Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ασθενείς μένουν «ακάλυπτοι» ~ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Ασθενείς μένουν «ακάλυπτοι» ~ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ Για τα απαραίτητα φάρμακα πληρώνουν συμμετοχή 25%
Στο έλεος της ασθένειάς τους βρίσκονται σήμερα στο Βόλο δεκάδες ασθενείς που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, καθώς αδυνατούν να αγοράσουν τα απαραίτητα φάρμακα που χρειάζονται. Μάλιστα για απαραίτητα φαρμακευτικά σκευάσματα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν στο ΠΕΔΥ (πρώην ΕΟΠΥΥ) έως και 25% συμμετοχή, τη στιγμή που πληρώνουν επίσης από την τσέπη τους τις φυσικοθεραπείες αλλά και την ψυχολογική στήριξη.
Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ
Τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με την υπεύθυνη του γραφείου ενημέρωσης και υποστήριξης Ν. Μαγνησίας, που ανήκει στην Πανθεσσαλική Ενωση Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (Π.Ε.Α.μ.Σ.Κ.Π) κ. Βάσω Μεταξά όλο και περισσότερα άτομα απευθύνονται στο γραφείο
προκειμένου να εξασφαλίσουν τα φάρμακά τους καθώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν μόνοι τους ενώ παράλληλα απευθύνονται και στο Κοινωνικό Φαρμακείο Βόλου.
Συνολικά σήμερα στο γραφείο ενημέρωσης και υποστήριξης Νομού Μαγνησίας είναι εγγεγραμμένα 150 άτομα και από αυτά σχεδόν τα μισά δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους.
Οπως διευκρινίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Μεταξά, οι ασθενείς στο Βόλο που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας είναι πολύ περισσότεροι από 150 ωστόσο δεν επιθυμούν για διάφορους λόγους την εγγραφή τους στην Ενωση.
Αύξηση καταγεγραμμένων περιστατικών
Η κ. Μεταξά αναφέρει επίσης ότι αν έχουν γίνει πολλές ενέργειες και κρούσεις, από κοινού με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας προς το υπουργείο Υγείας, δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα καμία βοήθεια παρότι χρόνο με το χρόνο παρατηρείται αύξηση των καταγεγραμμένων περιστατικών σε νεότερες ανθρώπους ηλικίας 20 έως 40.
«Η νόσος πλήττει κυρίως ανθρώπους της παραγωγικής ηλικίας, δείχνοντας «προτίμηση» στις γυναίκες, είναι ισόβια και ανίατη, και χρειάζεται συνεχή φαρμακευτική αγωγή, φυσικοθεραπείες, καλή διατροφή και ψυχολογική στήριξη», τονίζει η κ. Βάσω Μεταξά.
Τέλος η ίδια ανέφερε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα διοργανωθεί στο Βόλο από το γραφείο ενημέρωσης και υποστήριξης Ν. Μαγνησίας εκδήλωση ενημέρωσης για την προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα και ΑμΕΑ στους δρόμους του Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger