Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Mαυρίστε τον ψευταρά Αρχιδoσίλογο!

Σκόπελος τα πάνω κάτω με της σημερινές συγκέντρωσης έδειξε ποιος είναι ο νικητής τελικά αυτόν που θεωρούσαν ότι θα πατώσει μάλλον θα είναι ο επόμενος δήμαρχος..


''Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΤΥΝΑΝ''...

Σίγουρος για την ανάκαμψη του Ερρίκος Ντυνάν εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του σε εργαζομένους του νοσοκομείου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών...

''ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΦΑΣΑΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ''...

Ανησυχητικές ενδείξεις δίνει η τεχνική ανάλυση της Bank of America Merrill Lynch για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τον αμερικανικό επενδυτικό οίκο ...

Απέχουν από τις εκλογές οι κάτοικοι του Αη Στράτη γιατί δεν έχουν γιατρό


Απέχουν από τις εκλογές οι κάτοικοι του Αη Στράτη γιατί δεν έχουν γιατρόΑποχή από τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές αποφάσισαν οι κάτοικοι του Αγίου Ευστρατίου, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη γιατρού από το νησί δύο μήνες τώρα.
Η απόφαση αποχής από τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές πάρθηκε μετά από πρόταση του δημάρχου, την οποία και υποστήριξαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι μαζί με τους κατοίκους του χωριού.
Παράλληλα, σε λαϊκή συνέλευση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν οι δημοτικές εκλογές, ενώ οι κάτοικοι προετοιμάζονται και για δυναμικότερες κινητοποιήσεις, μέχρις ότου βρεθεί λύση στο πρόβλημα και διοριστεί γιατρός στο νησί.
«Οι κάτοικοι του Αϊ-Στράτη, αισθανόμενοι την πλήρη εγκατάλειψη και την αδιαφορία της κυβέρνησης στο θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ευρισκόμενοι για δεύτερο μήνα χωρίς γιατρό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στις περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές», τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, Χαράλαμπος Μακρής.

Πώς θα ψηφίσουμε την Κυριακή

εκλογες
Οι κάλπες των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών ανοίγουν στις εφτά το πρωί της Κυριακής και κλείνουν στις εφτά το απόγευμα. Τι προβλέπει η εκλογική διαδικασία.
Αναλυτικά:
Την Κυριακή 18 Μαΐου 2014, από τις 07.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα ψηφίζουμε για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.
Ψηφίζουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες που είμαστε εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου και δεν έχουμε στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.
Ψηφίζουμε όσοι έχουμε γεννηθεί το 1996 ακόμα κι αν δεν έχουμε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας μας.

''O KEΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΒΕΝΤΕΤΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ''...

Σε προσωπική βεντέτα έχει μετατρέψει κατά την ΠΟΕΣΥ την υπόθεση της ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του...

Πενταετής θητεία για περιφερειάρχες και δημάρχους


Πενταετής θα είναι εφεξής η θητεία των περιφερειακών και δημοτικών αρχών που θα προκύψουν από τις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014. Η εγκατάσταση των δημάρχων, περιφερειαρχών και άλλων αιρετών θα πραγματοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και η θητεία τους θα λήξει την 31η Αυγούστου 2019.
Μέχρι και τις προηγούμενες τοπικές εκλογές, η θητεία των εκλεγμένων για τις περιφέρειες και τους δήμους ήταν τετραετής. Στην επικείμενη εκλογική μάχη θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά η πρόβλεψη του «Καλλικράτη», με την οποία ορίστηκε ότι από το 2014 η θητεία των αιρετών της αυτοδιοίκησης, του δημάρχου και του περιφερειάρχη, από τετραετής γίνεται πενταετής.
Η επιμήκυνση κατά ένα έτος της θητείας των δημοτικών - περιφερειακών αρχών αποφασίστηκε για να συμπίπτουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές με τις ευρωεκλογές.

Το "Ανήκωμεν εις τη Δύσιν" απο τον Καραμανλή στο ΣΥΡΙΖΑ...

Α. Τσίπρας: Η Ελλάδα ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ
«Διότι ισχυρίζομαι και το λέω με όλη τη δύναμη της φωνής μου ότι η χώρα πράγματι είναι μια χώρα που ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, ανήκει στην Ε.Ε., στο ΝΑΤΟ, αυτό δεν αμφισβητείται». Αυτό είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στον Αντένα (14/5/2014). Για να συμπληρώσει: «όμως δεν μπορεί να είναι μια χώρα ασήμαντη της Δύσης που θα ακολουθεί άκριτα τις επιλογές των ισχυρών της δύσης. Αλλά μια χώρα που θα έχει την αυτοτέλεια και την κυριαρχία στα πλαίσια της συμμετοχής της σ΄ αυτούς τους οργανισμούς να ασκεί όμως ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και να έχει συμμάχους ισχυρές χώρες που παίζουν ρόλο στα γεωστρατηγικά γεωπολιτικά πράγματα. Η Ελλάδα χρειάζεται συμμαχίες». Κάθε μέρα που περνά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δίνει όλο και πιο ανοικτά δηλώσεις υποταγής στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και το κεφάλαιο.

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις Ευρωεκλογές στη ΛαμίαΠραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Μαΐου με επιτυχία η εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας για τις Ευρωεκλογές του 2014, με θέμα «Υπάρχει άλλος δρόμος, έξω από τη φυλακή του Ευρώ και της Ε.Ε.».
 
          Τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις Ευρωεκλογές παρουσίασαν ο Κώστας Παπαδάκης, Δικηγόρος-Μέλος της Κίνησης για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Γιάννης Σηφακάκης, Μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής, και ο Γιώργος Κάργας, Πανεπιστημιακός, Ειδικός σε θέματα αγροτικής πολιτικής, Στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για δηλώσεις Σταθάκη για μη επαναφορά κατώτατου μισθούΗ υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στη μνημονιακή πίεση συνεχίζεται ακάθεκτη. Πριν 3 μέρες, ο Γιώργος Σταθάκης δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι είναι αδύνατη η συνολική επαναφορά του κατώτατου μισθού στα επίπεδα του 2009, αλλά ότι, στο βαθμό που θα συμβεί, θα αφορά μόνο όσους προσελήφθησαν στον ιδιωτικό τομέα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Δεν πρόκειται για δήλωση κάποιου μεσαίου στελέχους, αλλά για θέση του υπεύθυνου του τομέα ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ και εκκολαπτόμενου υπουργού. Η δήλωσε αυτή έρχεται να συμπληρώσει τις δηλώσεις του Τσίπρα που υπόσχονταν στους δανειστές αποπληρωμή του χρέους και  λύση οπωσδήποτε εντός ευρώ. Γνωρίζουν πολύ καλά στο ΣΥΡΙΖΑ ότι καμία βελτίωση στη ζωή του λαού δεν μπορεί να υπάρξει στα πλαίσια της ευρωζώνης και της Ε.Ε., δεμένοι με τον ζουρλομανδύα των δανειακών συμβάσεων και της

Eκλογές στη Σκιάθο του 1892, από τον Παπαδιαμάντη

Ας φανταστούμε έναν μικρό ελληνικό νησί, χαμένο κάπου στο μακρινό ιστορικό μας παρελθόν, όπου ενόψει των επικείμενων εκλογών κομματάρχες και επαγγελματίες ψηφοφόροι, έτοιμοι να υποστηρίξουν όποιον τους υποσχεθεί τα περισσότερα, περιφέρονται από ταβέρνα σε ταβέρνα για να εξασφαλίσουν οι μεν τις πολυπόθητες ψήφους, οι δε τα κεράσματα, αλλά και πλήθος καλοπιάσματα για την παντί τρόπω τακτοποίησή τους μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Ζητάμε την υποστήριξη και την συμμετοχή σας για να υλοποιήσουμε με λογισμό το όνειρό μας. Δημοτική Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών

              
  ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ  ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ  
Η Δημοτική Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών γεννήθηκε από την ανάγκη, την ελπίδα και την πρόθεση να επιστρέψουν οι πολίτες στο νησί, να επιστρέψουν τα δημόσια αγαθά στην κοινωνία και η ευημερία σε όλους. Η ευημερία δεν είναι κατανάλωση.
Ευημερία είναι η ασφάλεια, η ζωή χωρίς φόβο και απόγνωση. Γι αυτό οι δομές υγείας είναι  προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, σε 4 άξονες:
1.       Πρόληψη – που σημαίνει δυνατότητα ευρείας γκάμας εξετάσεων, εκτεταμένες δράσεις και ενημερώσεις στα παιδιά, παρεμβάσεις και κίνητρα στις οικογένειες, συνεργασία με τους εμπόρους τροφίμων, διευκόλυνση «καλών συνηθειών» (δρόμοι για περπάτημα, σημεία ανάπαυσης), ενθάρρυνση και ενίσχυση της τοπικής παραγωγής.
2.       Αντιμετώπιση επιτόπου χρόνιων παθήσεων και καρκινοπαθών.
3.       Ιατρική φροντίδα για εγκύους, νήπια και παιδιά.
4.       Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

Η ΑΓΟΡΑ ΒΛΕΠΕΙ ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΤΤΕΣ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2% Η ΠΤΩΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ
Εντείνεται η ανησυχία στο Χρηματιστήριο για τις εξελίξεις που θα έρθουν, όπως όλα δείχνουν από την πρώτη Κυριακή των Δημοτικών και Περιφερειακών με συντριπτική ήττα υποψηφίων της ΝΔ σε...

Ο ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΣ... ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

6 ΑΚΙΝΗΤΑ-ΟΙΚΙΕΣ, 9 ΟΙΚΟΠΕΔΑ, 1 ΣΚΑΦΟΣ, ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΧΕΙ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ!!!
Ένα μοναδικό πανελλήνιο ρεκόρ περίεργου πλουτισμού χωρίς να έχει εργαστεί ούτε μια ώρα στη ζωή του έχει ο Βασίλης Μιχαλολιάκος. Για να μην σας...

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ...

Με τη στήριξη μεγάλων διεθνών χρηματοοικονομικών οίκων και συμβούλων, όπως η UBS, η PwC και η Clayton, συνεχίζει η Attica Bank τη διαδικασία...

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΕΙ ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟ 42% ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗ 2η ΚΥΡΙΑΚΗ
Ο Μιχελάκης, μετά τον Στουρνάρα, είναι ο επόμενος υπουργός που θα φάει άγριο... ξύλο από βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας το πρώτο βράδυ των εκλογών. Η απειρία του...

Δήλωση του Αλέξανδρου, Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 18 του Μάη «Ψηφίζουμε για την ίδια τη ζωή μας»
 «Την Κυριακή αυτή, 18 Μαΐου, ψηφίζουμε για τον ριζικό ανασχεδιασμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον μετασχηματισμό της από ιμάντα μεταφοράς των εντολών της Κεντρικής Διοίκησης για την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων - όπως έχει καταντήσει με τον νεοφιλελεύθερο Καλλικράτη - σε αποκεντρωμένη δημοκρατική εξουσία με λαϊκή συμμετοχή και ενισχυμένο κοινωνικό ρόλο.
Σε αυτές τις εκλογές, οι μνημονιακοί συνδυασμοί, φοβούμενοι τη λαϊκή οργή και την καταρράκωση των υποψηφίων τους, επιχειρούν να κρυφτούν πίσω από την πολιτική ουδετερότητα, για να αρπάξουν την ψήφο των πολιτών. Επιχειρούν να συνδέσουν τις εκλογές αυτές μόνο με τα πρόσωπα των υποψηφίων. Αυτό τους βολεύει, γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να χαλαρώσουν την αυτοδιοικητική ψήφο. Έτσι πιστεύουν ότι θα φυγαδεύσουν αθόρυβα μια αλήθεια που τους πονάει: το ότι η σημερινή αποδιάρθρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης συνδέεται με την μνημονιακή διακυβέρνηση της χώρας. Αυτό είναι το κόλπο τους για να εξουδετερώσουν την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τα αίτια που οδήγησαν τους Δήμους και την Ελλάδα στην σημερινή τραγική θέση.

Δεν φθάνει η παράταση στο πρόγραμμα νέων αγροτών αν δεν… τρέξει σωστά το ΟΣΔΕ σύμφωνα με τους γεωπόνους μελετητές

Δεν φθάνει η παράταση στο πρόγραμμα νέων αγροτών αν δεν… τρέξει σωστά το ΟΣΔΕ σύμφωνα με τους γεωπόνους  μελετητές Να επισπευθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του ΟΣΔΕ, με προτεραιότητα στους υποψηφίους για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην εμπρόθεσμη υποβολή των φακέλων, ζητούν μέσω του ΑγροΤύπου γεωπόνοι - μελετητές από όλη τη χώρα. Λίγες ώρες μετά και την δημοσίευση του ΦΕΚ με την παράταση για την υποβολή δηλώσεων του Μέτρου 112 του ΠΑΑ 2007 - 2014 έως την 6η Ιουνίου, οι άνθρωποι που χειρίζονται και καταθέτουν τους φακέλους των υποψηφίων Νέων Αγροτών αλλά και εκπρόσωποι του Σωματείου τους (ΠΕΝΑ) μας τονίζουν ότι ακόμα και με αυτή την παράταση θα υπάρχει μεγάλη πίεση αφού σε πολλές περιοχές οι «πύλες» του ΟΣΔΕ ουσιαστικά άνοιξαν πριν από λίγα 24ωρα και ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει την οριστικοποίηση των δηλώσεων.

Αγριεύει ο καιρός

Αγριεύει ο καιρός

Στην Αττική, προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά και να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑ ΣΟΦΑΔΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ

 Καλούμε όλες και όλους τους Σκοπελίτες την Παρασκευή 16 Μαΐου στις 9.00 μ.μ στο εκλογικό μας κέντρο στα σοφαδάκια .
 Θα μιλήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Σπύρος Λεμονής .

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Σήμερα Παρασκευή 16 Μαΐου, στις 7.30 μ.μ., θα γίνει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού στο δημοτικό καφενείο Σκοπέλου


Σήμερα  Παρασκευή 16 Μαΐου, στις 7.30 μ.μ., θα γίνει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού στο δημοτικό καφενείο Σκοπέλου με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Μανώλη Ραμαντάνη.

Τι έγινε και ξαφνικά βραδιάτικα χθες το λαμογιο ενημέρωσε όπως έπρεπε τους Σκοπελίτες?


εμείς ξέρουμε άλλα δεν μιλάμε ακόμη θα μιλήσουμε ονταν θα έχουμε ντοκουμέντα από τον έλεγχο στα τιμολόγια ......

Ποιος αγαπημένος πρώην παίκτης ριάλιτι κατεβαίνει υποψήφιος στο νησί του;

quizantras
Είναι από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα που πέρασαν από την ελληνική τηλεόραση, συμμετέχοντας σε ριάλιτι show πριν μερικά χρόνια, και αγαπήθηκε πολύ από το κοινό.

ΞΗΡΟΧΕΙΜΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Υποψήφιος Δημοτικος σύμβουλος με την Δημοτική Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών Νήσου Σκοπέλου

ΨΑΘΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΦΙΛΙΠΠΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ με τον συνδυασμό Όραμα - Συνεργασία - Ανάπτυξη με υποψήφιο Δήμαρχο τον Σταμάτη Περίσση

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ υποψήφιος δημοτικος σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης Σκοπέλου»

ΣΚΛΑΒΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΒΑΣΙΛΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Εκδηλώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Παρασκευή 16/5 ΠΡΕΒΕΖΑ, Αύλειος χώρος Θεοφανείου


ΚΑΛΑΜΑΤΑ, "Πράσινο Αστέρι" (8:30μμ). Γλέντι Οικονομικής Ενίσχυσης της Ανταρσίας στο Μωριά .


Αλέξης Τσίπρας: ''ανήκουμε στη Δύση, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ''

σημειώσεις
«Διότι ισχυρίζομαι και το λέω με όλη τη δύναμη της φωνής μου ότι η χώρα πράγματι είναι μια χώρα που ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, ανήκει στην Ε.Ε,. στο ΝΑΤΟ, αυτό δεν αμφισβητείται, όμως δεν μπορεί να είναι μια χώρα ασήμαντη της Δύσης που θα ακολουθεί άκριτα τις επιλογές των ισχυρών της δύσης» (Από την συνέντευξη Α. Τσίπρα στον ΑΝΤ1).
 
Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς;  Όταν λίγες βδομάδες πριν ερωτoύσαμε σχετικά ''ΕΕ των λαών, όπως ΝΑΤΟ της ειρήνης;'', σε πολλούς φαινόταν υπερβολικό και μικρόψυχο. Είχαμε κατά νου, όχι μια συγκεκριμένη επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθεί μετά την ΕΕ και το πλαίσιο του ΝΑΤΟ, αλλά την ανάγκη να καυτηριάσουμε τη λογική της δήθεν παρέμβασης για την αλλαγή δομών και οργανισμών που από τη φύση τους είναι αντιδραστικοί. Είναι θεματοφύλακες της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της ιμπεριαλιστικής ληστείας.
 
Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έτρεξε να προσπεράσει και τις πιο μαύρες πιθανότητες και εκδοχές  μιας συντηρηρικής φυσιογνωμίας και κατάχτησης του συντηρητικού νου της διαβόητης ''κοινής γνώμης''.  Αλλά και να καθησυχάσει την αντίπερα όχθη.
 
Το ''ψηφίζουμε, φεύγουν'', έχει λοιπόν δύο όψεις.

Το πρώτο “πράσινο” νησί στην Ευρώπη με αιολικά και αντλησιοταμίευση “ασανσέρ”

Το Ελ Ιέρο -το μικρότερο νησί στο σύμπλεγμα των Καναρίων Νήσων τα οποία ανήκουν στην Ισπανία και βρίσκονται στα ανοικτά των βορειοαφρικανικών ακτών- πραγματοποιεί το μεγάλο άλμα προς ένα “πράσινο” ενεργειακό μέλλον.
Πέντε ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 11,5 Μεγαβάτ, εγκατεστημένες στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού έκτασης 278 τετρ. χλμ, θα αναλάβουν το έργο της κάλυψης των ενεργειακών αναγκών των 11.000 κατοίκων του νησιού με αιολική ενέργεια.

Το βούλωσε ο Γιούνκερ όταν ο Τσίπρας τον ρώτησε, τι έγινε στις Κάννες και ποιοι είστε εσείς, που αλλάζετε εκλεγμένες κυβερνήσεις και υπαγορεύετε δικούς σας όρους στα δημοψηφίσματα - Να διώξουμε την τρόικα, την κατασΤΡΟΙΚΑ…

Καλά προετοιμασμένος ο Τσίπρας, του την έχωσε του Γιούνκερ, την κατάλληλη στιγμή. ‘Όλοι, την περίμεναν την απάντηση, αλλά δεν την άκουσαν ποτέ. Ο Γιούνκερ το κατάπιε και στο δικαίωμα (τζόκερ) που είχε για να απαντήσει, προτίμησε να αναφερθεί στα λόμπι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ερώτηση του... Τσίπρα ήταν: Ποιοι είστε εσείς, που αλλάζετε εκλεγμένες κυβερνήσεις, όπως κάνατε στην Ελλάδα και Ιταλία. Ποιοι είστε εσείς, που θέλετε να υπαγορεύετε τους δικούς σας όρους στα δημοψηφίσματα.

Νεκρός τουρίστας σε παραλία της

Νεκρός τουρίστας σε παραλία της Κρήτης

Αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή Μαλίων, ένας 71χρονος αλλοδαπός τουρίστας.

Ο άτυχος ηλικιωμένος διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Ιατρικό Κέντρο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Πηγή: Cretalive.gr

Εορτή του Οσίου Θεοδώρου, του Ηγιασμένου

Εορτή του Οσίου Θεοδώρου, του Ηγιασμένου
Γιορτάζουμε σήμερα 16 Μαΐου, ημέρα μνήμης του Οσίου Θεοδώρου, του Ηγιασμένου.
Τα πλούτη των γονέων του δε στάθηκαν ικανά να εμποδίσουν τον Ιερό πόθο του Θεοδώρου να γίνει μαθητής του μεγάλου αθλητή της ερήμου Παχωμίου. Αν και νεαρός στην ηλικία, είχε αξιοθαύμαστη εγκράτεια και φρόνηση, ώστε ο Παχώμιος να τον έχει σε μεγάλη υπόληψη. Εκείνο, όμως, που διέκρινε κανείς ιδιαίτερα στο Θεόδωρο, ήταν οι πολλές του γνώσεις στα Ιερά γράμματα.

Πάνος Τζαβέλας - Έντιμε άνθρωπε κυρ-Παντελή

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου