Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Αναφορά Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου και Β. Σποράδων



Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τους κ. κ. Υπουργούς:
- Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
-Οικονομικών
Θέμα: Να στηριχτούν οι προσπάθειες επιβίωσης των αγροτικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, όπως ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου και Β. Σποράδων
Ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μεταβιβάζει, ως αναφορά, το Υπόμνημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Β. Σποράδων, στο οποίο παρατίθενται μια σειρά προτεινόμενων μέτρων στήριξής του από την Πολιτεία.
Παρ’ όλες τις δυσκολίες λόγω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου και Β. Σποράδων κατάφερε να πετύχει σε μεγάλο βαθμό τον εξορθολογισμό των δαπανών του, με αποτέλεσμα να καλύπτει το ετήσιο λειτουργικό του κόστος, να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις ρυθμίσεων των οφειλών του σε ΙΚΑ και Εφορία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει χρηματοδοτηθεί τα τελευταία 6 χρόνια. Όμως, η εύρυθμη λειτουργία του κλονίστηκε την χρονιά 2013-2014 από το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης κεφαλαίου κίνησης, που προέκυψε εξαιτίας της αφορίας που υπήρξε φέτος λόγω κλιματολογικών συνθηκών με αποτέλεσμα τη μηδενική παραγωγή ελιάς, τη στιγμή μάλιστα που το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του αφορά αποκλειστικά ελαιοπαραγωγή.

Το έντονο πρόβλημα έλλειψης ρευστότητας λόγω των φετινών έκτακτων συνθηκών, σε συνδυασμό με την τρέχουσα οικονομική κρίση έχουν φέρει σε δυσμενή θέση τον Αγροτικό Συνεταιρισμό που κάνει έκκληση στήριξης από την Πολιτεία.
Επειδή, το αγροτικό συνεταιριστικό κίνημα κάνει αγώνα για να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του, κι επειδή παραγωγική ανασυγκρότηση δεν επιτυγχάνεται χωρίς τη στήριξη των αγροτικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, παρακαλούνται οι κ. κ. Υπουργοί να εξετάσουν ουσιαστικά τις προτάσεις του Συνεταιρισμού, όπως αναλυτικά αναφέρονται στο συνημμένο Υπόμνημα.
Επισυνάπτεται το Υπόμνημα 
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Αθήνα, 05/05/2014

Ο καταθέτων βουλευτής
Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger