Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Σποράδες Νέος κύκλος πτήσεων από Μόσχα ~ 1.840 αφίξεις Ρώσων τουριστών


Νέος κύκλος πτήσεων από Μόσχα ~ 1.840 αφίξεις Ρώσων τουριστών Αναμένεται να ξεκινήσει από τέλη Μαΐου στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου
Ανοιχτός παραμένει ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Σκιάθου και Μόσχας. Οι απευθείας αεροπορικές πτήσεις από Ρωσία θα συνεχιστούν και τη νέα σεζόν και στόχος είναι να υπάρξει περαιτέρω αύξηση στο τουριστικό κύμα που προέρχεται από τη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.
Η σταδιακή άνοδος των Ρώσων τουριστών που κινήθηκαν προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, 825 το 2013 και 1.840, αντίστοιχα το 2014, αποτελεί ενθαρρυντικό στοιχείο, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του συγκεκριμένου χώρου.
Το χρονοδιάγραμμα των απευθείας πτήσεων εκτείνεται από τέλη Μαΐου έως και τις αρχές Οκτωβρίου, ενώ η τελική συμφωνία για τη νέα τουριστική σεζόν αναμένεται να οριστικοποιηθεί τον επόμενο μήνα.

Το πρόγραμμα των απευθείας πτήσεων από Ρωσία θα συνεχιστεί και φέτος, εκτός απροόπτου βεβαίως «και εφόσον συνεχιστεί το κλίμα ηρεμίας και πολιτικής σταθερότητας» όπως αναφέρει ο τουριστικός πράκτορας Στέργιος Στερεόπουλος.
Οι Ρώσοι τουρίστες που επιλέγουν τα νησιά των Βορείων Σποράδων για τις καλοκαιρινές τους διακοπές είναι άνθρωποι μεσαίας οικονομικής τάξης, ενώ ο μέσος χρόνος διαμονής τους στο νησί είναι δύο εβδομάδες για τους περισσότερους. Ορισμένοι πραγματοποιούν, αντίστοιχα, διακοπές που διαρκούν μια εβδομάδα.
Οι περισσότεροι δηλώνουν «γοητευμένοι» από τη Σκιάθο και τις φυσικές ομορφιές του νησιού, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία να επανέλθουν.
«Το νησί αποκομίζει σημαντικά οφέλη από τις επισκέψεις των Ρώσων τουριστών» υπογραμμίζει ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα ότι «οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, έμειναν πάρα πολύ ικανοποιημένοι και γι’ αυτό το λόγο, επανέρχονται για διακοπές».
Οι ηλικίες των Ρώσων τουριστών κυμαίνονται από 20 έως 70 ετών, και στη συντριπτική τους πλειοψηφία παραμένουν στη Σκιάθο, ενώ μικρότερος αριθμός κινείται προς τη Σκόπελο και την Αλόννησο.
Η προσπάθεια να εδραιωθεί απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Μόσχα, βρίσκεται σε καλό δρόμο, όπως όλα δείχνουν και «αν έχουμε ησυχία και δεν σημειωθεί κάποιο απρόοπτο γεγονός, θα πάει καλά» επισημαίνει ο τουριστικός πράκτορας που έφερε τους Ρώσους στη Σκιάθο.
Ο εισαγόμενος τουρισμός, στο σύνολό του, είναι το δυνατό χαρτί των Βορείων Σποράδων, επομένως η αύξηση είναι το κοινό ζητούμενο για όλους τους επαγγελματίες. «Για να διατηρηθεί ο μεγάλος αριθμός των τουριστών και να υπάρξει περαιτέρω αύξηση, χρειάζονται οι ανάλογες υποδομές και κυρίως διαρκής προσπάθεια» υπογραμμίζει ο κ. Στερεόπουλος.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες και οι επαφές των τουριστικών πρακτόρων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο νησί, προς διάφορες κατευθύνσεις. Οι προσπάθειες συνεχίζονται και προς Βελιγράδι και προς Μόσχα και προς Γερμανία, προκειμένου να αυξηθούν οι αφίξεις των τουριστών που προέρχονται από τη συγκεκριμένη χώρα. Οπως εκτιμάται, είναι πολύ μικρό το ποσοστό των Γερμανών που επισκέπτονται το νησί, σε σύγκριση με το παρελθόν.
Ταυτόχρονα όμως οι Βαλκανικές χώρες εμφανίζουν δυναμική και γι’ αυτό το λόγο θα υπάρξουν ανάλογες κινήσεις και προσπάθειες και προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ


Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger