Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Απίστευτο ρουσφέτι του Σαμαρά. Ζήτησε από τους Αμερικάνους να κλείσουν το Indymedia!

 Γράφει ο mitsos175

"Την Παρασκευή 12/9 ειδοποιηθήκαμε από την συλλογικότητα Mayfirst, η οποία φιλοξενεί ένα μέρος της υποδομής του Athens Indymedia, ότι δέχτηκαν κλήτευση από το Υπ. Δικαιοσύνης των Η.Π.Α σχετικά με έρευνα που διενεργεί το FBI. Συγκεκριμένα το FBI απαιτούσε την παράδοση των προσωπικών στοιχείων των συνδρομητών που χρησιμοποιούν τις IP διευθύνσεις του Athens Indymedia (δηλαδή των διαχειριστών του), χωρίς να δίνεται καμία εξήγηση για τους λόγους αυτής της απαίτησης ή για περαιτέρω έρευνα στο περιεχόμενο του μηχανήματος. Απαίτηση που βέβαια δεν έγινε αποδεκτή από την συλλογικότητα της Mayfirst, και σε γνώση των κινδύνων που αυτό συνεπάγεται για τα μέλη και τις υποδομές της. Για εμάς η εξέλιξη αυτή, σε μεγάλο βαθμό προδίδει την εμπλοκή των ελληνικών αρχών σε αυτή την υπόθεση.... ".

Το site ανακοίνωσε και τα εξής:
"Για πολλοστή φορά η εξουσία προσπαθεί να καταστείλει το Athens.Indymedia. Αυτή τη φορά ξεδιάντροπα ζητήσανε από τα αφεντικά τους, τους αμερικάνους, να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, όπως λέει η συλλογικότητα διαχείρισης. Προηγήθηκε άλλη απόπειρα σε Βρετανικό έδαφος, στο Bristol.Indymedia, οπου η εκεί εξουσία απέκτησε φυσική πρόσβαση στο server τους.

Η επιχείρηση καταστολής όσων Indymedia και κινηματικών σελίδων λειτουργούν είναι προφανής υπό καθεστώς κρίσης και απόλυτης χειραγώγησης των μαζών. Τα κρατικοδίαιτα μέσα κρατικής παραμόρφωσης της αλήθειας δεν πείθουν και δεν επαρκούν για την κρατική προπαγάνδα που στοχεύει κυρίως τους μικροαστούς. Όλο και περισσότεροι προσπαθούν να ενημερωθούν από εναλλακτικές ανεξάρτητες πηγές πληροφόρησης, γεγονός που ενοχλεί την εξουσία, αφού έτσι περιορίζεται το εύρος της προπαγάνδας τους.
Η αντιπληροφόρηση δε λογοκρίνεται δε φιμώνεται δεν καταστέλλεται

Σε μια εποχή, που εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες καταστέλλονται, μετανάστες και μετανάστριες βαφτίζονται παράνομοι, συνεχίζουν να φυλακίζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και δολοφονούνται, η αστική δημοκρατία αντικαθίσταται από μια σύγχρονη χούντα με τους συνήθεις δυτικούς προστάτες. Τα μέσα αντιπληροφόρησης αποτελούν τη συλλογική φωνή που απευθύνεται στους ανθρώπους του μόχθου. Αποτελούν τη φωνή όλων εκείνων που σκόπιμα συκοφαντούνται, απαξιώνονται και καταστέλλονται από τον κρατικό μηχανισμό.

Τα μέσα αντιπληροφόρησης είναι τα δικά μας μέσα.
Το Athens Indymedia είναι επίσης ένα δικό μας μέσο.

Σε μια περίοδο που μια ολόκληρη κοινωνία δυσκολεύεται ακόμα και να ανασάνει από την οικονομική, πολιτική και κοινωνική καταστολή, οι μικρές ή μεγάλες τοπικές αντιστάσεις, οι μικροί ή μεγάλοι εργατικοί αγώνες, προσπαθούν να μεταδώσουν την σπίθα της επανάστασης από αυτά τα μέσα. Ακριβώς αυτή τη στιγμή και ακριβώς επειδή οι πραγματικοί τρομοκράτες τρομοκρατούνται από τις κοινωνικές αντιστάσεις, η εξουσία επιχειρεί να επιβάλλει τον επικοινωνιακό σκοταδισμό των καθεστωτικών ΜΜΕ.

Η φίμωση και η καταστολή των μέσων αντιπληροφόρησης δεν θα περάσει στα ψιλά γράμματα ούτε αυτή τη φορά.

Εμείς, η συνέλευση του “εργασιακού δελτίου” είμαστε αλληλέγγυοι στο Athens.Indymedia και κάθε άλλο μέσο αντιπληροφόρησης που είναι στόχος της κρατικής εξουσίας."

Κάτω τα ξερά από την Ελευθερία έκφρασης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου