Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Άλλη μία νύχτα δακρυγόνων και οργής στο Μιζούρι για τον νεκρό 18χρονο

Αγανάκτηση για την «επιλεκτική» ενημέρωση

Άλλη μία νύχτα δακρυγόνων και οργής στο Μιζούρι για τον νεκρό 18χρονο
Σύννεφα δακρυγόνων, ΜΑΤ και μολότοφ: Εικόνες που δεν έχουν συνηθίσει οι ΗΠΑ μετά τον πυροβολισμό του νεαρού αφροαμερικανού από αστυνομικό   (Φωτογραφία:  Reuters )


Φέργκιουσον, Μιζούρι
Δεν κράτησε και τα ξημερώματα προς Πέμπτη το διάλειμμα ηρεμίας της προηγούμενης νύχτας στο Φέργκιουσον του Μιζούρι: Διαδηλωτές και αστυνομία συγκρούστηκαν μετά την συγκέντρωση για το θάνατο του 18χρονου αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από πυρά αστυνομικού, με το κέντρο της κοινότητας να πνίγεται στα δακρυγόνα.

Αγανάκτηση έχει προκαλέσει η «επιλεκτική» ενημέρωση από τις αρχές, που ακόμη δεν έχουν κατονομάσει τον αστυνομικό που πυροβόλησε αλλά ανακοίνωσαν πως είχε χτυπηθεί στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Οι εικόνες από το κέντρο της κοινότητας τη νύχτα ήταν τέτοιες που δεν έχουν συνηθίσει οι ΗΠΑ: Περίπου 350 διαδηλωτές, σύμφωνα με το Reuters, ενεπλάκησαν τη νύχτα σε συγκρούσεις με τους αστυνομικούς, ρίχνοντας μολότοφ και πέτρες ενώ η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Κάθε απόγευμα από την Κυριακή, οι κάτοικοι της πόλης συγκεντρώνονται ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη σε μία υπόθεση της οποίας κεντρικά σημεία παραμένουν θολά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger