Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Κραυγή αγωνίας για τα σχολεία στην Σκόπελο

Κραυγή αγωνίας για τα σχολείαΗ ανάγκη αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης, προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποκατάσταση των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου Σκοπέλου, σε συνάρτηση με το αίτημα του αντισεισμικού ελέγχου των κτιρίων, υπογραμμίζονται ιδιαιτέρως στο υπόμνημα διαμαρτυρίας που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου. Το παραπάνω ψήφισμα, αναγνώστηκε στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και αφού συνυπογράφηκε από το Σώμα, θα κοινοποιηθεί άμεσα σε όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να επιληφθούν το προβλήματος.

Το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε αρχικά κατά τη συνεδρίαση της 15ης Φεβρουαρίου, στην οποία είχαν παραστεί εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, καθώς και κάτοικοι του νησιού, ζητώντας να βρεθεί λύση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης. Μετά από εκτενή συζήτηση, το Δημοτικό Συμβούλιο της Σκοπέλου, αποφάσισε ομόφωνα και εξέδωσε το ψήφισμα - φωνή διαμαρτυρίας, που θα προωθηθεί άμεσα προς τους αρμόδιους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών και κάθε πολιτικό και υπηρεσιακό παράγοντα, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις του νησιού.
Στο μεταξύ, έχουν συσσωρευτεί αρκετές ζημιές, διότι τα τελευταία χρόνια, τα χρήματα από τους ΚΑΠ, που προορίζονται για μικροεπισκευές των σχολείων είναι εξαιρετικά περιορισμένα και ως εκ τούτου «ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών». Κατά συνέπεια, βασικό ζητούμενο είναι «να αυξηθεί η χρηματοδότηση για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, καθώς με τη χρηματοδότηση που λαμβάνει ο Δήμος Σκοπέλου τα τελευταία χρόνια, αδυνατεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες των σχολείων» και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger