Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Σποράδες Διακοπές αλά… «Μάμα μία» το ειδυλλιακό τοπίο της Σκοπέλου


Διακοπές αλά… «Μάμα μία»Δύο νεαρές Νορβηγίδες αποφάσισαν να γνωρίσουν από κοντά το ειδυλλιακό τοπίο της ταινίας
Γνώρισαν τα νησιά των Βορείων Σποράδων μέσα από την ταινία «Μάμα μία» και αποφάσισαν να γνωρίσουν από κοντά το ειδυλλιακό τοπίο της Σκοπέλου, δηλώνοντας γοητευμένες από την πρώτη εντύπωση. Δύο νεαρά κορίτσια από το Οσλο της Νορβηγίας, η Μαρία και η Μάριτ, που ταξίδεψαν με το πλοίο της γραμμής στον προορισμό τους, απολαμβάνουν ήδη τις διακοπές τους στο καταπράσινο νησί των Βορείων Σποράδων, ανακαλύπτοντας το εντυπωσιακό τοπίο που πλαισίωσε την πλοκή της διάσημης ταινίας.
Οι δύο επιστήθιες φίλες, που απόλαυσαν την ταινία το 2005, μίλησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το συγκεκριμένο ταξίδι αναψυχής, υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή μας είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους Νορβηγούς. Η 23χρονη Μαρία Φέρλη είναι φοιτήτρια Κοινωνιολογίας με σπουδές Κοινωνιολογίας στην Αμερική και το Πανεπιστήμιο του Οσλο. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά «γνώρισα τη Σκόπελο μέσα από την ταινία «Μάμα μια» και με εντυπωσίασε το τοπίο». Τα νησιά είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους συμπατριώτες της ενώ όπως υπογραμμίζει παράλληλα η ίδια «πολλοί φίλοι μου έχουν επισκεφτεί την περιοχή σας και τους αρέσει πάρα πολύ το τοπίο και οι ειδυλλιακές περιοχές των νησιών».

Η 24χρονη Μέριτ Χουλ ολοκληρώνει, αντίστοιχα, φέτος το καλοκαίρι τις σπουδές της στη Φυσιοθεραπεία, ζει στο Οσλο και οι γονείς της πρόκειται επίσης να πραγματοποιήσουν καλοκαιρινό ταξίδι αναψυχής στην Ελλάδα. «Επέλεξα για τους ίδιους λόγους τη Σκόπελο» αναφέρει η ίδια και προσθέτει πως «όταν επιστρέψουμε στην πατρίδα μας, σίγουρα θα μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας στους φίλους μας, προτρέποντάς τους να έρθουν στα νησιά».
Η οικονομική κρίση της Ελλάδας είναι γνωστή στους Νορβηγούς και η ευχή που διατυπώνουν τα δύο κορίτσια είναι να ξεπεραστεί σύντομα. Στο μεταξύ, το πρόγραμμα των διακοπών των δύο κοριτσιών περιλαμβάνει δεκαήμερη παραμονή στη Σκόπελο και επιστροφή, κατόπιν, στην πατρίδα τους, αεροπορικώς, μέσω Θεσσαλονίκης.
Πέντε χρόνια μετά, η Μαρία και η Μέριτ κάνουν πραγματικότητα το όνειρο των διακοπών στο νησί του «Μάμα μια» τονίζοντας ότι η πρώτη εντύπωση ήταν καθοριστική για το συγκεκριμένο ταξίδι.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger