Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Μιχάλης Μιτζικός υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Κτίζεται μία γεωργία που μπορεί να στέκεται σε ευρωπαϊκά πρότυπα



Σε τηλεοπτικό σποτ της Κουμουνδούρου για τους αγρότες και την φορολογίας τους αποτυπώνεται το ψεύδος και η παραπληροφόρηση του ΣΥΡΙΖΑ για το αγροτικό του πρόγραμμα.
Οι χαρακτήρες που προβάλλονται από το σποτ και οι ατάκες τους είναι μοναδικοί. Ισως αξίζει να δούμε όλοι μας αυτό το σποτ για να σκεφτούμε τα όσα η ΝΔ αντικρούει.  «Ο ηθοποιός που παριστάνει τον αγρότη λέει: "Πληρώνω για το χωράφι φόρο σαν να είναι διαμέρισμα". Η αλήθεια είναι ότι ο βασικός φόρος για τις εκτός σχεδίου εκτάσεις είναι κατά μέσο όρο ένα ευρώ το στρέμμα.

• Ο ηθοποιός που παριστάνει τον αγρότη λέει: "Πουλάω σχεδόν στο κόστος".
Η αλήθεια είναι ότι το μέσο αγροτικό εισόδημα στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, αυξήθηκε το 2014 κατά 4,4%.
•Ο ηθοποιός που παριστάνει τον αγρότη λέει: "Λένε ότι θα βγω στη σύνταξη στα 67".
Η αλήθεια είναι ότι ο αγρότης μπορεί να βγει στη σύνταξη από τα 62».
Ολοι μας ξέρουμε τί σημαίνει η αγροτική παραγωγή για μία χώρα σαν την Ελλάδα. Για τους ανθρώπους της, για την οικονομία της. Η ΝΔ προσαρμόζει την πολιτική, και στον αγροτικό τομέα, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις των καιρών.
Επιδίωξη της ΝΔ, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμά της, είναι η αντιμετώπιση των παρακάτω βραχυπρόθεσμων προκλήσεων, όπως διασφάλιση της βέλτιστης δυνατότητας απορρόφησης ενισχύσεων – πόρων – κινήτρων, δημιουργία προτάσεων για κάθε εκμετάλλευση ανεξαρτήτου μεγέθους ώστε να δημιουργείται βιωσιμότητα, δημιουργία καινοτόμων προϊόντων, διασφάλιση προϋποθέσεων που απαιτούν οι αγορές, ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των προϊόντων μας.
Επίσης, και είναι πολύ βασικό, μείωση στο ελάχιστο της γραφειοκρατίας.
Παράλληλα θα δίνεται η δυνατότητα της μείωση  του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων μέσω της εφαρμογής επιτυχημένων πρακτικών όπως: Δημιουργία Clusters, δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων για τη διευκόλυνση της ροής κεφαλαίων στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις με χαμηλό επιτόκιο (ΑΔΑ δύο ταχυτήτων συμβολαιακή τραπεζική και Τ12 δηλαδή δυνατότητα μετατροπής των παλαιών ΑΔΑ σε μεσοπρόθεσμα δάνεια), ενθάρρυνση εφαρμογής γεωργίας ακριβείας, εισόδημα από εκκίνηση γεωργικής και μη γεωργικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Στις προτεραιότητες του κόμματος είναι και η στοχευμένη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου και της τιμής ηλεκτρικής  ενέργειας για τους αγρότες
«Θα κτίσουμε μια ελληνική γεωργία που θα στέκεται  στα πόδια της με αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών ενισχύσεων οι οποίες θα παίζουν το ρόλο για τον οποίο χορηγούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της ΚΑΠ, δηλαδή ως δίχτυ ασφάλειας από τη κρίση των αγορών, τους κραδασμούς από συμφωνίες του ΠΟΕ, την προστασία του περιβάλλοντος κλπ. Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε από το σχεδιασμό της νέας ΚΑΠ και του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2015-2020 στα οποία συμπεριλαμβάνονται μέτρα που δίνουν τη δυνατότητα όλα τα παραπάνω να υλοποιηθούν» επισημαίνει ο υποψήφιος βουλευτής.
Και καταλήγει: Η απάντηση στο διαφημιστικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία και μοναδική:  Ο λαϊκισμός στην πιο μαύρη εκδοχή του!!!». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger