Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Ψευτοαντάρτες σε διατεταγμένη υπηρεσία!

Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μία φορά με τους υποτιθέμενους κυβερνητικούς αντάρτες οι οποίοι τα τελευταία χρόνια πριν από κάθε κρίσιμη ψηφοφορία μας ζαλίζουν στα τηλεπαράθυρα και στα ραδιόφωνα με τις δήθεν ενστάσεις και διαφωνίες τους για κάποια άρθρα των αντισυνταγματικών...
γενικά νομοσχεδίων που φέρνουν στην Βουλή οι εγχώριοι υπαλληλίσκοι των Τροικανών.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. συμπαραστέκεται στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στο νομοσχέδιο για τις «φυλακές υψίστης ασφαλείας».Η ειδική κατηγοριοποίηση των κρατουμένων, ο περιορισμός των αδειών των αναστολών και των υπό όρων απολύσεων, τα κελιά απομόνωσης,  η εγκατάσταση της αστυνομίας μέσα στις φυλακές είναι ρυθμίσεις που καταργούν κάθε έννοια αξιοπρέπειας και ισονομίας, ενώ η μετατροπή των φυλακών σε μηχανισμό περιθωριοποίησης, εξόντωσης και πειθάρχησης, ιδίως όσων κρατούνται με αιτία τη συμμετοχή τους σε κοινωνικές αντιστάσεις, σηματοδοτεί το τελευταίο στάδιο του αυταρχικού κατήφορου μιάς κυβέρνησης που δεν έχει τίποτε άλλο να προσφέρει παρά μόνο επίδειξη ισχύος και φυλακές. Και είναι συνένοχη η μέχρι τώρα σιωπή όλων των φορέων του νομικού κόσμου.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει - Οι διαδηλώσεις θα γίνουν κανονικά

Για άλλη μια φορά, η άθλια κυβέρνηση επιχειρεί να βγάλει στη παρανομία τη λαική οργή και αντίθεση στο σφαγείο κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις ενάντια στη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ. 
Μια μόλις ημέρα μετά την ψήφιση μιας σειράς καταστροφικών μέτρων για τους εργαζόμενους, επιδιώκουν να καλλιεργήσουν το αναγκαίο για την επιβολή τους κλίμα τρομοκρατίας
Δεν τρομάζουμε, δεν υπακούμε,
όλοι αύριο στις διαδηλώσεις για την ανατροπή των μέτρων, της κυβέρνησης και της λυκοσυμμαχίας ΕΕ-ΔΝΤ .
Η μαζική παρουσία λαού και νεολαίας θα σπάσει την απαγόρευση!
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει!
Συγκέντρωση : Τρίτη 1/4, 6μμ στα Προπύλαια ενάντια στη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

Εκδήλωση στο Βόλο για το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα

κουφοντινας
Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα διοργανώνει εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη». Την βιβλιοπαρουσίαση θα κάνουν ο Νίκος Γιαννόπουλος, ιδρυτικό μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα ο οποίος επιμελήθηκε και προλογίζει το βιβλίο, η Γιάννα Κούρτοβικ, συνήγορος υπεράσπισης του Δ. Κουφοντίνα στη δίκη της 17Ν και η Αγγελική Σωτηροπούλου, σύντροφος και συγκατηγορούμενη του Δ. Κουφοντίνα που αθωώθηκε στη δίκη της 17Ν και μέλος της Πρωτοβουλίας Αντίστασης και Αλληλεγγύη.
Η εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Απρίλη, στις 8.00μμ, στο Χώρο Κινημάτων – Στέκι Μεταναστών, Ιωλκού 33, στο Βόλο.

Αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ή άμεση ανακούφιση; Επικίνδυνο ψευτοδίλημμα!

Παναγιώτης Μαυροειδής
Τώρα πλέον κανείς δε προβάλλει εκτιμήσεις για το τι θα γίνει με την εφαρμογή των μνημονίων και την παραμονή στην ευρωζώνη, διότι υπάρχει η ωμή πλέον πραγματικότητα. Ας τη δούμε λίγο.
Η εργατική γενοκτονία στην Ελλάδα όπως  επιβλήθηκε από την ΕΕ και το ΔΝΤ
To απλό είναι να παρατηρήσουμε: Βαριά λιτότητα, θηριώδης ανεργία, αμόκ ιδιωτικοποιήσεων, διάλυση κάθε είδους και ίχνους κοινωνικών πολιτικών.
Πολύ σωστό, αλλά δε φτάνει. Πιο επείγον και από την ακριβή καταγραφή της κοινωνικής κατάστασης, είναι να δούμε τις τάσεις για το πώς αυτή πάει να εξελιχτεί.
Ας σημειώσουμε λοιπόν τα εξής.
Πρώτο: πεθαίνουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι συνταξιούχοι αυξάνονται με ρυθμό 100.000 άτομα ετησίως, αντί των 40.000 που συνταξιοδοτούνταν προ της οικονομικής κρίσης (Βήμα 23/3/14). Το 2009 το ασφαλιστικό σύστημα ήταν σε σχετική  ισορροπία, καθώς εισέρχονταν  σε αυτό  40.000 άτομα και έπαιρνε σύνταξη ο  ίδιος αριθμός ατόμων. Με την κρίση και τη γιγάντωση της ανεργίας,  δεν αυξάνονται οι ασφαλισμένοι, ενώ οι νέοι συνταξιούχοι - κατ' έτος - έχουν υπερδιπλασιαστεί, με τα γνωστά μέτρα εξώθησής τους από την κυβέρνηση.  Τα αποθεματικά των Ταμείων μειώθηκαν δραματικά μετά κούρεμα των ομολόγων το (PSI). Σήμερα τα διαθέτουν περίπου  4,5 δισ. ευρώ σε αποθεματικά από 26 δισ. ευρώ που ήταν το 2007! Ουσιαστικά καλύπτουν τις συντάξεις μόλις δύο μηνών.

Ανακοίνωση της Ο.Κ.Δ.Ε. για την Απαγόρευση της πορείας ενάντια σε Eurogroup/Εcofin στις 1/4

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΪΚΑΣ
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
Σήμερα 31/3 το πρωί, η Ασφάλεια «επισκέφτηκε» τα γραφεία της Ο.Κ.Δ.Ε. στην Αθήνα, για να επιδώσει έγγραφο με το οποίο γνωστοποιούνταν η απαγόρευση της συγκέντρωσης και πορείας την Τρίτη 1 Απριλίου από τα Προπύλαια, ενάντια στη συνεδρίαση των Eurogroup και Εcofin (που γίνεται στα πλαίσια της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.). Το κατάπτυστο αυτό έγγραφο απευθυνόταν και σε άλλες οργανώσεις του εργατικού κινήματος, της Αριστεράς και ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Αυτή η προσπάθεια τρομοκράτησης του κινήματος, των εργαζομένων και της νεολαίας, των εργατικών και αριστερών οργανώσεων ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Δεμένο στον Βόλο σήμερα το ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΞΠΡΕΣ η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία αντιδρά στη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου που αναφέρεται στις συλλογικές διαπραγματεύσεις στη ναυτική εργασία και παρέχει τη δυνατότητα να καθορίζονται και με την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων.

Σαρανταοκτάωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, με προοπτική κλιμάκωσης, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία αντιδρά στη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου που αναφέρεται στις συλλογικές διαπραγματεύσεις στη ναυτική εργασία και παρέχει τη δυνατότητα να καθορίζονται και με την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων.

Η απόφαση ελήφθη στην έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ.

Έως τώρα η σύμβαση εργασίας των ναυτικών βασιζόταν στη συλλογική σύμβαση εργασίας που συμφωνούσε η ΠΝΟ με τους ακτοπλόους.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση έγινε δεκτή από τη Δημοτική Αρχή Σκοπέλου

Καμία υποβάθμιση Με ιδιαίτερη ικανοποίηση έγινε δεκτή από τη Δημοτική Αρχή Σκοπέλου η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην υποβαθμιστεί σε 4θέσιο, αλλά να παραμείνει 6θέσιο το Δημοτικό Σχολείο Γλώσσας.
Η παραπάνω εξέλιξη επετεύχθη μετά την έντονη παρέμβαση του δημάρχου Σκοπέλου Γιώργου Μιχελή.
Η Δημοτική Αρχή διατυπώνει ευχαριστίες στο αρμόδιο Υπουργείο για την απόφαση αυτή, με την οποία «αναγνωρίζεται η ανάγκη για ίση μεταχείριση των σχολείων όλης της χώρας, ανεξαρτήτως των επί μέρους ιδιαιτεροτήτων» όπως επισημαίνεται.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου