Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Μ. Χρυσοβελώνη: «Να ενισχυθούν οικονομικά οι πληγέντες περιοχές από την κακοκαιρία»

Σε άμεση παρέμβαση προς τον Αναπληρωτή  Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη, προέβη με επιστολή της η νυν Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και εκ νέου υποψήφια, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων περιοχών από την κακοκαιρία που έπληξε και την περιοχή της Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα κατόπιν αιτήματος που απεύθυνε προς την κ. Χρυσοβελώνη ο Δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, κ. Π. Κουτσάφτης,  η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε επιστολή της μεταξύ άλλων ανέφερε:
«  Όπως ασφαλώς γνωρίζετε κατά το χρονικό διάστημα 30 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου, ο νομός  Μαγνησίας πλήγηκε από έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία χαρακτηριστικά είχαν τον ολικό παγετό και την ισχυρή χιονόπτωση στις περισσότερες περιοχές του νομού μας. Συγκεκριμένα, η περιοχή του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, υπέστη μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές μιας και το ύψος του χιονιού δυσχέραινε τις μετακινήσεις των πολιτών και αφάνισε την αγροτική παραγωγή τους.

Παρότι ο Δήμος στάθηκε αρωγός και ανταποκρίθηκε με όλα τα μέσα που είχε για την εξυπηρέτηση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της περιοχής, αναγκάστηκε να δαπανήσει ποσά, πέρα από τα προϋπολογισθέντα για τέτοια έντονα καιρικά φαινόμενα.
Κατόπιν τούτων και αναλογιζόμενοι τις δυσμενείς καταστάσεις που επικράτησαν στην περιοχή του Πηλίου, παρακαλούμε όπως εξετάσετε το αίτημα του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, το οποίο σας έχει κοινοποιηθεί ήδη, για οικονομική ενίσχυση τόσο του ιδίου Δήμου όσο και των πληγέντων περιοχών οι οποίες επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger