Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΘΕΣΣΑΛΙΑ, Η ΓΗ ΜΑΣ!» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΕΝΟΨΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ



 “Ο Συνδυασμός «Θεσσαλία, η Γη μας!» εύχεται να υπάρξει ένας γόνιμος διάλογος στην σημερινή εκδήλωση που θα καταλήξει σε χρήσιμα συμπεράσματα για ολόκληρο τον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας.

Διευκρινίζεται πως η επικεφαλής μας Μαρίνα Χρυσοβελώνη ενημέρωσε την ίδια μέρα τον πρόεδρο κ. Γεωργιάδη, ο οποίος την προσκάλεσε τη Δευτέρα στη σημερινή συζήτηση, πως θα βρίσκεται αυτή την ώρα στη Μαγνησία μαζί με τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνο Καμμένο, σε προγραμματισμένες προεκλογικές δράσεις σε Αλμυρό, Βελεστίνο και Βόλο. Ο κ. Γεωργιάδης της εξήγησε πως δεν είναι δυνατή η μετάθεση της εκδήλωσης για λίγες ώρες έτσι ώστε να μπορέσει να παραστεί. Εδώ βέβαια οφείλουμε να σημειώσουμε πως μετά από αιτήματα άλλων συνδυασμών ο κ. Πρόεδρος πρόσφατα αποδέχτηκε την μετάθεση της συγκεκριμένης εκδήλωσης όχι για λίγες ώρες αλλά για αρκετές μέρες. Είμαστε βέβαιοι ότι έπραξε κατά συνείδηση.

Για αυτό και ζητήσαμε την εναλλακτική εκπροσώπηση του συνδυασμού μας στη σημερινή συζήτηση έτσι ώστε να ακουστούν οι θέσεις των Ανεξάρτητων Θεσσαλών πάνω στα κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν τους γεωτεχνικούς και τους αγρότες. Δυστυχώς όμως ούτε αυτό έγινε αποδεκτό…   
  

Για τους παραπάνω λόγους αναγκαζόμαστε να εκφράσουμε δημόσια την λύπη μας για τον αναίτιο αποκλεισμό μας από την σημερινή συζήτηση, ιδιαίτερα του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας και υπεύθυνου του συνδυασμού μας για αγροτικά θέματα Μπάμπη Παπασπύρου, στον οποίο επετράπη μόνο ένας σύντομος χαιρετισμός. 

Θεωρώντας δεδομένο ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει ενημερωτικό και όχι προεκλογικό χαρακτήρα θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως δεν καθιστούμε τους διοργανωτές υπεύθυνους για τον αποκλεισμό αυτό. Αν κάναμε κάτι τέτοιο, φυσικά θα ήταν σαν να αποδίδαμε πολιτική ιδιοτέλεια που πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει. Άλλωστε δεν θα μπορούσε ποτέ ένας επιστημονικός φορέας που επιδιώκει την σφαιρικότερη δυνατή ενημέρωση όλων να αποκλείσει έναν περιφερειακό συνδυασμό από μια συζήτηση για το μέλλον της Περιφέρειας μας.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες δυστυχώς φέρνουν τον συνδυασμό του κ. Αγοραστού ως υπεύθυνο των 2 απαγορεύσεων. Επισείοντας την απειλή μη συμμετοχής του στο σημερινό πάνελ ο κ. Αγοραστός φέρεται να έβαλε βέτο τόσο στην μετάθεση της ώρας της εκδήλωσης όσο και στην συμμετοχή του Μπάμπη Παπασπύρου εκ μέρους του δικού μας συνδυασμού.

Όμως ο ανοιχτός δημοκρατικός διάλογος δεν μπορεί να υπόκειται σε φοβικές  απαγορεύσεις. Καταλαβαίνουμε την πολιτική πίεση που δέχθηκαν οι διοργανωτές, δεν κατανοούμε όμως τι ακριβώς φοβήθηκε η παράταξη που άσκησε αυτή τη πίεση. Οι πολίτες έτσι ή αλλιώς ενημερώνονται για τις θέσεις όλων ενόψει των περιφερειακών εκλογών. Άρα καμία φίμωση δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα.

Αν όμως κάποιος υποψήφιος Περιφερειάρχης επιμένει να μετατρέπει ενημερωτικές συζητήσεις όπως η σημερινή σε προεκλογικές εκδηλώσεις, τότε πραγματικά ο συνδυασμός «Θεσσαλία, η Γη μας!» δεν έχει θέση σε μια τέτοια μεθόδευση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger