Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Η... κατσίκα του γείτονα!

ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

Του Χρήστου Τσαντήλα
ΜΟΥ φαίνεται και μάλλον δεν απέχει και πολύ από την αλήθεια, ότι είμαστε ένας λαός, πρόθυμος να πέσει και σήμερα με μεγάλη ευκολία στο σφάλμα. Όπως τότε με το χρηματιστήριο. Λες και ήταν απλώς μια... μόδα της εποχής. Έτσι και τώρα. Να κάνει την... γκέλα. Όλοι πολιτικοί! Σύμβουλοι, δημοτικοί, περιφερειακοί, ή ακόμα ακόμα και... αρχηγοί! Με πρώτη και καλύτερη τη γνωστή Μαρίκα της γειτονιάς. Θέλει λέει να αναμορφώσει τη Λάρισα και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να της στερήσει τέτοια προσφορά. Έβαλε στόχο το δημαρχείο!

Σποράδες Επίσκεψη Δένδια σε Σκύρο, Σκόπελο και Σκιάθο


Επίσκεψη Δένδια σε Σκύρο, Σκόπελο και Σκιάθο
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη και από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου, επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 15 Μαΐου 2014, Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Σποράδων (Σκύρος, Σκόπελος και Σκιάθος).
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν κατά τόπους συσκέψεις με τους Διοικητές των Πυροσβεστικών και Αστυνομικών Υπηρεσιών, όπως και συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης με αντικείμενο τα ζητήματα πυρόσβεσης και δημόσιας ασφάλειας ενόψει της τουριστικής περιόδου.
Αναλυτικότερα, το πρωί της Πέμπτης, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Σκύρου παρουσία του Δημάρχου Σκύρου, κ. Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη και του Διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού.
Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας μετέβη στη Σκόπελο, όπου επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του νησιού, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Μιχελή και του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος του νησιού.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ 2014

ΡΑΜΑΝΤΑΝΗΣ [ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ]
ΛΕΜΟΝΗΣ [ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ]
ΠΕΡΙΣΣΗΣ [ΟΡΑΜΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ]
ΒΑΣΙΛΟΥΔΗΣ [ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ]

Η Λάρισα τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Αχίλλιο

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πανηγυρικά και με μεγαλοπρέπεια γιόρτασε η πόλη της Λάρισας τον πολιούχο της Άγιο Αχίλλιο, παρουσία πλήθος κόσμου και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Η δήλωση Βενιζέλου με την οποία απέκλεισε το λαό να αποφασίσει για το ευρώ.

Ευάγγελος-ΒενιζέλοςΉταν η δήλωσε που έγινε χαράματα 4.45΄ αμέσως μόλις επέστρεψε η αποστολή από τις Κάννες. Με τη δήλωση αυτή μας λένε οι FT, το δημοψήφισμα είχε «πεθάνει», όπως και η πρωθυπουργία Παπανδρέου. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Κοντά στις πολύτεκνες οικογένειες η Μαρία Πολύζου


Με τον Σύλλογο Πολυτέκνων Μαγνησίας και την πρόεδρο Σουλτάνα Πράπα συναντήθηκε η υποψ. ευρωβουλευτής της ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ Μαρία Πολύζου.

Μάθε που ψηφίζεις

Μάθε που ψηφίζεις Το υπουργείο Εσωτερικών ενεργοποίησε το σύστημα των στοιχείων του εκλογικού σώματος.
Κάθε πολίτης, έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο σύστημα, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία όπως Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα, Έτος Γέννησης, Όνομα Μητέρας(προαιρετικό)*,
ή μόνο τα πεδία Ειδικού Εκλογικού Αριθμού (Ε.Ε.Α.) και Επώνυμο εφόσον τα γνωρίζει.
Όπως σημειώνει το υπουργείο: «Σύμφωνα με το ΠΔ 26/2012, οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται με ευθύνη των Δήμων και αντλούνται από το τηρούμενο σε αυτούς δημοτολόγιο.
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο λάθος, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε για τη διόρθωσή του με τον Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είστε γραμμένος/».
Αποκτήστε πρόσβαση ΕΔΩ

Ανάκληση γκοφρέτας καλαμποκιού "ΑΒ Βασιλόπουλος". από τον ΕΦΕΤ


Ανάκληση γκοφρέτας καλαμποκιού από τον ΕΦΕΤ

Κατάσταση εκτός Ελέγχου – Αναμένεται ανάφλεξη!

Πλησιάζει η ώρα της ανάφλεξης. Τα μέτωπα και οι αντιπαραθέσεις είναι πολλές. Η Ρωσία έχει ρίξει το γάντι στην Τουρκία σχετικά με την εκπαίδευση Τετσένων ανταρτών στο έδαφος της.
Το Ισραήλ απειλεί με πόλεμο τον Λίβανο, το Ιράν προκαλεί βγάζοντας δύο πλοία του στην Μεσόγειο, οι κούρδοι του βορείου Ιράκ αξιώνουν Εδάφη της Τουρκίας και έξοδο στην Θάλασσα.
Οι Τουρκοκύπριοι σχεδιάζουν την δική τους ΑΟΖ,σε συνεργασία με την Τουρκία, ύποπτες κινήσεις του Βουλγαρικού Στρατού παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες, ενώ Ηφαίστειο που βράζει είναι πλέον τα Σκόπια με τις συγκρούσεις να μένονται μεταξύ σλαβόφωνων και αλβανοφώνων.

Στρατιωτικό δίχτυ προστασίας της Ρωσίας στις ρωσόφωνες περιφέρειες την ημέρα των εκλογών

Στρατιωτικό δίχτυ προστασίας της Ρωσίας στις ρωσόφωνες περιφέρειες την ημέρα των εκλογών Με αεροπορική άσκηση «μαμούθ» στη δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια απαντά η Μόσχα στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ αλλά και στις εκλογές που προγραμματίζει το καθεστώς του Κιέβου για τις 25 Μαΐου.
Πρόκειται στην ουσία για την μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση που έχει πραγματοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό μια αεροπορική άσκηση προστασίας των ρωσόφωνων πληθυσμών της Ανατολικής Ουκρανίας σε περίπτωση που το Κίεβο επιχειρήσει την πραγματοποίηση προβοκάτσιας εναντίον τους για να έχει οφέλη κατά τη εκλογική διαδικασία.

Ακόμη τον διαβάζετε ρε Σκοπελίτες ?


προβάλει τον Σκιαθίτη στην πρώτη σελίδα και τον Σκοπελίτη υποψήφιο αρνητε και να τον ανεφέρη σιγά το μπλογκερ με τα λεφτααααααααααααα

ΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ...ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΑ ΠΗΡΕΣ?

ΕΡΧΕΤΕ Η ΩΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΡΚΕΤΑ ΝΤΕΡΛΊΚΩΝΕΣ

Δημιουργείται μόνιμο γραφείο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στα νησιά

Εντεταλμένος Σύμβουλος με αυξημένες αρμοδιότητες θα είναι όποιος από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους εκλεγεί στις Βόρειες Σποράδες στις εκλογές της Κυριακής 15 Μαΐου 2014. Η τροποποίηση άρθρου του αρχικού νόμου 3852/2010 γνωστού και ως «Καλλικράτη», πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της αιρετής περιφερειακής αρχής από τον Νοέμβριο του 2012. Η απόφαση αυτή είχε σαν στόχο την μεταβίβαση της άσκησης αρμοδιοτήτων Τουρισμού – Πολιτισμού – Ακτοπλοϊκής Σύνδεσης – Συγκοινωνιών στον εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο Σποράδων.

Προ-εκλογικό επίδομα στα στελέχη του Λιμενικού!

Προ-εκλογικό επίδομα στα στελέχη του Λιμενικού!

Ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας:

Κατόπιν  ενεργειών  του  Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη υπεγράφη Κοινή  Υπουργική Απόφαση,  σύμφωνα με την οποία  χορηγείται   εκλογικό επίδομα  στο σύνολο των στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, συνολικού ύψους 1.500.000 ευρώ. 

Θεσσαλονίκη - Σκιάθος με αεροπλάνο

sky-expressΑνοίγει φτερά η αεροπορική εταιρεία Sky Express από Θεσσαλονίκη για Σκιάθο από 1η Ιουνίου με τρεις πτήσεις την εβδομάδα από το αεροδρόμιο "Μακεδονία".

Τα δρομολόγια θα διαρκέσουν έως τις 4 Σεπτεμβρίου, τα εισιτήρια θα κοστίζουν από 69-90 ευρώ η απλή διαδρομή και οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται Τετάρτη απόγευμα, Παρασκευή πρωί και Κυριακή απόγευμα.

Οι επιβάτες θα ταξιδεύουν με αεροσκάφος Jetstream των 30 θέσεων.

Μέσω της Sky Express η Θεσσαλονίκη συνδέεται ήδη με τη Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Ρόδο και Σκύρο.

ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΝΤΙΜΠΕΙΤ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ...

Ιστορικό όσο και κρίσιμο θα είναι το ντιμπέιτ που διεξάγεται το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, ανάμεσα στους υποψήφιους για την προεδρία της Κομισιόν, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Αλέξης Τσίπρας. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη διαδικασία, καθώς έτσι...

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΣΟΚ ΔΕΙΤΕ ΑΝΕΜΟΣΤΡΌΒΙΛΟΣ ΤΕΡΆΣΤΙΟΣ ΠΗΓΑΊΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΛΌΝΝΗΣΟ


«Θεσσαλία, η γη μας» υποψήφια Περιφερειάρχης Μαρίνα Χρυσοβελώνη Η Θεσσαλία χρειάζεται ριζοσπαστικό σχέδιο ανασυγκρότησηςΗ ανασυγκρότηση της χώρας μας και κατ επέκταση της Θεσσαλίας, με σκοπό την επανεκκίνηση της οικονομίας και της ανάπτυξης, απαιτεί χρόνο, επενδύσεις, καθώς και ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον. Η χώρα μας δεν έχει ανάγκη από ένα πρόγραμμα παρατεταμένης λιτότητας -το οποίο προκαλεί αφαίμαξη σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο - αλλά ακριβώς από το αντίθετο, δηλαδή από ένα ριζοσπαστικό Περιφερειακό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, με στόχους και προτεραιότητες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας, σε τομείς όπου η χώρα μας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ – ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
·       Το ελλειμματικό υδατικό ισοζύγιο
·      Η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τις περιπτώσεις των ανθρώπινων παρεμβάσεων (άναρχη δόμηση) και των παραγωγικών δραστηριοτήτων (ρύπανση)
·      Ο γηρασμένος πληθυσμός της περιφέρειας Θεσσαλίας και η τάση μείωσής του
·      Η μεθοδευμένη προσπάθεια εξαφάνισης  του πρωτογενούς τομέα
·       Η συρρίκνωση του κατασκευαστικού κλάδου
·      Η παραδοσιακή κλαδική διάρθρωση της μεταποίησης
·      Η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία σε επίπεδα “ρεκόρ” ειδικά στους νέους και τις παραγωγικές ηλικίες

Επιτροπή μελετά αλλαγές σε άρθρα του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών μεταξύ των οποίων το άρθρο 82 που αφορά την παρασκευή γιαουρτιού

Επιτροπή μελετά αλλαγές σε άρθρα του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών μεταξύ των οποίων το άρθρο 82 που αφορά την παρασκευή γιαουρτιού Σε εξέλιξη βρίσκεται με σύμφωνα πληροφορίες του ΑγροΤύπου διαδικασία επικαιροποίησης μέρους του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών. Για τον λόγο αυτό έχει συσταθεί επιτροπή (πριν από περίπου δύο μήνες) τον συντονισμό της οποίας κάνει ο ΕΦΕΤ προκειμένου να μελετήσει και να προτείνει αλλαγές για τα άρθρα 79 έως 86. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μεταξύ των θεμάτων που συζητούνται - χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση - είναι και το θέμα παρασκευής του ελληνικού γιαουρτιού. Μάλιστα, σχετικά με το ζήτημα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη (αυτή την εβδομάδα στα κτήρια του ΕΦΕΤ) με την συμμετοχή κτηνοτρόφων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες άλλη μια σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα. Όπως είναι φυσικό οι κτηνοτρόφοι είναι κάθετα αντίθετοι με κάθε είδους αλλαγή στο θέμα της παρασκευής του γιαουρτιού.

Τι να τρώτε όταν έχετε ναυτία και εμετό

24CC9AB4C8A7D0977F0EDE206064ED28.jpg
  Πολύ συχνά εξαιτίας κάποιας ίωσης, της εγκυμοσύνης ή ακόμη και ως συνέπεια του στρες και της κακής ψυχολογικής κατάστασης, νιώθουμε έντονη ναυτία η οποία μπορεί να καταλήξει ακόμη και σε εμετούς.
Συνήθως όσοι βιώνουν αυτή την κατάσταση δεν ξέρουν τι μπορούν να φάνε ώστε να μειωθούν τα συμπτώματα ή ακόμη και να υποχωρήσουν.
Σίγουρα η αιτία που προκαλεί τη ναυτία και τους εμετούς καθορίζει και τη διατροφή, όμως σε γενικές γραμμές υπάρχουν κάποιες βασικές συμβουλές που βελτιώνουν τα συμπτώματα σε κάθε περίπτωση.
Αν λοιπόν έχετε βιώσει μια τέτοια κατάσταση θυμηθείτε να καταναλώνετε μόνο μικρές ποσότητες υγρών σε μικρές γουλιές και χωρίς να τα αναμιγνύετε με στερεά τρόφιμα.
Προτιμήστε τρόφιμα κρύα και χωρίς έντονες οσμές, ενώ τρόφιμα αφυδατωμένα όπως φρυγανιές, κράκερ, ψημένο ψωμί και δημητριακά πρωινού φαίνεται ότι βελτιώνουν τα συμπτώματα.
Καλό είναι να αποφεύγετε τα πολύ λιπαρά και τα πολύ γλυκά τρόφιμα, καθώς ενισχύουν τη ναυτία.
Έχετε μικρά και συχνά γεύματα καθώς αποτελούν την καλύτερη λύση μιας και με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται τόσο η διάταση του στομάχου από ένα μεγάλο γεύμα, όσο και η παραμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα με άδειο στομάχι το οποίο επίσης επιδεινώνει την κατάσταση.
Πηγή: neadiatrofis.gr

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Αυτοδιοικητικές εκλογές: Στις 23.00 η πρώτη ασφαλής εκτίμηση

εκλογες
Πιο αργά σε σχέση με το 2010 θα δοθεί η πρώτη ασφαλής στατιστική εκτίμηση για το αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του συστήματος συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων από τη Singular Logic.

Μπλέχτηκε σχοινί σε έλικα τουριστικού πλοίου με μαθητές Ενώ έκαναν εκπαιδευτική εκδρομή στις Κουκουναριές

σκάφος
Χωρίς πρόβλημα έληξε η ταλαιπωρία για μαθητές που έκαναν εκπαιδευτική εκδρομή χθες, με τουριστικό σκάφος στη Σκιάθο, όταν μπλέχτηκε κάβος στην έλικα, στη δεξιά κύρια μηχανή και ενώ βρισκόταν στον όρμο Κουκουναριών.
Το σκάφος για λόγους ασφάλειας απομακρύνθηκε με λειτουργία δύο λοιπών κυρίων μηχανών (από τις τρεις) και αγκυροβόλησε έξω από τον λιμενίσκο, σε μικρή απόσταση από την ακτή. Στο σημείο πήγε πλωτό σκάφος του Λιμενικού και υπηρεσιακό όχημα, το οποίο βρισκόταν ήδη στην περιοχή για μέτρα τάξης.

Ξεσηκώνονται οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ ~ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΩΝ

Ξεσηκώνονται οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ ~ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΩΝΣτάσεις εργασίας για τις διαθεσιμότητες και κλιμάκωση κινητοποιήσεων
Mε απεργιακές κινητοποιήσεις «απαντούν» οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ Βόλου στις διαθεσιμότητες των εργαζομένων του τμήματος των παροχών. Χθες η συμμετοχή ήταν καθολική στη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε εις ένδειξη διαμαρτυρίας για το προσωπικό που τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Οπως είναι γνωστό λόγω έλλειψης προσωπικού του ΕΟΠΥΥ, για το έργο των παροχών σε είδος, το οποίο του ανήκει από 1/1/2012 και ως σήμερα δεν έχει παραλάβει, μεταφέρθηκαν 90 υπάλληλοι, με ένα μήνα διαθεσιμότητας με 25% μείωση των αποδοχών τους. Ο ΕΟΠΥΥ σε πλήρη αδυναμία να υποδεχτεί τους υπαλλήλους με τις διαπιστωτικές του πράξεις ζήτησε από τη Διοίκηση του ΙΚΑ να κρατήσει τους υπαλλήλους και να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους.

Σήμερα Πέμπτη, 15.05.2014 ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού, δικηγόρος Γιάννης Καραγκιόζος συναντήθηκε στη Σκόπελο με τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια,

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑ ΣΟΦΑΔΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ

 Καλούμε όλες και όλους τους Σκοπελίτες την Παρασκευή 16 Μαΐου στις 9.00 μ.μ στο εκλογικό μας κέντρο στα σοφαδάκια .

 Θα μιλήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Σπύρος Λεμονής .

ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΩ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


Θέλουμε μια Ευρώπη στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίζουν οι τράπεζες; Εάν ναι, ψηφίζουμε ΝΔ και ΕΛΙΑ

«Τράπεζες δημόσιες για στήριξη της ανάπτυξης και όχι μοχλός κερδοσκοπίας των τραπεζιτών»Ο Γιάννης Τόλιος, υποψήφιος ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ σε ομιλία του προς τους εργαζόμενους του «Νομισματοκοπείου» της Τράπεζας Ελλάδος, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ο ελληνικός λαός ματώνει τα τελευταία χρόνια με τις πολιτικές λιτότητας χάριν δανειστών και τραπεζιτών. Πάνω από 200 δις € ω έχουν δοθεί ως εγγυήσεις στις τράπεζες για χρηματοδότηση της οικονομίας (μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αγροτών, δημοσίων έργων, κά) και η «στρόφιγγα» ρευστότητας παραμένει ουσιαστικά κλειστή. Ταυτόχρονα με «ζεστό χρήμα» 40 δις εξασφάλισε τη σωτηρία των τραπεζών στα πλαίσια της λεγόμενης «ανακεφαλαιοποίησης» με πέρασμα της πλειοψηφίας των μετοχών στο λεγόμενο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Δυστυχώς τελευταία ζούμε μια ακόμα προκλητική ενέργεια σε βάρος του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με ευλογίες της τρόϊκας.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

               

Σκοπελίτες Μην δίνετε άλλα λεφτά στα λαμόγια για δήθεν διαφήμιση ....

Αρκετά κορόιδα σας έπιασε ο ανήθικος.... σε λίγο θα έχουμε πολλά να βγάλουμε στον αέρα σχετικά με το άτομο που έγινε πεταλίδα στην Σκόπελο ,περιμένουμε τους νέους σύμβουλους από της εκλογές της 18 Μάη της Οικονομικής Επιτροπής του ∆ήμου Σκοπέλου για

Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση σε Αμπελόκηπους -Μενεμένη Για την φίμωση των απόψεών μας από την εφημερίδας Αγγελιοφόρος

 Στο φύλλο της εφημερίδας Αγγελιοφόρος που κυκλοφόρησε την Τετάρτη 14 Μάη, εμπεριέχεται αφιέρωμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και εδικά στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Από αυτή την παρουσίαση λείπει η Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση σε Αμπελόκηπους -Μενεμένη. Μια Δημοτική κίνηση που έχει εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο και έχει ανακηρυχτεί νόμιμη η συμμετοχή της στις δημοτικές εκλογές με επικεφαλή και υποψήφιο Δήμαρχο τον Άγγελο Φουρνοτζή, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.
 

Ο άνθρωπος αυτός είναι πλέον κίνδυνος για τη χώρα-> Βενιζέλος: Μου έστειλε μήνυμα η κόρη μου λέγοντας «μπαμπά ό,τι είναι να κάνεις πρέπει να το κάνεις τώρα»

Σε σημερινή του συνέντευξη στην Πόπη Τσαπανίδου, ο υπό εξαΰλωση πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος απολογείται για την αποστασία του στις Κάννες, απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, το κόμμα του και τη χώρα, χρησιμοποιώντας το ίδιο του το παιδί!
Χαρακτηριστικά, ο Βενιζέλος αναφέρει:...
έπρεπε να κάνω κάτι αμέσως μετά τις Κάννες! στις 4 τα ξημερώματα βρήκα ένα μήνυμα που έλεγε "μπαμπά ό,τι είναι να κάνεις πρέπει να το κάνεις τώρα''! 
Ο άνθρωπος αυτός είναι πλέον κίνδυνος για τη χώρα 

Στις Σποράδες σήμερα η Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Στις Σποράδες σήμερα η Μαρίνα ΧρυσοβελώνηΣυνεχίζει τις περιοδείες η υποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Στις Βόρειες Σποράδες θα περιοδεύσει σήμερα Πέμπτη 15 Μαΐου η υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλία, η γη μας», κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Αρχικά θα επισκεφθεί την Αλόννησο, στη συνέχεια τη Σκόπελο και το απόγευμα την Σκιάθο.
Χθες επισκέφθηκε την Καρδίτσα. Πήγε στο χώρο της λαϊκής αγοράς όπου -για ακόμη μία φορά- έγινε αποδέκτης παραπόνων, διαμαρτυριών και οργισμένων αντιδράσεων από πωλητές και μικροεμπόρους. Η βουλευτής Μαγνησίας και υποψήφια Περιφερειάρχης επισκέφθηκε δημόσιες υπηρεσίες της Καρδίτσας και συζήτησε με υπαλλήλους και πολίτες. Και εκεί η διαπίστωση είναι ίδια: «Ξεχαρβαλωμένες» υπηρεσίες και έλλειψη προσωπικού.
Συνάντηση είχε και με τον δικηγορικό σύλλογο της Καρδίτσας και συζήτησαν προβλήματα του νομικού κόσμου.
Χθες το απόγευμα η κ. Χρυσοβελώνη μετέβη στη Λάρισα. Παραβρέθηκε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της πόλης Άγιο Αχίλλειο.

Β.ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ Τροποποιήσεις ακτοπλοϊκών δρομολογίων ενόψει εκλογών

Τροποποιήσεις ακτοπλοϊκών δρομολογίων ενόψει εκλογώνΓια την εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων
Τροποποιήσεις δρομολογίων θα πραγματοποιηθούν, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ψηφοφόροι.
Σήμερα και την επόμενη Πέμπτη, το Ε/Γ-Ο/Γ «Πρωτέας» θα αναχωρήσει στις 08:00 από Βόλο για Σκιάθο και Γλώσσα και από εκεί θα αναχωρήσει στις 11:45 για Βόλο από όπου θα αναχωρήσει ξανά στις 16:00 για Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο. Στις 17 και 24 Μαΐου, θα αναχωρήσει από Αλόννησο στις 05:30 για Σκόπελο, Σκιάθο και Βόλο, απ’ όπου θα αναχωρήσει στις 15:00 για Σκιάθο, Γλώσσα, Σκόπελο και Αλόννησο.
Στις 18 Μαΐου, θα αναχωρήσει από την Αλόννησο στις 10:30 για Σκόπελο, Γλώσσα, Σκιάθο και Βόλο, απ’ όπου θα αναχωρήσει ξανά για Σκιάθο και Σκόπελο στις 18:00. Στις 26 Μαΐου, θα αναχωρήσει από Σκόπελο στις 06:00 για Γλώσσα, Σκιάθο και Βόλο.
Το Υ/Γ «Ερατώ» στις 17 και 24 Μαΐου θα αναχωρήσει από Αλόννησο στις 07:00 για Σκόπελο, Σκιάθο και Βόλο, απ’ όπου θα αναχωρήσει στις 13:00 για Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, Σκόπελο, Σκιάθο, Άγιο Κωνσταντίνο, Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Διευκρινιστική δήλωση από τους ΑΝΕΛ

Με αφορμή ηλεκτρονική ανάρτηση στο μπλογκ «notiopilioanatropi.blogspot.gr» για τις δηλώσεις που φέρονται να έγιναν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της υποψήφιας Δημάρχου κ. Κατερίνας Τσερκέζη από εκπρόσωπο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» διευκρινίζονται τα εξής:
Από την αρχή αυτής της προεκλογικής περιόδου έχει δηλωθεί σε όλους τους τόνους από τα στελέχη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ότι δεν θα στηριχθούν μνημονιακοί υποψήφιοι. Θα στηριχθούν όμως υποψήφιοι και φίλοι των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», οι οποίοι συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια αντιμνημονιακά.
Εν προκειμένω, στο συνδυασμό της υποψήφιας Δημάρχου Νοτίου Πηλίου κας Κατερίνας Τσερκέζη, η παρουσία του εκπροσώπου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στη Μαγνησία, κ. Νίκου Ρούμπου, είχε το νόημα της στήριξης του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου και μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαγνησίας κου Ιωάννη Στεργιόπουλου και μόνο.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον υποψήφιο.

ΞΗΝΤΑΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ με τον συνδυασμό Όραμα - Συνεργασία - Ανάπτυξη με υποψήφιο Δήμαρχο τον Σταμάτη Περίσση

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Το κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, δεν διαθέτει πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας..!!!

περιφερειπυρασφαλεια2Απίστευτες αποκαλύψεις, που αφορούν σε εγκληματική αμέλεια και αδιαφορία για την ασφάλεια και την ζωή εκατοντάδων εργαζομένων στο κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο κέντρο της Λάρισας …
Δείτε τα ντοκουμέντα… Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δείτε ποιος είναι ο ποιο φανατικός άρρωστος Ολυμπιακός στην Σκόπελο


Αυτό το κουρέλι που κυματίζει, βρίσκεται στο λιμάνι της Σκοπέλου

Αυτό το κουρέλι που κυματίζει, βρίσκεται στο λιμάνι της Σκοπέλου και είναι το σύμβολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η σημαία της, να υποθέσω πως συμβολίζει το μέλλον της; Της το εύχομαι...!!!
Αυτό το κουρέλι που κυματίζει, βρίσκεται στο λιμάνι της Σκοπέλου και είναι το σύμβολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η σημαία της, να υποθέσω πως συμβολίζει το μέλλον της; Της το εύχομαι...!!!

TO seadream στην Σκόπελο στης 4 Ιουλίου

το γραφείο  MADRO TRAVEL στην Σκόπελο μας φέρνει πληθώρα τουρίστες με τα περίφημα κρουαζιερόπλοια

Σκόπελος δυνατή χρονιά για κρουαζιέρα στην Σκόπελο φέτος η αρχή έγινε σήμερα με το Star Clipper φωτο

δυναμικά το γραφείο  MADRO TRAVEL στην Σκόπελο μας φέρνει πληθώρα τουρίστες με τα περίφημα κρουαζιερόπλοια. σήμερα έχουμε το πρώτο και είναι το Star Clipper

Καταγγελία της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία για την προσπάθεια φίμωσής της απο τοπικά τηλεοπτικά ΜΜΕ
Την Τρίτη 06/05 το Θεσσαλικό τηλεοπτικό κανάλι TRT, οργάνωσε τηλεμαχία (ντιμπειτ) με τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες του νομού Λάρισας. Στην εν λόγω τηλεμαχία, δεν κλήθηκε ποτέ ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία, Δημήτρης Παπαδόπουλος. Προσπαθώντας να διευκρινίσουμε τον λόγο για τον οποίο δεν κλήθηκε ο υποψήφιός μας για να καταθέσει τις θέσεις μας, όπως και οι υποψήφιοι των άλλων συνδυασμών, λάβαμε μια σειρά απαντήσεων οι οποίες εκτός από το ότι στερούνταν οποιασδήποτε σοβαρότητας, ήταν και εξωφρενικές καθώς κατέληξαν να μας ενημερώσουν πως «δεν χωράγαμε στο πάνελ»…

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΣΟΚ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΣ Β.ΣΠΟΡΑΔΕΣ


ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΌΠΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΝΙΟΥΣ


Αφίσα και κείμενο για τις ευρωεκλογές


ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ Ε.Ε.
ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ

Στις 25 Μάη η Ε.Ε. διεξάγει εκλογές για την ανάδειξη των πολιτικών εκπροσώπων που θα κληθούν να διαχειριστούν το βιοτικό κατήφορο των λαών της Ευρώπης. Στη δίνη των σαρωτικών κοινωνικών ανακατατάξεων που επέφερε η καπιταλιστική κρίση, σε μια συγκυρία σχεδόν πολεμική, αποκαλυπτική του απροσχημάτιστα πλέον αντεργατικού και αντιλαϊκού χαρακτήρα της Ε.Ε., οι επερχόμενες ευρωεκλογές αποκτούν για το εργατικό-λαϊκό κίνημα μια σημασία κομβική. Μετατρέπονται εκ των πραγμάτων σε βασικό σημείο αναφοράς του, ακόμα κι αν ο θεσμός του Ευρωκοινοβουλίου δεν έχει καμιά ουσιαστική εξουσία στη λήψη των κεντρικών πολιτικών αποφάσεων της Ε.Ε., καθώς το αποτέλεσμά τους  θα αποτελέσει ένα ισχυρό πρόκριμα για τη  διαμόρφωση του προσεχούς συσχετισμού ισχύος ανάμεσα στις δυνάμεις του κεφαλαίου και της εργασίας. Αρνητικά για τις πρώτες, με την καταδίκη των κομμάτων που έμμεσα ή άμεσα στηρίζουν τον ευρωπαϊκό μονόδρομο, και ευνοϊκά για τις δεύτερες, με τη μαζική συνειδητή αποχή από τις κάλπες ως πράξη απόρριψης μιας διαδικασίας κοινωνικής και πολιτικής νομιμοποίησης της  Ε.Ε. και της στρατηγικής της.    

Από το δημοσίευμα των Financial Times -το οποίο δεν διέψευσε κανείς-, προκύπτει πως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτελούσαν εντολές σε βάρος της Ελλάδας και της Δημοκρατίας τον Νοέμβριο του 2011

Τα λάθη πληρώνονται

Από το δημοσίευμα των Financial Times -το οποίο δεν διέψευσε κανείς-, προκύπτει πως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτελούσαν εντολές σε βάρος της Ελλάδας και της Δημοκρατίας τον Νοέμβριο του 2011. Αυτό δεν είναι κάτι που δεν γνωρίζαμε αλλά επιβεβαιώθηκε πια και επίσημα.

Τώρα πια ξέρουμε γιατί, αν και η Ελλάδα δεν ήταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία επιβλήθηκε Μνημόνιο -ήταν ακόμα η Ιρλανδία και η Πορτογαλία-, τα αποτελέσματα της επιβολής του Μνημονίου στη χώρα μας ήταν πολύ χειρότερα από αυτά των άλλων χωρών, και οδήγησαν την Ελλάδα στη διάλυση.
Ήταν τραγικό λάθος των Ελλήνων πολιτών να εμπιστευτούν ξανά στις εκλογές του 2012 τα δυο κόμματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία.

Πέντε αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις παραλίες Χωρίς ομπρέλες οι μισές ακτές- τι άλλο σχεδιάζεται

Σειρά αλλαγών στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό επεξεργάζεται η κυβέρνηση μετά το φρένο βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές ανάγκασαν την κυβέρνηση σε αναδίπλωση με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, να παγώνει το σχέδιο νόμου, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τον πρωθυπουργό. «Ο κ. Σαμαράς επιθυμεί η διαβούλευση να είναι εξαντλητική... ώστε, μετά τις ευρωεκλογές, να ενημερωθεί η κυβέρνηση για τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα αυτής της διαβούλευσης και να διαμορφωθεί η τελική θέση της», ανέφερε.

ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΠΑΙΔΙΑ

20140514-212740.jpg
Η σαν να λέμε, ανάπηροι «μαύροι και άσπροι», η ακόμα, και, ανάπηροι που ΔΕΝ τους γέννησε μάνα.
Πριν συνεχίσω, να πω πως με μεγάλη μου χαρά πληροφορήθηκα ότι οι αναφορές μου στην αναπηρία και σε αναπήρους, έχουν ενοχλήσει πολλούς σε κάποια γραφεία.
Τους χάλασα την ησυχία τους, και την κοροϊδία, και τις ψευτιές που σερβίρουν στους ανθρώπους με αναπηρίες.
Σε εκείνους, που βάλθηκαν οι «κύριοι» αυτοί να τους ξεκάνουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, για να μην τους πληρώνουν.

Μάθε που ψηφίζεις


Μάθε που ψηφίζειςΤο υπουργείο Εσωτερικών ενεργοποίησε το σύστημα των στοιχείων του εκλογικού σώματος.
Κάθε πολίτης, έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο σύστημα, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία όπως Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα, Έτος Γέννησης, Όνομα Μητέρας(προαιρετικό)*,
ή μόνο τα πεδία Ειδικού Εκλογικού Αριθμού (Ε.Ε.Α.) και Επώνυμο εφόσον τα γνωρίζει.
Όπως σημειώνει το υπουργείο: «Σύμφωνα με το ΠΔ 26/2012, οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται με ευθύνη των Δήμων και αντλούνται από το τηρούμενο σε αυτούς δημοτολόγιο.
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο λάθος, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε για τη διόρθωσή του με τον Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είστε γραμμένος/».
Αποκτήστε πρόσβαση ΕΔΩ

Εορτή του Οσίου και Μεγάλου Παχωμίου

Εορτή του Οσίου και Μεγάλου Παχωμίου
Γιορτάζουμε σήμερα 15 Μαΐου, ημέρα μνήμης του Οσίου και Μεγάλου Παχωμίου.
Ο Όσιος Παχώμιος γεννήθηκε το 292 μ.Χ στην Κάτω Θηβαΐδα της Αίγυπτου από γονείς ειδωλολάτρες και έζησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορος Κωνσταντίνου του Μεγάλου (306 - 337 μ.Χ.). Στο στρατό, στον οποίο κατετάγη σε ηλικία 20 ετών, γνωρίσθηκε με Χριστιανούς στρατιώτες και διδάχθηκε από αυτούς τα της Χριστιανικής πίστεως.
Όταν δεν απολύθηκε από τις τάξεις του στρατού, εγκατέλειψε τον κόσμο και αφού μετέβη στην Ανω Θηβαΐδα, βαπτίσθηκε και εκάρη μοναχός.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου