Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΖΕΤΤΑΣ ΜΑΚΡΗ



ΖΕΤΤΑ   Μ.  ΜΑΚΡΗ
Βουλευτής     Ν.  Μαγνησίας  – ΝΔ


Βόλος, 16 – 9 -2014


Προς
κ. Ζωρζέττα Λάλη
Επικεφαλής της ομάδας δράσης για την Ελλάδα
(Task force for Greece)
Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Γραφείο Αθηνών


Σας αποστέλλω την ερώτηση και τα στοιχεία που κατέθεσα, ασκώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο, προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ι. Βρούτση στις 7 – 9 – 2014,  με θέμα την εφαρμογή του προγράμματος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
Θεώρησα σκόπιμη την ενημέρωσή σας, γιατί ουδεμία αντίδραση υπήρξε, μέχρι στιγμής,  από το ελεγχόμενο υπουργείο και φοβούμαι πως η, τυχόν, λανθασμένη εφαρμογή του πιλοτικού αυτού προγράμματος θα εμποδίσει την αποτελεσματική υλοποίησή του σε όλη την επικράτεια και, κατά συνέπεια, οι Έλληνες πολίτες δεν θα ωφεληθούν.

Οι αρχικές προτάσεις της πιλοτικής εφαρμογής σε περιοχές που έχουν αρνητικά στοιχεία στην απασχόληση, όπως λ.χ ο Βόλος,  εγκαταλείφθηκαν  και υπάρχει εύλογη απορία για το τι προκάλεσε την τελική επιλογή. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο λόγος της ανησυχίας μου έχει ως αφετηρία το δικαιολογημένο, πιστεύω,  ενδιαφέρον για την περιοχή που ζω και πολιτεύομαι,  αλλά ενισχύεται και από την διάθεση που έχουμε όλοι μας η προσπάθεια αυτή να έχει αποτέλεσμα και να ανακουφίσει τους πολίτες και όχι τους πολιτικούς.
Παρακαλώ να λάβετε σοβαρά υπ΄ όψιν σας το περιεχόμενο της ερώτησής μου και τα υπόλοιπα στοιχεία και να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες.


Με εκτίμηση

Ζέττα  Μ. Μακρή

Βουλευτής Μαγνησίας
Συνημμένα :
1)         Επιστολή προς Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Β. Κεγκέρογλου (23-7-2014)
2)         Δελτίο Τύπου (28-8-2014)
3)         Ερώτηση προς  υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής  Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ι. Βρούτση (7-9-2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger