Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ερχονται καταιγίδες, άνεμοι και χαλάζι

Ερχονται καταιγίδες, άνεμοι και χαλάζιΕπικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με θυελλώδεις ανέμους, ισχυρές βροχές, καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά στο Αιγαίο 7 με 8 Μποφόρ, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα ισχυρές.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση, ενώ ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου.
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης έχει εκδόσει ανακοίνωση με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και τη λήψη ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας.


Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4, βαθμιαία νότιοι 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα κυρίως στη Θεσσαλία.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως το βράδυ στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στα δυτικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές .
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, βαθμιαία στα βόρεια 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Κεφαλονιά
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Αύριο Παρασκευή ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια όπου τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger