Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Η βουλευτής Μαρίνα Χρυσοβελώνη για τις Ευρωεκλογές Ναι στην Ευρώπη των Εθνών- Όχι στην Ευρώπη των Τραπεζών Υπερασπιζόμαστε μόνο το Εθνικό Συμφέρον



«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ λέμε ναι στην Ευρώπη των Εθνών – όχι στην Ευρώπη των Τραπεζών. Βρισκόμαστε έτσι στον αντίποδα των κομμάτων του Μνημονίου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) που προωθούν την ομοσπονδιακή Ε.Ε μέσα από την επιταχυνομενη κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας των Κρατών – Μελών» τονίζει σε δήλωσή της με αφορμή την σημερινή ψηφοφορία για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Και υπογραμμίζει: «Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Εμείς όχι. Πιστεύουμε στην Ευρώπη των Πατρίδων. Απορρίπτουμε τα διεθνιστικά οράματα των δύο αντίθετων ιδεολογικών στρατοπέδων (φιλελευθερισμού και κομμουνισμού).


Πιστεύουμε σε μιαν Ένωση ισότιμων κρατών- εθνών που θα αξιοποιούν το κοινό μας σπίτι (την Ευρώπη) για το καλό των λαών τους και όχι των τραπεζιτών τους. Για παράδειγμα οι «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να χρησιμοποιεί την Ε.Ε ως ένα κοινό πλαίσιο δράσης για την προώθηση των ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ μας. Όχι σαν υπαρξιακό σημείο αναφοράς των Ελλήνων. Οι Έλληνες δεν υπάρχουν λόγω της Ε.Ε. Υπήρχαμε για χιλιάδες χρόνια, υπάρχουμε και θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως ιστορικό έθνος. Αρκεί οι Έλληνες να διαφυλάξουν την Ανεξαρτησία τους. Δεν έχουμε κανένα λόγο να εκχωρήσουμε την Εθνική μας κυριαρχία σε «προστάτες» τύπου Μέρκελ και Μπαρόζο, όπως έκαναν κάποιοι στις Κάννες .

Υπάρχουν ξεκάθαρες διαφορές μεταξύ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και των άλλων κομμάτων που κατεβαίνουν στις Ευρωεκλογές:
1.   Πρώτα απ’όλα εμείς κατεβαίνουμε δηλώνοντας με σαφήνεια ποιοι είμαστε. Δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ για να προσπαθούμε να κρυφτούμε πίσω από ψευδώνυμα κόμματα όπως είναι η ΕΛΙΑ. Ως δικηγόρος που υπηρετώ για χρόνια και την ποινική δικαιοσύνη θα σας πω ότι μόνο οι κακοποιοί αναζητούν ψευδώνυμα για να αποκρύψουν την πραγματική ταυτότητα τους.
2.   Σε ό,τι αφορά στην ΝΔ δεν σας κρύβω ότι ως πρώην μέλος του κόμματος αυτού, απογοητεύομαι με την μετάλλαξη που έχει πάθει. Σήμερα η ΝΔ αποτελεί ένα παράξενο μόρφωμα που δεν έχει καμία σχέση ούτε με κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ούτε με την ΝΔ του Κώστα Καραμανλή. Οι τύχες της ΝΔ σήμερα καθορίζονται από μια παρέα ακροδεξιών και τυχάρπαστων μεταγραφών. Δεν είναι η πατριωτική παράταξη που ήταν κάποτε. Κι αυτό δεν το λέω εγώ. Το λέει η υποψήφια Ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλα της Σαμαρικής ΝΔ (πρώην ΛΑΟΣ που ουσιαστικά έχει απορροφηθεί πλέον από τη ΝΔ) η οποία μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο είπε το εξής απίστευτο για τα Μνημόνια: «δεν πειράζει να καταστραφεί η Ελλάδα αν είναι για το καλό της Ευρώπης»!!! Εμείς ως πατριώτες λέμε το ακριβώς αντίθετο: πρώτα η Ελλάδα. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει η σταθερότητα της Ευρωζώνης ή το αν θα χάσουν λεφτά οι Γερμανικές ή οι Γαλλικές τράπεζες. Αυτά ενδιαφέρουν μόνο την σημερινή -ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗ- ΝΔ του κ. Σαμαρά και των ακροδεξιών μεταγραφών του.  
3.   Για την ΔΗΜΑΡ πλέον δεν έχει νόημα να μιλάμε γιατί εξαφανίζεται. Στην Περιφέρεια Αττικής η υποψήφια της Μ. Γιαννακάκη έπιασε ποσοστά της τάξης της 1 ποσοστιαίας μονάδας (με την προσθήκη των Οικολόγων έφτασε μετά βίας το 1,7%)!!! Νομίζω ότι ένα κόμμα του 1% δεν μπορεί πια να παίξει κανένα ουσιαστικό ρόλο και δεν θα βγάλει Ευρωβουλευτή.
4.   Για την Χρυσή Αυγή: είναι σαφές πως η Χ.Α δεν πάει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο. Το λέει άλλωστε ανοιχτά: θα πάει στις Βρυξέλλες για να κάνει φασαρία υπέρ του Μιχαλολιάκου. Να αναδείξει στο Ευρωκοινοβούλιο τις ποινικές υποθέσεις των προφυλακισμένων βουλευτών της και να προσφύγει με εφαλτήριο την Ευρωβουλή σε άλλα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι δεν ασχολείται με κανένα ευρωπαϊκό πολιτικό θέμα, πάει εκεί για να καταγγείλει και να κάνει την δική της στενά κομματική δουλειά. Καμία σχέση λοιπόν με τα συμφέροντα της Ελλάδας.
Μέχρι σήμερα η Χ.Α δεν έχει πει κουβέντα για θέματα ουσίας όπως ο ασφυκτικός δημοσιονομικός έλεγχος των κρατών-μελών από τις Βρυξέλλες, η δημοκρατική νομιμοποίηση της Κομισιόν, η ευρωπαϊκή φορολογία κτλ. Δεν τους ενδιαφέρει τους ανθρώπους, ούτε ξέρουν, ούτε θέλουν να ξέρουν για τέτοια πράγματα. Αντανάκλαση αυτού είναι και η σύνθεση του Ευρωψηφοδέλτιου της Χ.Α που αποτελείται από ανθρώπους παντελώς άσχετους με ευρωπαϊκά ή οικονομικά θέματα. Κατεβαίνουν στις Ευρωεκλογές απλώς για να κάνουν φασαρία για δικό τους όφελος. Όχι της Ελλάδας…
5. Το «ΠΟΤΑΜΙ» είναι ένα άδειο κουτί και άρα δεν επιδέχεται σοβαρή κριτική. Πρόκειται για το απόλυτο κενό ιδεών, θέσεων και πολιτικών προτάσεων. Είναι ένα επικοινωνιακό κατασκεύασμα που μας λέει ανοιχτά ότι θα αποκτήσει πρόγραμμα μετά τις εκλογές!!! Τι να σχολιάσω επομένως…

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Εμείς κατεβαίνουμε στις Ευρωεκλογές για να εξυπηρετήσουμε το Εθνικό Συμφέρον. Πρώτος στόχος των ΑΝΕΛ στο Ευρωκοινοβούλιο θα είναι η άσκηση δημοκρατικού ελέγχου στην Τρόικα και στις διαδικασίες με τις οποίες η Ε.Ε (Κομισιόν και ΕΚΤ) μας έφεραν τα Μνημόνια. Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ευρωβουλή αλλά δυστυχώς έμεινε ημιτελής και εμείς θα την συνεχίσουμε. Θα αναζητήσουμε ευθύνες –σε συνέχεια της περίφημης εξεταστικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την Τρόικα- εντοπίζοντας με διευθύνσεις και ονόματα τους ανθρώπους της Ε.Ε, οι οποίοι σε συνεργασία με τους γνωστούς Έλληνες συνεργούς, έφεραν την καταστροφή στην Πατρίδα μας.
Στόχος δικός μας είναι να υπερβούμε το 7,5% των τελευταίων εθνικών εκλογών του 2012. Αυτό σημαίνει πρακτικά δύο ευρωβουλευτές. Είναι απόλυτα μέσα στις δυνατότητες μας. Αν δεν τα καταφέρουμε, τότε οπωσδήποτε θα πρέπει να επανεξετάσουμε πολύ προσεκτικά τι πήγε λάθος. Τα οποία συμπεράσματα από τις Ευρωεκλογές (θετικά ή αρνητικά για τους ΑΝΕΛ) δεν θα τα συζητήσουμε στα κανάλια και οπωσδήποτε δεν θα τα εκφράσω εγώ ως προσωπική μου άποψη. Θα τα συζητήσουμε μέσα στα όργανα του Κινήματος μας, γιατί εκεί είναι που κάνουμε την πολιτική αξιολόγηση και εκεί παίρνουμε -ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ- τις αποφάσεις μας».   
Και καταλήγει: «Από την άλλη, πρώτα από όλους καλούνται σε αυτές τις Ευρωεκλογές να πάρουν τις αποφάσεις τους οι ίδιοι οι πολίτες. Οι δικαιολογίες τελείωσαν. Όποιος ψηφίσει ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ψηφίζει Μνημόνια, επιβραβεύοντας έτσι την Συγκυβέρνηση και τα νέα σκληρά μέτρα που φέρνει ο Σαμαράς αμέσως μετά τις ευρωεκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger