Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Μόσχα: Σκανδαλώδης ταινία το The Interview

Η Ρωσία κατανοεί την οργή της Βόρειας Κορέας για την ταινία

Μόσχα: Σκανδαλώδης ταινία το The Interview
"Επιθετική και σκανδαλώδη" χαρακτήρισε η κυβέρνηση της Ρωσίας την ταινία The Interview και ανέφερε πως "κατανοεί" την οργή της Βόρειας Κορέας.
"Η ιδέα της ταινίας είναι τόσο επιθετική και σκανδαλώδης που η αντίδραση της Βορείου Κορέας είναι απόλυτα κατανοητή" δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντερ Λουκασέβιτς σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε χθες στον επίσημο ιστότοπο της ρωσικής διπλωματίας.

"Η Ρωσία εκφράζει την ανησυχία της για το ενδεχόμενο μίας νέας κλιμάκωσης των εντάσεων στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας" επισήμανε ο Λουκασέβιτς.
Αν και "η αμερικανική πλευρά δεν παρουσίασε κανένα αποδεικτικό στοιχείο" που να επιβεβαιώσει την εμπλοκή της Πιονγιάνγκ στην κυβερνοεπίθεση εναντίον της εταιρείας Sony Pictures, η Ουάσιγκτον δεσμεύτηκε ότι θα "απαντήσει ανάλογα" σε αυτήν την επίθεση, κατήγγειλε ο Ρώσος αξιωματούχος.
"Οι αμερικανικές απειλές για εκδίκηση και οι εκκλήσεις που απηύθυναν οι ΗΠΑ σε άλλες χώρες να καταδικάσουν τη Βόρεια Κορέα μας φαίνονται απόλυτα αντιπαραγωγικές και επικίνδυνες (…) και δεν θα προσφέρουν τίποτα παρά θα οξύνουν τις εντάσεις" προσέθεσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger