Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ από άλλα ΛΙΜΑΝΙΑ σε ναυτικά μίλια

λιμάνι Αγίου Κωνσταντίνου λιμάνι Σκοπέλου 62 ναυτικά μίλια
λιμάνι Βόλου λιμάνι Σκοπέλου 58 ναυτικά μίλια
λιμάνι Θεσσαλονίκης λιμάνι Σκοπέλου 112 ναυτικά μίλια
λιμάνι Σκιάθου λιμάνι Σκοπέλου 17 ναυτικά μίλια
λιμάνι Λουτρακίου (Γλώσσας Σκοπέλου) λιμάνι Σκοπέλου : 13,5 ναυτικά μίλια
λιμάνι Αγνώντα (Σκοπέλου) λιμάνι Σκοπέλου : 10 ναυτικά μίλια
λιμάνι Πατητηριού (Αλοννήσου) λιμάνι Σκοπέλου 7 ναυτικά μίλια
λιμάνι Κύμης (Εύβοιας) λιμάνι Σκοπέλου 37 ναυτικά μίλια
           
λιμάνι Σκιάθου λιμάνι Λουτρακίου   6,5 ναυτικά μίλια
λιμάνι Πατητηριού (Αλοννήσου) λιμάνι Λουτρακίου   17,50 ναυτικά μίλια
λιμάνι Αγνώντα (Σκοπέλου) λιμάνι Λουτρακίου   8 ναυτικά μίλια
           
λιμάνι Σκιάθου λιμάνι Αγνώντα   11,50 ναυτικά μίλια
λιμάνι Πατητηριού (Αλοννήσου) λιμάνι Αγνώντα   9 ναυτικά μίλι

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ

Ο Παναγιώτης Σοφικίτης επί το έργον... Για το καθένα αντίγραφο πλοίου που κατασκευάζει χρειάζεται δουλειά οχτώ έως δέκα ωρών την ημέρα για πάνω από εννέα μήνες

Εκλεισε τη θάλασσα στο... σπίτι του!

Γεννήθηκε και μεγάλωσε δίπλα στη θάλασσα, αφού ο πατέρας του ήταν ψαράς. Αγάπησε τη θάλασσα και τα πλεούμενα, όμως άλλαξε ρότα και δεν ακολούθησε το οικογενειακό επάγγελμα. Σπούδασε φιλολογία, εργάστηκε στη Μέση Εκπαίδευση, όμως το μυαλό του και η ψυχή του ήταν στη θάλασσα. Συνταξιούχος πλέον ο Παναγιώτης Σοφικίτης, ζει μόνιμα με την οικογένειά του στην Καλαμάτα σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας μινιατούρες, πιστά αντίγραφα ιστιοφόρων.

Αυτοκτόνησε 24χρονη στη Μεσσηνία

Αυτοκτόνησε 24χρονη στη Μεσσηνία
Αυτοκτόνησε 24χρονη στη Μεσσηνία

Τέλος στη ζωή της έβαλε μία 24χρονη κοπέλα στην Καλλιρόη Μεσσηνίας το μεσημέρι της Δευτέρας, σκορπώντας το πένθος στην τοπική κοινωνία. Όπως αναφέρει το  patrisnews.com, την 24χρονη βρήκαν κρεμασμένη οι συγγενείς της, οι οποίοι την αναζητούσαν από το πρωί, στον στάβλο της οικογένειας δίπλα από το σπίτι.

Αυτοκτόνησε 55χρονος στον Αλμυρό Μαγνησίας

Αυτοκτόνησε 55χρονος στον Αλμυρό Μαγνησίας
Αυτοκτόνησε 55χρονος στον Αλμυρό Μαγνησίας
Τέλος στη ζωή του έβαλε, σήμερα το μεσημέρι, ένας 55χρονος άντρας στο σπίτι του στον Αλμυρό Μαγνησίας. Ο άτυχος άντρας εντοπίστηκε από τον αδερφό του, οποίος ειδοποίησε την αστυνομία.
Όπως αναφέρει το e-volos.gr, ο άτυχος άντρας, ο οποίος ήταν συνταξιούχος, φέρεται να έκοψε τις φλέβες του, ενώ αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, επ' αφορμής των οποίων στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί.

Η σύνδεση από το λιμάνι Μαντουδίου προς τις Σποράδες

Με την αύξηση των μεταφορικών κοστών η σύνδεση του Λιμανιού Μαντουδίου με τις Σποράδες γίνεται μια πολύ ανταγωνιστική πρόταση. Οι θαλάσσιες μεταφορές διέπονται από τις διατάξεις του ν. 2932/01, ο οποίος ενσωματώνει τον Κοινοτικό Κανονισμό 3577/92. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία η δρομολόγηση πλοίων είναι ελεύθερη. Οι πλοιοκτήτες με βάση τη δική τους ελεύθερη επιχειρηματική πρωτοβουλία, αποφασίζουν πού θα δρομολογήσουν πλοίο. Εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον δρομολόγησης πλοίων από Μαντούδι προς Βόρειες Σποράδες, το υπουργείο Ναυτιλίας θα το δρομολογήσει. Είναι ευθύνη των δήμων Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας και Σποράδων να προσελκύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον των επιχειρηματιών να αξιοποιήσουν αυτά τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το λιμάνι Μαντουδίου.

LIVE Παναθηναϊκός - Ηλυσιακός-Panathinaikos BC - Ilisiakos BC live

Δείτε τώρα τον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ Watch Live Stream: Olympiakos - Aris live basketball


Θρίλερ με την φορολόγηση των εφοπλιστών

Θρίλερ με την φορολόγηση των εφοπλιστών


Σε οικονομικο-πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της φορολόγησης των ναυτιλιακών εταιρειών.
Μετά τον αιφνιδιασμό που υπέστη ο εφοπλιστικός κόσμος, στα τέλη του 2013 με την ψήφιση του άρθρου 14, που καθιστά υποχρεωτική για όλους τους εφοπλιστές τη συμφωνία για την εθελοντική εισφορά της ελληνικής πλοιοκτησίας στα δημόσια ταμεία, που υπέγραψαν τον περασμένο Ιούλιο με την κυβέρνηση, έγιναν νέες πυρετώδεις διαπραγματεύσεις.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - Α' ΕΘΝΙΚΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΔΩ...ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΔΩ.....

Ξεκινάει αύριο 18/3 η υποβολή φακέλων για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών

Ξεκινάει αύριο, Τρίτη 18 Μαρτίου, η υποβολή των φακέλων – αιτήσεων, για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών, Μέτρο 112 ύψους 140 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την πρόσκληση η περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης ολοκληρώνεται στις 16 Μαΐου και ως περίοδος έγκρισης αυτών η μετά την 18.3.2014. Τα περισσότερα χρήματα (32.400.000 ευρώ) θα δοθούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ακολουθούν η Κρήτη (22.800.000 ευρώ), η Δυτική Ελλάδα (15.500.000 ευρώ) και η Πελοπόννησος (14.700.000 ευρώ).
Στις περιπτώσεις που το όριο των πιστώσεων που έχει κατανεμηθεί σε μία Περιφέρεια δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί από τα ποσά που απαιτούνται για την ένταξη υποψηφίων νέων γεωργών κατά το συγκεκριμένο έτος της κατανομής, είναι δυνατή η μεταφορά του πλεονάζοντος ποσού σε άλλες Περιφέρειες. Όσον αφορά τις ενστάσεις οι εν δυνάμει δικαιούχοι, οι επιλαχόντες και οι

Τροχοπέδη στην υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισης 7.000 ανέργων η προϋπόθεση που θέτει το ΥΠΑΝ ότι το 50% των καταρτίσεων θα πρέπει να γίνει σε διαπιστευμένες δομές του ΕΛΓΟ

Τροχοπέδη στην υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισης 7.000 ανέργων η προϋπόθεση που θέτει το ΥΠΑΝ ότι το 50% των καταρτίσεων θα πρέπει να γίνει σε διαπιστευμένες δομές του ΕΛΓΟ Καμία πρόοδος δεν έχει επέλθει όλο αυτό το διάστημα (από τον Μάιο του 2013) στο πρόγραμμα «Αναβάθμιση επαγγελματικών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού μέσω κατάρτισης στον πρωτογενή τομέα» του ΕΛΓΟ - Δήμητρα, συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά την κατάρτιση 7.000 ανέργων και 1.500 αυτοαπασχολούμενων και υποαπασχολούμενων στον αγροτικό τομέα σε οκτώ Περιφέρειες της χώρας. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ - Δήμητρα, κ. Σέρκος Χαρουτουνιάν το πρόβλημα σήμερα έγκειται στο γεγονός ότι το υπουργείο Ανάπτυξης επιμένει ότι το 50% των καταρτίσεων θα πρέπει να γίνει σε «διαπιστευμένες δομές» του οργανισμού. Ο ΕΛΓΟ Δήμητρα ωστόσο, σύμφωνα με όσα μας κάνει γνωστά ο κ. Χαρουντουνιάν δεν έχει καμία διαπιστευμένη δομή (η διαδικασία διαπίστευσης μόλις ξεκίνησε).

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Εκπαιδευτικών: Να παρθούν πίσω όλες οι διαθεσιμότητες-απολύσεις στο Δημόσιο     ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΗ
     ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ –ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
Για πρώτη φορά μετά το 1911 θα απολυθούν εκπαιδευτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι από το υπόλοιπο δημόσιο. Η αρχή γίνεται στις 23 Μάρτη με την απόλυση 400 περίπου από τους 1.845 εκπαιδευτικούς, που μετά από ξαφνικό θάνατο των ειδικοτήτων τους το περασμένο καλοκαίρι  μπήκαν στην διαθεσιμότητα. Μαζί με τις καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών, περίπου 1500 σχολικοί φύλακες και έπονται πολλοί, όσο τα δημόσια αγαθά θα διαλύονται.

Δελτίο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου για απόπειρα αυτοκτονίαςΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου εκφράζει τη αμέριστη συμπαράστασή της στην οικογένεια της άτυχης συντοπίτισσας μας που αποπειράθηκε να βάλει τέρμα στη ζωή της πέφτοντας από τα τείχη και εύχεται να γίνει γρήγορα καλά. Στο σημείωμα που άφησε έγραφε «Κόρη μου, συγνώμη, δεν άντεχα άλλο την ταλαιπωρία για ένα πιάτο φαΐ με αίμα».
Το περιστατικό αυτό, που έρχεται να προστεθεί στις 2000 αυτοκτονίες για οικονομικούς λόγους τα τελευταία δύο χρόνια, δεν μπορεί παρά να μας εξοργίζει και να μας θυμίζει ότι αυτή η εγκληματική και βάρβαρη πολιτική, που απομυζά τους  εργατοϋπαλλήλους, τους μικροεπαγγελματίες και μικροαγρότες, σηκώνει μόνο ανατροπή για να επιβιώσει ο λαός.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κυρώσεις από Ε.Ε. και ΗΠΑ σε Ρωσία

Κυρώσεις από Ε.Ε. στην Ρωσία για το θέμα της προσάρτησης της Κριμαίας.
Οι πρώτες κυρώσεις από ΗΠΑ και Ε.Ε. έγιναν γνωστές πριν λίγο. Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama αποφάσισε το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων σε 11 Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους ενώ η Ε.Ε. αποφάσισε αντίστοιχη κίνηση για 21 αξιωματούχους.
Περισσότερα σε λίγο.

Αντιδρά η ΠΝΟ στο νομοσχέδιο για τα τουριστικά πλοία


Η   Διοίκηση της  Πανελλήνιας   Ναυτικής  Ομοσπονδίας    κατά  την  συνεδρίασή  της στις  13   Μαρτίου  2014, όπου και  εξέτασε τα  καυτά προβλήματα,  που  αντιμετωπίζει  σήμερα ο  κλάδος  των  ναυτεργατών  και  ιδιαίτερα τα θέματα  της  μη  πληρωμής  των  δεδουλευμένων  των  πληρωμάτων στις  περισσότερες  ακτοπλοϊκές εταιρείες, την όξυνση της ανεργίας στον  χώρο  μας,    η οποία  και   έχει  ξεπεράσει  το  50%,  τη  μη  ολοκλήρωση  της  υπογραφής  νέων  Σ.Σ.Ε.,  καθώς  και  το  νέο  (τρίτο)  κατά  σειρά  νομοσχέδιο  για  τα  «Τουριστικά  Πλοία  &  άλλες  διατάξεις»,   με  το  οποίο,   δυστυχώς για  μία  ακόμη  φορά,  συνεχίζεται  η   χιονοστιβάδα   των  αντεργατικών  μέτρων  και  πολιτικών  της  Κυβέρνησης ενάντια  στους  ναυτεργάτες  συνεχίζεται  αμείωτα  με  φρενήρεις  ρυθμούς.

Με  το «νέο»  νομοσχέδιο  του  Υ.Ν.Α.  για  τα  «Τουριστικά Πλοία  και  άλλες  Διατάξεις» καταδεικνύεται,    για  πολλοστή   φορά,  ότι επιδιώκεται η  ευθεία  εξαφάνιση  αυτού  του  ίδιου  του  ναυτικού  επαγγέλματος.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ......

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου