπηρεσία να πάνε εκεί όπου υπάρχουν ανάγκες.
Μόνο που για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχει προηγηθεί σοβαρή δουλειά από το υπουργείο σου. Αντ΄ αυτού παίρνεις καθημερινά σβάρνα τα ΜΜΕ- επειδή ζηλεύεις τον Βαρουφάκη- και εξαγγέλεις προσλήψεις με αποτέλεσμα να φορτώνεις μεγαλύτερα προβλήματα στους ώμους τους πρωθυπουργού.
Δεν πρέπει πρώτα να μάθεις πόσοι δουλεύουν σε κάθε τρύπα του δημοσίου; Πόσοι και πού κρύβονται;
Δεν πρέπει να χαρτογραφήσεις το τοπίο με σοβαρότητα, σύνεση, δουλειά και σιωπή και μετά να ανακοινώσεις τα συμπεράσματα σου;
Πως έρχεσαι εκ των προτέρων να εξαγγείλες 15.000 νέες προσλήψεις; Ακόμη και αν το προβλέπει το Μνημόνιο, γιατί θα πρέπει να το υποστούμε, την στιγμή που αμφισβητείς το μνημόνιο στο σύνολό του;
Αν σ΄αυτούς προσθέσεις και τα προνόμια των υπαλλήλων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αντιλαμβάνεστε πως όλοι όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα θα δουλεύουν για τους κηφήνες του δημοσίου πελατειακού παρακράτους. Αυτό τό χυδαίο, διεφθαρμένο κράτος που κατήγγειλε- πολύ σωστά- από την Ιταλία ο Αλέξης Τσίπρας.
Προφανώς ο Λαφανάζης- που πλέκει το εγκώμιο της παρέας τoυ Φωτόπουλου- δεν μπήκε στο κόπο να διαβάσει τα πορίσματα του Ρακιντζή.
Την ώρα που έχουν ήδη οι στοιχηματζήδες να παίζουν στοίχημα για το πόσο θα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας έρχονται κάτι απίθανοι υπουργοί του και κάνουν ότι μπορούν να του σκάψουν το λάκο.
Από αυτό το χυδαίο πελατειακό κράτος δεν θα ξεμπλέξουμε αδέλφια.
Ενα ολόκληρο κόμμα, η χαζοΝΔ, έφερε κοτζάμ καραγκούνα ευρωβουλευτίνα την Μαρία Σπυράκη για να κάνει την εκπρόσωπο τύπου προεκλογικά λες και δεν υπήρχαν ικανοί άνθρωποι γι αυτή τη δουλειά. Δηλαδή κάναμε την Ευρωβουλή μπουρδέλο απαξιώνοντας το ρόλο της και συνεχίζουμε σε αυτούς τους ρυθμούς-την ίδια στιγμή που παρακαλάμε τους Ευρωπαίους να μας διαγράψουν το χρέος...Πού μπλέξαμε...