Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Επίθεσεις στο Φέηζμπουκ με μαζικές αναφορές σε φωτογραφίες τυχαίων χρηστών: πώς και γιατί

Το Φέηζμπουκ είναι ένα από τα όπλα του κράτους και του καπιταλισμού εναντίων της ιδιωτικότητας και της προσωπικής ζωής. Γι'αυτό και πρέπει να το καταστρέψουμε. Ένας τρόπος που βοηθάει σε αυτό είναι οι αναφορές (ριπόρτ).
Με το Φέηζμπουκ οι μυστικές υπηρεσίες ξέρουν ανά πάσα στιγμή πληροφορίες που κανονικά θα έπρεπε να ξοδέψουν χρόνο και χρήμα για να τις μάθουν, πληροφορίες όπως πολιτικές πεποιθήσεις, λίστες γνωστών και φίλων, οικογενειακή κατάσταση, φωτογραφίες κλπ. Πλέον δεν χρειάζονται πράκτορες που να παρακολουθούν, αφού τα "λέμηνγκζ" φορτώνουν μόνα τους στο Φέηζμπουκ όχι μόνο τα δικά τους στοιχεία αλλά και αυτά άλλων. Ο άνθρωπος που διατηρεί προφίλ Φέηζμπουκ με πραγματικά του στοιχεία είναι δημόσιος κίνδυνος για την ιδιωτικότητα όλων αφού μπορεί να ανεβάσει, χωρίς να μας το πει, φωτογραφίες μας και πληροφορίες για εμάς, ενώ με την εφαρμογή ("αππ") του Φέηζμπουκ για ακριβά κινητά μπορεί ακόμα και να ανεβάσει πληροφορίες για το πού συχνάζουμε και που βρισκόμαστε ανά πάσα στιγμή.

Έχει γίνει πλέον φανερό οτι το Φέηζμπουκ δρα ως μια οργανωμένη επίθεση στην ιδιωτικότητα όλων και οι πληροφορίες πάνε κατευθείαν στους μπάτσους και τις μυστικές υπηρεσίες. Πήγες σε μια πορεία και έγραψες στο Φέηζμπουκ οτι είσαι εκεί μαζί με τους φίλους σου; Μπράβο κορόιδο, τώρα το ξέρουν και στη ΣΙΑ! Πήρες μια φωτογραφία τους φίλους σου και την ανέβασες ενώ κάποιος σε είχε παρακαλέσει να μην το κάνεις κι εσύ τον έγραψες; Είσαι υπεύθυνος για το φακέλωμα των φίλων σου από τη ΣΙΑ και τις άλλες υπηρεσίες!
Κανείς δεν πρέπει να έχει Φέηζμπουκ, η μόνη χρήση που πρέπει να κάνουμε είναι ανώνυμη χρήση για κινηματικούς σκοπούς για όσο το καταραμένο αυτό σάιτ είναι δημοφηλές ακόμα, χωρίς να ανεβάζουμε στοιχεία ούτε για εμάς ούτε για κανέναν άλλο.
Οι γνώσεις μας στο χάκινκ και στις κυβερνοεπιθέσεις ίσως να μην φτάνουν για να σπάσουμε το Φέηζμπουκ, όμως μπορούμε να δημιουργήσουμε μεγάλη ζημιά στο Φέηζμπουκ αν εκμεταλευτούμε τις αναφορές (ριπόρτ).
Όταν βλέπουμε μια φωτογραφία στο Φέηζμπουκ έχουμε τη δυνατότητα να πατήσουμε το μαγικό κουμπάκι "αναφορά" και να ενημερώσουμε το Φέηζμπουκ οτι η φωτογραφία είναι πορνογραφική. Το ίδιο και στα προφίλ χρηστών, μπορούμε να πατήσουμε "αναφορά" και να δηλώσουμε οτι το προφίλ είναι ψεύτικο ή οτι είναι σπάμερ κλπ. Ο χρήστης λαμβάνει ένα μύνημα του τύπου "κάποιος ανέφερε τη φωτογραφία σας για πορνογραφικό περιεχόμενο" αλλά δεν μαθαίνει ποτέ ποιός έκανε την αναφορά, κι αν μπαίνουμε στο Φέηζμπουκ από χακαρισμένο ασύρματο δίκτυο γείτονα, από κάποιο ιντερνετικό καφενείο ή από πρόξυ τότε ούτε το Φέηζμπουκ ξέρει ποιοί είμαστε.
Στο Φέηζμπουκ δεν κοιτάζουν άνθρωποι τις αναφορές αλλά έχουν ειδικό πρόγραμμα υπολογιστή που μετράει πόσες αναφορές έχουν γίνει για κάθε φωτογραφία ή κάθε προφίλ κι όταν φτάσει ένα συγκεκριμένο νούμερο (ανάλογα με τη παλαιότητα του προφίλ) τότε το προφίλ ή η φωτογραφία σβήνεται. Ο χρήστης λαμβάνει άλλο ένα αυτόματο μύνημα οτι "η φωτογραφία σας σβήστηκε ως πορνογραφική", και πάλι χωρίς να ξέρει ποιός έκανε την αναφορά.
Στους ανθρώπους που κυνηγάνε ιντερνετικούς φίλους στο Φέηζμπουκ και μπερδεύουν τα ΛΙΚΕ με την ανθρώπινη επαφή οι αναφορές μπορούν να τους νευριάσουν πραγματικά πάρα πολύ. Αν κάποιος φεηζμπουκάκιας δεχτεί 20-30 αναφορές σε μια μέρα και το Φέηζμπουκ του σβήσει και 2-3 φωτογραφίες τότε θα βαρεθεί το σάιτ και θα παρατήσει το φέηζμπουκ, ή θα του σβήσουν το προφίλ απ'τις πολλές αναφορές.
Μπορούμε λοιπόν να εκμεταλευτούμε τις αναφορές σαν μια κυβερνοεπίθεση εναντίων του Φέηζμπουκ, κάνοντας μαζικές αναφορές σε τυχαία προφίλ και τυχαίες φωτογραφίες με σκοπό να κάνουμε τους φεηζμπουκάκιδες να εγκαταλείψουν το σάιτ.
Αν είμαστε έξυπνοι και διαλέξουμε τα προφίλ που θα κάνουμε τις αναφορές μας από κάποιο γκρουπάκι του Φέηζμπουκ όπου συγκεντρώνονται άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα ή φροντίσουμε τις αναφορές μας να τις κάνουμε όχι μόνο σε αυτόν που ανέβασε μια φωτογραφία αλλά και σε όλους όσους έχουν κάνει ΛΙΚΕ σε αυτήν, τότε η επίθεσή μας είναι πολύ πιο πετυχημένη γιατί έτσι στοχεύουμε άτομα απο τις ίδιες κοινωνικές ομάδες και οι φεηζμπουκάκιδες όταν τους γίνεται αναφορά έχουν τη συνήθεια να ποστάρουν στο προφίλ τους κάτι του τύπου "ποιός μαλάκας μου κανε αναφορά ρε;" πιστεύοντας οτι τους το έκανε κάποιος "φίλος" τους. Αν πολλά άτομα από τους ίδιους κοινωνικούς χώρους και παρόμοιων ενδιαφερόντων γράψουν κάτι τέτοιο στο "τοίχο" τους τότε η ψυχολογική πίεση αυξάνεται πολύ και μπορεί να εγκαταλείψουν το σάιτ.
Δεν χρειάζονται λοιπόν γνώσεις χάκιν για να κάνουμε επίθεση στο φέηζμπουκ, καθώς η επίθεση μπορεί να γίνει με απλά "κοινωνικά" μέσα ενοχλόντας τους χρήστες του φέηζμπουκ αρκετά ώστε να βαρεθούν τη ψεύτικη ζωή τους στο φέηζμπουκ και να αναγκαστούν να βγουν για λίγο στο φως του ήλιου και το πραγματικό κόσμο αναζητώντας επιτελούς άμεση ανθρώπινη επαφή, πχ σε μια κατάληψη ή σε μια πορεία.
Κάθε φεηζμπουκάκιας που εγκαταλείπει το σάιτ είναι ένας λιγότερος δημόσιος κίνδυνος για την ιδιωτικότητα όλων μας.
ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΦΕΗΖΜΠΟΥΚ ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΑΝΤΟΥ!
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΕΗΖΜΠΟΥΚΑΚΙΔΕΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΗΖΜΠΟΥΚ!
Η ΦΙΛΙΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ ΛΙΚΕ!
ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΕΗΖΜΠΟΥΚ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ, ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger