Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

ΙΚΑ: Την Πέμπτη οι συντάξεις του Ιουνίου και το ΕΚΑΣ

ΙΚΑ: Την Πέμπτη οι συντάξεις του Ιουνίου και το ΕΚΑΣΣτη πληρωμή των συντάξεων του Ιουνίου και του ΕΚΑΣ προχωρά την Πέμπτη η διοίκηση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Ιδρύματος, μαζί με τη σύνταξη θα γίνει και η πληρωμή του ΕΚΑΣ σε 193.478 δικαιούχους, καθώς και των αναδρομικών του ΕΚΑΣ του τρέχοντος έτους.
Την Παρασκευή 30 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των συντάξεων του τέως Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού ΟΤΕ (ΤΑΠ-ΟΤΕ).

Λευτεριά στους 4 Κουβανούς πατριώτες!


Δευτέρα, 2 Ιουνίου στις 6:00 μ.μ.
Γήπεδο ''Νίκης Βόλου'' Ν. Ιωνίας

Καθίζηση στις τιμές παραγωγού πορτοκαλιών ποικιλίας Βαλέντσια, με μείωση εγχώριας ζήτησης και υποτονικές εξαγωγές

Καθίζηση στις τιμές παραγωγού πορτοκαλιών ποικιλίας Βαλέντσια, με μείωση εγχώριας ζήτησης και υποτονικές εξαγωγές Με μειωµένη ζήτηση και χαµηλές τιµές παραγωγού συνεχίζεται η φετινή εµπορική περίοδος στα πορτοκάλια ποικιλίας Βαλέντσια. Οι παραγωγοί κάνουν λόγο για μια από τις χειρότερες εµπορικές χρονιές των τελευταίων 10 ετών. Οι τιμές παραγωγού κυμαίνονται στα λεπτά το κιλό. Υπάρχουν μεγάλες ποσότητες πορτοκαλιών που παραμένουν απούλητες με αποτέλεσμα να πηγαίνουν προς χυμοποίηση σε εξευτελιστικές τιμές. Λίγο καλύτερες τιμές έχουν τα πορτοκάλια που πάνε προς εξαγωγή, ωστόσο έχουμε και εκεί υποτονικούς ρυθμούς.

Με πλειστηριασμό απειλούνται 25.566 οφειλέτες ασφαλισμένοι του ΟΓΑ και 392 επιχειρήσεις αν δεν προχωρήσουν σε ρύθμιση χρεών

Με πλειστηριασμό απειλούνται 25.566 οφειλέτες ασφαλισμένοι του ΟΓΑ και 392 επιχειρήσεις αν δεν προχωρήσουν σε ρύθμιση χρεών Από 1.1.2014 όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον οργανισμό άνω των 5.000 ευρώ έχουν διαβιβαστεί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) τονίζει μεταξύ άλλων εγκύκλιος (Αριθ. 1 / 2014) που εξέδωσε ο ΟΓΑ. Επιπλέον γίνεται γνωστό ότι οι οφειλέτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα τους σταλεί ειδοποιητήριο από τις υπηρεσίες του ΚΕΑΟ με το οποίο θα τους ζητείται να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, ανεξάρτητα από τις τρέχουσες εισφορές, που θα πρέπει να καταβάλλονται κανονικά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου ο αριθμός των αυτοτελώς απασχολούμενων οι οφειλές των οποίων έχουν διαβιβαστεί στο ΚΕΑΟ φθάνουν τους 25.566 ενώ τις 392 φθάνει ο αριθμός των επιχειρήσεων. Σε περίπτωση που οι οφειλέτες δεν προχωρήσουν σε ρύθμιση χρεών τότε όπως έχει γίνει γνωστό απειλούνται ακόμα και με πλειστηριασμούς.

Αυτές είναι οι 16 χειρότερες - ανατριχιαστικές καταστάσεις που μπορείς να βρεθείς! [video]

Αυτές είναι οι 16 χειρότερες - ανατριχιαστικές καταστάσεις που μπορείς να βρεθείς! [video]
Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο, ποιος είναι οι χειρότερες καταστάσεις που μπορεί να βρεθεί ένας άνθρωπος

Οι απίστευτες ατάκες της Ζαρίφη για την Καινούργιου μόλις την είδε με μαγιό

Οι απίστευτες ατάκες της Ζαρίφη για την Καινούργιου μόλις την είδε με μαγιό
Η Κατερίνα Ζαρίφη σχολίασε το καλογυμνασμένο κορμί της Κατερίνας Καινούργιου και όχι μόνο. Της Κατερίνας της άρεσε τόσο πολύ η εικόνα που έβλεπε στο περιοδικό, όπου είπε:

Ηγετική φιγούρα των Anonymous έγινε πολύτιμο εργαλείο του FBI

Πρώην ηγετική φιγούρα των χακτιβιστών Anonymous και συνιδρυτής της ομάδας χάκερ LulzSec, ο Χέκτορ Ζάβιερ Μονσίγκουρ, περισσότερο γνωστός ως Sabu, έχει βοηθήσει μετά τη σύλληψή

Κρήτη: Θρήνος στο τελευταίο αντίο στον 27χρονο Γιώργο

Στην τελευταία του κατοικία οδήγησαν σήμερα συγκλονισμένοι συγγενείς και φίλοι τον 27χρονο αστυνομικό, Γιώργο Γιαννιδάκη, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του στην Κέρκυρα, όπου

Χάνει το Μουντιάλ ο Λουίς Φαν Χάαλ

Η τύχη γύρισε την πλάτη στον Λουίς Φαν Χάαλ, αφού ένας από της παίκτες «κλειδιά» στο χώρο του κέντρου και ο πιο

O ''ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ'' ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΦΙΣΕΣ...

Στα Καμίνια συνεχίστηκε σήμερα ο καθαρισμός του Πειραιά από εθελοντές του συνδυασμού «Πειραιά Νικητής» υλοποιώντας τη δέσμευση του νέου δημάρχου Γιάννη Μώραλη, ...

Αναφορά Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου και Β. ΣποράδωνΠρος το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τους κ. κ. Υπουργούς:
- Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
-Οικονομικών
Θέμα: Να στηριχτούν οι προσπάθειες επιβίωσης των αγροτικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, όπως ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου και Β. Σποράδων
Ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μεταβιβάζει, ως αναφορά, το Υπόμνημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Β. Σποράδων, στο οποίο παρατίθενται μια σειρά προτεινόμενων μέτρων στήριξής του από την Πολιτεία.
Παρ’ όλες τις δυσκολίες λόγω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου και Β. Σποράδων κατάφερε να πετύχει σε μεγάλο βαθμό τον εξορθολογισμό των δαπανών του, με αποτέλεσμα να καλύπτει το ετήσιο λειτουργικό του κόστος, να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις ρυθμίσεων των οφειλών του σε ΙΚΑ και Εφορία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει χρηματοδοτηθεί τα τελευταία 6 χρόνια. Όμως, η εύρυθμη λειτουργία του κλονίστηκε την χρονιά 2013-2014 από το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης κεφαλαίου κίνησης, που προέκυψε εξαιτίας της αφορίας που υπήρξε φέτος λόγω κλιματολογικών συνθηκών με αποτέλεσμα τη μηδενική παραγωγή ελιάς, τη στιγμή μάλιστα που το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του αφορά αποκλειστικά ελαιοπαραγωγή.

Σποράδες Διακοπές αλά… «Μάμα μία» το ειδυλλιακό τοπίο της Σκοπέλου


Διακοπές αλά… «Μάμα μία»Δύο νεαρές Νορβηγίδες αποφάσισαν να γνωρίσουν από κοντά το ειδυλλιακό τοπίο της ταινίας
Γνώρισαν τα νησιά των Βορείων Σποράδων μέσα από την ταινία «Μάμα μία» και αποφάσισαν να γνωρίσουν από κοντά το ειδυλλιακό τοπίο της Σκοπέλου, δηλώνοντας γοητευμένες από την πρώτη εντύπωση. Δύο νεαρά κορίτσια από το Οσλο της Νορβηγίας, η Μαρία και η Μάριτ, που ταξίδεψαν με το πλοίο της γραμμής στον προορισμό τους, απολαμβάνουν ήδη τις διακοπές τους στο καταπράσινο νησί των Βορείων Σποράδων, ανακαλύπτοντας το εντυπωσιακό τοπίο που πλαισίωσε την πλοκή της διάσημης ταινίας.
Οι δύο επιστήθιες φίλες, που απόλαυσαν την ταινία το 2005, μίλησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το συγκεκριμένο ταξίδι αναψυχής, υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή μας είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους Νορβηγούς. Η 23χρονη Μαρία Φέρλη είναι φοιτήτρια Κοινωνιολογίας με σπουδές Κοινωνιολογίας στην Αμερική και το Πανεπιστήμιο του Οσλο. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά «γνώρισα τη Σκόπελο μέσα από την ταινία «Μάμα μια» και με εντυπωσίασε το τοπίο». Τα νησιά είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους συμπατριώτες της ενώ όπως υπογραμμίζει παράλληλα η ίδια «πολλοί φίλοι μου έχουν επισκεφτεί την περιοχή σας και τους αρέσει πάρα πολύ το τοπίο και οι ειδυλλιακές περιοχές των νησιών».

Αναφορά της βουλευτού Μαγνησίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη Η αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων Θεσσαλίας στη ΒουλήΑναφορά στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυρ. Μητσοτάκη κατέθεσε η βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη για το «καυτό» ζήτημα της αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων της Θεσσαλίας. Ηδη ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας έχει καταθέσει στον Υπουργό και στους βουλευτές της Θεσσαλίας επιστολή όπου εκφράζεται η ομόφωνη αντίθεση της ΠΕΔ Θεσσαλίας στον τρόπο αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων.
Η βουλευτής Μαγνησίας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» επισυνάπτει – με την αναφορά της- την επιστολή του κ. Κομήτσα ζητώντας από τον Υπουργό να λάβει σοβαρά υπόψη τις επισημάνσεις του προέδρου της Ενωσης Περιφερειακών Δήμων Θεσσαλίας στο ζήτημα της αξιολόγησης υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα, η κ. Χρυσοβελώνη, τονίζει στην αναφορά της:
«Σας αποστέλλω την επιστολή του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Δημάρχου Κιλελέρ, με την οποία εκφράζεται η αντίθεση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Θεσσαλίας σε ό,τι αφορά στον τρόπο αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων όπως αυτός προβλέπεται από το Ν. 4250/2014.

Ποιο είναι κατά την γνώμη σας το ποιο σημαντικό πρόβλημα της Σκοπέλου που θα πρέπει να Επίλυση Ο Χρήστος Βασιλούδης ?"

Δείτε σε Live Streaming: ΦΟΥΤΜΠΟΛ ΛΙΓΚ, ΗΡΑΚΛΗΣ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

ΣΤΑΦΥΛΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΣ STAFYLOS RESTAURANT SKOPELOS

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΝΕΟ : ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 
Την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη ρύθμιση Παπακωνσταντίνου, που στέλνει φυλακή ακόμα και πολίτες που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, στη...

Ο κλασικός, ο μαλάκας, ο ψηφοφόρος!

Μοντάζ epikairo
Μέσω "Το Γρέκι"

Παραιτείται ο Φώτης Κουβέλης

alt
Παραιτείται από πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης.
Η δήλωσή του:
«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.
Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας.
Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτηση μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες.
Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις».

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


ΣΚΟΠΕΛΟΣ


Προς κάποιους δημόσιους υπαλλήλους σταματήστε αμέσως της εκδίκησης σε Σκοπελίτες που ήταν σε αντίθετη παράταξη

σας ενημερώνουμε  για τελευταία φορά την επόμενη θα σας βγάλουμε τα ονοματάκι σας και θα σας στείλουμε στην δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΣΚΙΑΘΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ Πλήρως στελεχωμένα τα Κέντρα Υγείας των νησιών ενόψει καλοκαιριού

Σύσκεψη σήμερα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ στο Νοσοκομείο

ΣΥΣΚΕΨΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Πλήρως στελεχωμένα θα είναι τα νησιά των Βορείων Σποράδων, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στο Νοσοκομείο, υπό τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Λάζαρο Μακρή και με τη συμμετοχή του διοικητή και του υποδιοικητή Κώστα Καραμπάτσα, Μπάμπη Μπαλή, διευθυντών των Κέντρων Υγείας, του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και του επικεφαλής της ΕΚΑΒ Βόλου.

Ευχαριστήρια επιστολή Του Γεωργίου Πατσή του ΠαναγιώτηΕυχαριστήρια επιστολή
Του Γεωργίου Πατσή του Παναγιώτη
δημοτικού συμβούλου Σκοπέλου

Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόψυχα τους συμπολίτες μου που στήριξαν το συνδυασμό μας και στάθηκαν δίπλα μας μέχρι την τελευταία στιγμή του προεκλογικού αγώνα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου στη γυναίκα μου, τους δικούς μου ανθρώπους, συγγενείς και φίλους, αλλά και όλες τις Σκοπελίτισσες και τους Σκοπελίτες που ήταν δίπλα μου, με τίμησαν με την ψήφο τους και αναγνώρισαν την προσπάθεια και την προσφορά μου από τη θέση του δημοτικού συμβούλου τα τελευταία 12 χρόνια και αντιδημάρχου Σκοπέλου από το 2005 έως το 2010. Τα θερμά μου ευχαριστήρια στον επικεφαλής του συνδυασμού μας και νέο δήμαρχο Σκοπέλου κύριο Χρήστο Βασιλούδη που για ακόμη μία φορά με εμπιστεύτηκε καθώς και στους συνυποψήφιούς μου που συνέπλευσαν μαζί μου στο «ταξίδι» της νίκης. Ευχαριστώ και εκείνους που δεν μπόρεσαν για τον  οποιοδήποτε  λόγο  να μας τιμήσουν  με την ψήφο τους, αλλά αναγνωρίζουν το ήθος μας και την αγωνιστικότητά μας όλα αυτά τα χρόνια.

Σποράδες Φήμες για επίσκεψη του Τζορτζ Κλούνεϊ


Φήμες για επίσκεψη του Τζορτζ ΚλούνεϊΠολλά τα σενάρια των κατοίκων στη Σκιάθο
Σαν «καυτό απόρρητο» μοιάζει η φημολογούμενη επίσκεψη του διάσημου ηθοποιού, Τζορτζ Κλούνεϊ, στο κοσμοπολίτικο νησί του Παπαδιαμάντη που έχει βάλει «φωτιά» στις φήμες που έχουν διαδοθεί στο νησί.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων του νησιού, εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί η φήμη πως στο νησί βρίσκεται ο διάσημος σταρ του Χόλλυγουντ, Τζορτζ Κλούνεϊ, μαζί με τη 36χρονη γοητευτική αρραβωνιαστικιά του και συνήγορο του Τζούλιαν Ασάνζ, Αμάλ Αλαμουντίν. Οι φήμες ενισχύθηκαν με αφορμή την εμφάνιση μίας θαλαμηγούς που έκανε την εμφάνισή της στο νησί της Σκιάθου τις τελευταίες ημέρες. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν πως επίκειται ολιγοήμερη επίσκεψη του βραβευμένου με Οσκαρ ηθοποιού την επόμενη εβδομάδα κατά την οποία θα καταλύσει σε μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα έξω από τη Σκιάθο, πληροφορία που διαψεύστηκε από τους υπαλλήλους του συγκεκριμένου ξενοδοχείου.

Σοκ στα Γιαννιτσά: Μαθητής "βούτηξε" από εξαόροφη πολυκατοικία

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι λίγο πριν τις 07.30, ένας 18χρονος μαθητής από τα Γιαννιτσά έκανε βουτιά στο κενό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο μαθητής ανέβηκε στην κορυφή της εξαόροφης πολυκατοικίας που βρίσκεται δίπλα στο 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών και έπεσε στο κενό, πιθανώς λόγω της πίεσης των πανελλαδικών εξετάσεων.