Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Βασικές συμβουλές ασφαλούς επιβίωσης στoν κόσμο των social media Το εξαφανισμένο αεροπλάνο γίνεται «όχημα» απειλών μέσω Ίντερνετ

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε περιόδους αναμονής κάποιας σημαντικής είδησης, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην παρούσα φάση με το χαμένο αεροπλάνο της Malaysia Airlines

«Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε περιόδους αναμονής κάποιας σημαντικής είδησης, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην παρούσα φάση με το χαμένο αεροπλάνο της Malaysia Airlines», λένε οι ειδικοί, αφού οι απατεώνες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία για να παρασύρουν τους ανυποψίαστους χρήστες σε μολυσμένες διευθύνσεις 

Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για την κάθοδο της στις ευρωεκλογες

Η ΟΚΔΕ στις Ευρωεκλογές

 

 

Η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας συμμετέχει αυτόνομα, με δικό της ψηφοδέλτιο, στις προσεχείς ευρωεκλογές:

– Για να καταγγείλει και ν’ αγωνιστεί ενάντια στις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που οδήγησαν την οικονομία στη χρεοκοπία, επέβαλλαν τα Μνημόνια, τη χούντα Συγκυβέρνησης–Τρόικας, τη σήψη και διαφθορά του πολιτικού συστήματος.

– Για ν’ αναδείξει την ανάγκη να συγκρουστούμε με τον ζουρλομανδύα του Ευρώ και της Ε.Ε., που σημαίνουν φτώχεια, ανεργία, νέα δάνεια και χρέη, απώλεια λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας, κατάργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, πραξικοπήματα που φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο νέων «ψυχροπολεμικών» συγκρούσεων (Ουκρανία).

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ Ι.Μ.ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

160312 8655craΑγαπητοί εν Χριστώ αδερφοί, Σκοπελίτες και Σκοπελίτησες, χαίρετε εν Κυρίω!
Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι πρώτα ο Θεός, την Παρασκευή 28/3/2014  και ώρα 16:30μ.μ., στην ιστορική Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού θα τελεστούν οι Δ' Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Η παρουσία σας και η συμπροσευχή θα είναι μεγάλη ευλογία για όλους!
Ευλογημένο υπόλοιπο στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή.
π. Χρήστος Λιθαδιώτης


Νίκη της ΑΕΚ για την εκκαθάριση

Το Υπουργείο Οικονομικών αποδέχθηκε την εκχώρηση στο Δημόσιο των απαιτήσεων από τη δίκη Ψωμιάδη και πλέον ο Χάρης Οικονομόπουλος καλείται να αποσύρει το αίτημά του για πάγωμα της εκκαθάρισης της υπεχρεωμένης ΠΑΕ.
Τον τρόπο με τον οποίο η ΑΕΚ θα ξεπερνούσε τον σκόπελο Οικονομόπουλου ώστε να προχωρήσει οριστικά στο restart αφήνοντας πίσω της την υπερχρεωμένη εταιρεία που την οδήγησε στο αγωνιστικά τραγικό (Γ' Εθνική) της σήμερα,
Σήμερα το πρωί λοιπόν ο Γενικός Γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης υπέγραψε την αποδοχή της εκχώρησης του χρέους Ψωμιάδη προς την ΠΑΕ ΑΕΚ στο Ελληνικό δημόσιο ανοίγοντας το δρόμο για την οριστική απεμπλοκή της από το μίζερο παρελθόν.

Αλόννησος, ο Άγιος Δημήτριος και η Περιστέρα

Στην ανατολική ακτογραμμή της Αλοννήσου, του νησιού των Βορείων Σποράδων που προσφέρεται όσο λίγοι άλλοι ταξιδιωτικοί προορισμοί της χώρας μας για περιπατητικές διαδρομές και θαλάσσιες περιηγήσεις, βρίσκεται ο Άγιος Δημήτριος. Ο μικρός οικισμός απλώνεται στην περιοχή της ομώνυμης παραλίας με τα χαρακτηριστικά λευκά βότσαλα, που σχηματίζεται στο στενό μεταξύ της Αλοννήσου και του αντικρινού νησιού, της Περιστέρας. Το τοπίο είναι ιδιαίτερο, με μια γλώσσα στεριάς να εισχωρεί στη θάλασσα, τα νερά διαυγή και πεντακάθαρα, η αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας αξεπέραστη. Η οργανωμένη παραλία, η καντίνα και η ταβέρνα προσφέρουν στους παραθεριστές όλα όσα τους είναι απαραίτητα για την πολύωρη απόλαυση του υπέροχου φυσικού περιβάλλοντος, το

Όλυμπος, Σποράδες , Μετέωρα και Τέμπη πρόβαλε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Διεθνή Τουριστική έκθεση Βερολίνου


ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Διεθνής Τουριστική Έκθεση «ΙΤΒ 2014» που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, όπου 10.147 εκθέτες από 189 χώρες παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε 170.000 επισκέπτες, εκ των οποίων οι 114.000 ήταν εμπορικοί επισκέπτες, σημειώνοντας αύξηση 4% σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Ιδιαίτερα θετικά ήταν και τα μηνύματα για την παγκόσμια οικονομία και τη διεθνή τουριστική βιομηχανία καθώς, όπως εκτιμάται, η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία είναι και πάλι σε πορεία ταχείας ανάπτυξης.

Νέα δίκη (3η) ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις - 108η συνεδρίαση, Πέμπτη 27.03.14

Νέα δίκη (3η) ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις - 108η συνεδρίαση, Πέμπτη 27.03.14
Σε κλίμα όμοιο με της προηγούμενης συνεδρίασης διεξήχθη και η σημερινή στο τρομοδικείο του Κορυδαλλού. Εκτός από την, κατά τ’ άλλα βαρετή, διαδικασία των εγγράφων, ενδιαφέρον παρουσίασε η ανάγνωση, κατόπιν ένταξης στη δικογραφία ως αναγνωστέων, εκθέσεων προηγούμενων δικαστηρίων για την ίδια οργάνωση, με σκοπό τη συγκριτική επισκόπηση των ευρημάτων–πειστηρίων, κυρίως αναφορικά με βιολογικό υλικό που βρέθηκε στα διάφορα σπίτια που ερευνήθηκαν. Αυτό έγινε βάσει του άρθρου 364 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που αναφέρει ότι μπορεί το δικαστήριο, αν το κρίνει απαραίτητο, να αναγνώσει έγγραφα προηγούμενων ποινικών δικών που έχουν εκδώσει αμετάκλητη δικαστική απόφαση.

Η Θεσσαλία ταξίδεψε στην Μόσχα Στη διεθνή τουριστική έκθεση της Μόσχας, «ΜΙΤΤ 2014»

alt
Στη διεθνή τουριστική έκθεση της Μόσχας, «ΜΙΤΤ 2014» συμμετείχε η αποστολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 19 έως 22 Μαρτίου, συνεχίζοντας το πρόγραμμα δράσης για την τουριστική προβολή της περιοχής μας στη Ρωσία. Η MITT βρίσκεται ανάμεσα στις σπουδαιότερες τουριστικές εκθέσεις του κόσμου, μαζί με την έκθεση WTM του Λονδίνου και την ITB του Βερολίνου.
Η αγορά της Ρωσίας θεωρείται από τις καλύτερες στον τομέα του τουρισμού, αφού κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι Ρώσοι επιλέγουν σαν τουριστικό προορισμό τη χώρα μας καθ'όλη τη διάρκεια του έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΤ που ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Λιάσκος μόνο πέρυσι 18 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα μας, αφήνοντας έσοδα 12 δισεκατομμύρια ευρώ.
Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 3.280 εκθέτες από 185 χώρες και 48 Ελληνικές συμμετοχές παρουσίασαν στους 120.000 επισκέπτες της έκθεσης τις προσφερόμενες υπηρεσίες στον τομέα του τουρισμού.

Αντί να απολογηθεί θα κάνει και μήνυση… Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Τ. Μπασδάνης

ΤΕΛΗΣ ΜΠΑΣΔΑΝΗΣ
Αντί να δώσει εξηγήσεις, αν όχι να απολογηθεί, στις χιλιάδες μελών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ο πρόεδρός του κ. Τ. Μπασδάνης για τις αποφάσεις που λαμβάνονται μοιράζοντας χιλιάδες ευρώ, με βάση την κρίση του και της Διοικητικής Επιτροπής, θέλησε σήμερα μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή “Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα” της TRT να δυσφημίσει την προσπάθεια του «Ομίλου Καρεκλίδη».
Τι έκαναν η εφημερίδα “Μαγνησία”, το «Ράδιο Ένα 102,5» και το magnesianews.gr; Ανέλαβαν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν διημερίδα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάπτυξη της Μαγνησίας με τη συμμετοχή 80 και πλέον ομιλητών που τοποθετήθηκαν στις 8 θεματικές ενότητες και η οποία έλαβε τις καλύτερες κριτικές. Ήταν η πρώτη μεγάλη πρωτοβουλία, αντίστοιχη της οποίας ουδέποτε άλλο Μέσο Ενημέρωσης και άλλος φορέας της περιοχής ανέλαβε να πραγματοποιήσει.

Καρχαριοειδές τεσσάρων μέτρων ψαρεύτηκε στην

Καρχαριοειδές τεσσάρων μέτρων ψαρεύτηκε στην Κεφαλονιά -Πιάστηκε στα δίχτυα ψαράδων [εικόνες&βίντεο]Αυτό είναι ο ορισμός της καλής ψαριάς. Ψαράδες στη Σάμη Κεφαλονιάς έπιασαν στα δίχτυα τους ψάρι 4 μέτρων και 250 κιλών. Το γιγαντιαίο ψάρι ανήκει στη κατηγορία των καρχαριοειδών, ενώ για να βγει στη στεριά ρυμουλκήθηκε.
Οπως γράφει το τοπικό site inkefalonia.gr, το ψάρι πιάστε στο στενό μεταξύ Ιθάκης και Σάμης.


Δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας Ντούρου Στάθη για το φρέσκο γάλα
«Όλα μέλι γάλα για τις βιομηχανίες γάλακτος…
φαρμάκι για αγελαδοτρόφους και συνεταιριστικές »
Τρίβουν τα χέρια τους οι μεγάλες εγχώριες βιομηχανίες γάλακτος, καθώς με τις ρυθμίσεις που προωθούνται για το γάλα θα κάνουν και αυτές «την κρίση ευκαιρία», ενισχύοντας την οικονομική τους θέση. Όλα αυτά μέσα από την καταστροφή χιλιάδων αγελαδοτρόφων και μιας σειράς συναφών επαγγελμάτων, μέσα από την εκτίναξη στα ύψη της τιμής και την υποβάθμιση της ποιότητας, ενός ακόμα βασικού διατροφικού προϊόντος, ως συνέπεια της μονοπώλησης της παραγωγής του. Από αυτή τη σκοπιά οι ρυθμίσεις αυτές επιβάλλονται πρώτα και κύρια από τις ντόπιες και ξένες βιομηχανίες γάλακτος, που στο έδαφος της κρίσης και με την αμέριστη βοήθεια της κυβερνητικής συμμορίας και της ΕΕ, βλέπουν πως πράγματα που πάλευαν να επιβάλουν επί χρόνια μπορούν να γίνουν πλέον πραγματικότητα.

Εθνική Τράπεζα: Προκήρυξαν θέσεις εργασίας μόνο για τα παιδιά των εργαζομένων!


Εθνική Τράπεζα: Προκήρυξαν θέσεις εργασίας μόνο για τα παιδιά των εργαζομένων!
Το βόλεμα των «δικών μας παιδιών» ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα της κρίσης  και της μεγάλης  ανεργίας. Όπως αποδεικνύεται, οι ρουσφετολογικές πρακτικές του παρελθόντος που έφεραν την χώρα στο χείλος του γκρεμού όχι μόνο δεν έχουν εγκαταλειφθεί αλλά συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό, με την τακτοποίηση ημετέρων να αποτελεί για κάποιους προτεραιότητα ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες.

δειτε ζωντανα σε live streaming ΜΑΛΑΓΑ -OLYMPIAKOS Watch Unicaja Malaga vs Olympiakos Piraeus Live Stream Ουνικάχα - Ολυμπιακός Live Streaming | Unicaja - Olympiakos Livestreaming Basket 21:45


Α.Ο. ΣΚΟΠΕΛΟΥ - Α.Ο. ΣΚΙΑΘΟΥ. Κυριακή 30-03-2014 στις 11:30 π.μ. στο κλειστό γυμναστήριο.

Α.Ο. ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΒΟΛΛΕΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. 
Σας θέλουμε όλους κοντά μας στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς αυτή τη Κυριακή 30-03-2014 στις 11:30 π.μ. στο κλειστό γυμναστήριο. 
Α.Ο. ΣΚΟΠΕΛΟΥ - Α.Ο. ΣΚΙΑΘΟΥ.
Με αφορμή την λήξη της αγωνιστικής περιόδου στον τελευταίο αυτό αγώνα θα υπάρξουν happenings με μουσική και δώρα. 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΑ.Ο. ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΒΟΛΛΕΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.
Σας θέλουμε όλους κοντά μας στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς αυτή τη Κυριακή 30-03-2014 στις 11:30 π.μ. στο κλειστό γυμναστήριο.
Α.Ο. ΣΚΟΠΕΛΟΥ - Α.Ο. ΣΚΙΑΘΟΥ.
Με αφορμή την λήξη της αγωνιστικής περιόδου στον τελευταίο αυτό αγώνα θα υπάρξουν happenings με μουσική και δώρα.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διάσημα μέχρι τη Νέα Ζηλανδία… τα νησιά των Βορείων Σποράδων

Διάσημα μέχρι τη Νέα Ζηλανδία…Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται για μια ακόμη φορά τα νησιά των Βορείων Σποράδων, τα οποία φιγουράρουν σε υψηλή θέση, σε όλα τα μεγάλα τουριστικά sites του εξωτερικού, ενώ όπως όλα δείχνουν, η φήμη τους έχει φτάσει ακόμη και μέχρι τη μακρινή Νέα Ζηλανδία. Οι Βρετανοί, οι Σκανδιναβοί και γενικότερα οι Ευρωπαίοι, αποτελούν, παραδοσιακά, τον βασικό κορμό των αλλοδαπών επισκεπτών του νησιού, ενώ τα μηνύματα που καταφθάνουν από τις συγκεκριμένες κατευθύνσεις, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά ενόψει του καλοκαιριού.
            Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι, ωστόσο, το γεγονός, ότι οι φυσικές καλλονές των νησιών έχουν ταξιδέψει διαδικτυακά ως την άκρη της γης, έως τη μακρινή Νέα Ζηλανδία, όπου αναδεικνύονται παράλληλα οι εναλλακτικές προτάσεις που προσφέρονται για τους φίλους των εναλλακτικών προτάσεων, όπως το περπάτημα, οι ποδηλατικές διαδρομές και γενικότερα η επαφή με τη φύση, πέρα από το κλασσικό δίπτυχο «ήλιος-θάλασσα».

Όχι κ. Δραγασάκη, δεν φταίει ο ελληνικός λαός! Αν έχεις ακόμη το κόμπλεξ που κουβαλάς γιατί δεν έγινες γραμματέας του ΚΚΕ... αντε γίνε γερμανοτσολιάς, μαζί με τον Σταθάκη και τα φιλαράκια του Γιωργάκη! Βρε δεν mamiese φιλομνημονιακέ γερμανοτσόγλανε του ΣΥΡΙΖΑ!

Μιλώντας χθες προς Γερμανούς βουλευτές, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής Βουλής και πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δραγασάκης είπε, μεταξύ άλλων: «Ηθελα να σας διαβεβαιώσω, ότι εμείς, τουλάχιστον στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας» και συμπληρώνει πιο κάτω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με την άποψη που λέει ότι «μας φταίνε οι ξένοι για το πρόβλημά μας». Δηλαδή στην ουσία είπε ότι φταίμε εμείς οι Έλληνες.
Αυτά τα είπε οι κ. Δραγασάκης και τα άκουσε ολόκληρη η ανθρωπότητα. Ούτε ο θαυμαστής της Μέρκελ κ. Σαμαράς δεν έχει τολμήσει ποτέ να πει κάτι τέτοιο. Μετά από εκείνο το αμίμητο του κ. Παπανδρέου ότι...
«στην Ελλάδα υπάρχει τεράστια διαφθορά, από την κορυφή μέχρι τον πάτο», έρχεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να συμπληρώσει ότι «απόλυτα υπεύθυνοι για την κρίση μας είμαστε εμείς οι Έλληνες».

Στα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά για τους Σουηδούς η Σκόπελος


Η Κρήτη αποτελεί για τους Σουηδούς το πιο δημοφιλές ελληνικό νησί για το 2013, με τη Νάξο στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με την προτίμηση των αναγνωστών και όσων συμμετείχαν στην ψηφοφορίατου διαδικτυακού τόπου www.kalimera.se.

Στην ηλεκτρονική έκδοση της σουηδικής εφημερίδας Expressen (κυκλοφορία: 248.600 φύλλα η ημερήσια & 329.900 η κυριακάτικη/ ανεξάρτητη, φιλελεύθερη απογευματινή) και στην εξειδικευμένη στήλη ’Allt om Resor’ (σ.σ «Τα πάντα σχετικά με τα ταξίδια», στήλη ειδικά αφιερωμένη στον τουρισμό) δημοσιεύεται άρθρο της Ελίζαμπεθ Μοντγκόμερι, με τίτλο «Τα δέκα καλύτερα ελληνικά νησιά» και το ακόλουθο εισαγωγικό σημείωμα: «Η Κρήτη αποτελεί το πιο δημοφιλές νησί του 2013, σύμφωνα με τους αναγνώστες του διαδικτυακού τόπου www.kalimera.se».

Συνελήφθη 41χρονος στο λιμάνι με 39 γραμμάρια χασίς ,ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο οχηματαγωγό – επιβατηγό πλοίο «Απόλλων Ελλάς» για τη Σκιάθο,


Λιμεναρχείο
Έναν 41χρονο κάτοικο Αθήνας, άνεργο που εργάζεται περιστατιακά σε τουριστικά επαγγέλματα και ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο οχηματαγωγό – επιβατηγό πλοίο «Απόλλων Ελλάς» για τη Σκιάθο, συνέλαβαν στις 8.45 σήμερα το πρωί λιμενικοί, διότι στη χειραποσκευή του βρέθηκε να κατέχει δύο ποσότητες χασίς 39 γραμμαρίων, ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο, έναν μεταλλικό τρίφτη και δύο πίπες (μια ξύλινη και μια γυάλινη).
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, ο δράστης συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου Παναγιώτα Αγγελέτου προσκαλεί στην 5η Δημόσια Συνεδρίαση (Τακτική) του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (κτίριο Ξενία) στις 27 του μηνός Μαρτίου 2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Απολυτίκιο Αγ. Ματρώνας η εν Θεσσαλονίκη - 27 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΤΡΩΝΑΣ ΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

15Γιορτάζουμε σήμερα 27 Μαρτίου, ημέρα μνήμης της Αγίας Ματρώνας εκ Θεσσαλονίκης.

Η Οσία Ματρώνα έζησε στη Θεσσαλονίκη και συγκαταλέγεται μεταξύ των Μαρτύρων των πρώτων αιώνων της Εκκλησίας μας, κατά την περίοδο των διωγμών. Υπήρξε ακόλουθος μιας πλούσιας και ευγενούς Ιουδαίας, με το όνομα Παντίλλα ή Παυτίλλα, η οποία ήταν σύζυγος του στρατοπεδάρχη της Θεσσαλονίκης.

Καθημερινά συνόδευε την κυρία της στη συναγωγή της πόλεως, όπου ωστόσο δεν πήγαινε η ίδια, διότι κρυφά κατέφευγε σε χριστιανικό ναό, για να προσευχηθεί.

Μοιραία, όμως, επειδή για πολύ καιρό η Ματρώνα ξεγελούσε την κυρία της, μια λάθος κίνηση στάθηκε αφορμή για να αποκαλυφθεί η ταυτότητά της. σε μία εορτή των Ιουδαίων, κατά την οποία συνήθιζαν να τρώνε πικρά χόρτα και άζυμα, η Ματρώνα άργησε να επιστρέψει από το ναό και όταν έφθασε στην συναγωγή γινόταν η τελετή των Επιτιμίων.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΥΠΟΥ Γ - Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΥΠΟΥ Γ -  Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ
Ένας νέος σωφρονιστικός τρομονόμος, το νομοσχέδιο που κατέθεσε σε διαβούλευση το υπουργείο Δικαιοσύνης για τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ, ήρθε αυτές τις μέρες να θεσμοθετήσει και να εδραιώσει το κλίμα τρομοϋστερίας, ηθικού πανικού και τρομοκράτησης που προσπαθεί να δημιουργήσει εδώ και καιρό η κυβέρνηση.
Οι διατάξεις του δημιουργούν (και θεσμικά, αφού στην πράξη υπάρχει από το 2002) μια φυλακή μέσα στη φυλακή, μια γκρίζα ζώνη πειθάρχησης όπου παύουν να ισχύουν τα δικαιώματα, αλλά και κάθε έννοια δικαίου. Αναλυτικά:
·       Ως τύπου Γ ορίζεται αρχικά η φυλακή του Δομοκού αλλά και παραρτήματα σε άλλες «συμβατικές» φυλακές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ Live Streaming PAS GIANNINA-PANTHRAKIKOS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΛΩΝ - ΠΑΟΚ live streaming-apollon-paok

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Γενική Συνέλευση στις 29/03 7μμ στο PABLOS της Δημοκρατικής Κίνησης Πολιτών

Γενική Συνέλευση της Δημοκρατικής Κίνησης Πολιτών το Σάββατο 29/03 και ώρα 7.00 μμστο PABLOS

Μέχρι τις 12.00πμ το  Σάββατο  θα υποβληθούν στο Συντονιστικό Όργανο της Δημοκρατικής Κίνησης Πολιτών οι υποψηφιότητες για τον επικεφαλή της Δημοκρατικής Κίνησης .

Στις 7.00 μμ στην Γενική Συνέλευση των μελών της Κίνησης θα γίνει ψηφοφορία και θα επιλεχθεί ο επικεφαλής  και υποψήφιος Δήμαρχος της Κίνησης.

Δελτίο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για δίκη Θανάση Αγαπητού


untitledΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την εκ νέου δίωξη στον αγωνιστή – δάσκαλο Θανάση Αγαπητό και στους δύο εργαζόμενους των ΟΤΑ οι οποίοι είχαν συλληφθεί μετά την περσινή διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη του εντεταλμένου της γερμανικής κυβέρνησης, Φούχτελ. Στη δίκη που ακολούθησε, είχαν αθωωθεί πανηγυρικά και οι 3 συλληφθέντες με το αιτιολογικό ότι δεν τέλεσαν καμία αξιόποινη πράξη. Στη συνέχεια, μετά και από τις έντονες και ύποπτες ενστάσεις μεγάλων ΜΜΕ, ο εισαγγελέας άσκησε έφεση και έτσι οι τρεις εργαζόμενοι θα δικαστούν εκ νέου.
Εντύπωση είχε προκαλέσει η στάση της αστυνομίας, που μετά από «ταυτοποίηση» μέσω οπτικοακουστικού υλικού, συνέλαβε τους τρεις άντρες ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου. Μάλιστα, η αστυνομία ξεπέρασε κάθε όριο, συλλαμβάνοντας τον δάσκαλο και συνδικαλιστή της αντικαπιταλιστικής αριστεράς μέσα στο σχολείο του, αμέσως μετά τη γιορτή που έκανε με τους μαθητές του για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην Χούντα.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου