Σάββατο 26 Απριλίου 2014

το ψηφοδέλτιο της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία σε Μαγνησία και Σποράδες



Ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία
σε Μαγνησία και Σποράδες

Μπροστά στις εκλογές της «Τοπικής Αυτοδιοίκησης» το «πολιτικό – υπηρετικό προσωπικό» του συστήματος, μέσα από τα παπαγαλάκια του, τα Μ.Μ.Ε. προσπαθεί να μας πείσει, πως  «βγαίνουμε από το τούνελ και ότι έρχεται ανάπτυξη». Όμως ποια είναι η πραγματική εικόνα στη περιφέρειά μας;

· Η «επίσημη» ανεργία στη Θεσσαλία «φιγουράρει» διαρκώς στις πρώτες θέσεις, μεταξύ των διάφορων περιοχών της Ελλάδας και αγγίζει το 26,5%, ενώ η εκτίμηση της πραγματικής ανεργίας, είναι μεγαλύτερη από 33% και στις ηλικίες έως 24 χρονών ξεπερνά κατά πολύ το 55%.
· Η εικόνα στα κέντρα των πόλεων της Θεσσαλίας με τα εκατοντάδες κλειστά μαγαζιά αποτελεί την πιο ατράνταχτη απόδειξη για τη βίαιη φτωχοποίηση χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων.
· Η συγκέντρωση του αγροτικού κλήρου στην τράπεζα Πειραιώς και η αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής υπέρ των μεγάλων αγροτοδιατροφικών μονάδων, οδηγεί χιλιάδες φτωχούς αγρότες στην ανεργία.


Τη στιγμή που το αστικό πολιτικό σύστημα κάνει μια βουτιά στην εκμετάλλευση και ένα άλμα στο σκοταδισμό, με ανυπολόγιστες και τραγικές συνέπειες για τη λαϊκή πλειοψηφία, η μόνη ελπίδα για το λαό, είναι η πάλη για να ανατραπεί αυτή η ολομέτωπη επίθεση κεφαλάιου-κυβερνήσεων-ΕΕ, που προσπαθεί να φορτώσει την καπιταλιστική κρίση στις πλάτες των εργαζόμενων, για να ανοίξει ο δρόμος συνολικά για την ανατροπή της αστικής κυριαρχίας. Η αντικαπιταλιστική αριστερά μέσα και από τη μάχη των περιφερειακών εκλογών, παλεύει για την ανατροπή της πολιτικής ΕΕ-ΔΝΤ- κεφαλαίου και της δικομματικής κυβέρνησης, όπως και κάθε κυβερνητικού διαχειριστή της ίδιας κατάστασης. Έχουμε επίγνωση ότι δεν υπάρχει περιθώριο για μια «φιλολαϊκή» κυβερνητική διαχείριση τόσο στο επίπεδο του κεντρικού κράτους, όσο και στους δήμους και τις περιφέρειες, στο πλαίσιο του Καλλικράτη, του ευρώ, της ΕΕ και του συστήματος. Παλεύουμε για μία γενικευμένη αντεπίθεση του κινήματος. Για να μην περάσουν και να καταργηθούν τα παλιά και νέα βάρβαρα μέτρα και τα νέα μνημόνια Να καταρρεύσει η προσπάθεια αντιδραστικής στροφής στο πολιτικό σύστημα και το χτύπημα των λαϊκών ελευθεριών και του κινήματος. Για την υπεράσπιση της ζωής των εργαζομένων στην πάλη για την επιβίωση και τη βελτίωση της θέσης τους.
Για να ζήσουμε, αλλά και για να κινήσουμε ξανά εμείς τους κινητήριους ιμάντες του σύμπαντος, και όχι οι τρόικες, οι τραπεζίτες και όλη η σαπίλα του καπιταλισμού, δε χρειαζόμαστε «σωτήρες». Χρειαζόμαστε, ένα ανασυγκροτημένο και ρωμαλέο εργατικό και λαϊκό κίνημα που θα επιβάλει τα δίκια του. Ένα κίνημα που θα συγκροτήσει τα δικά του όργανα και τους δικούς του θεσμούς σε αντιπαράθεση και σε ρήξη με τους θεσμούς του τοπικού και κεντρικού κράτους, με τα εθνικά και τα υπερεθνικά συμφέροντα. Όργανα και λαϊκοί θεσμοί, που θα διακατέχονται, από μια άλλη εργατική δημοκρατία κόντρα και ενάντια στη δημοκρατία της επιβολής της αστικής βούλησης, του ανοιχτού φασισμού της Χρυσής Αυγής και των διάφορων φασιστικών συμμοριών, καθώς και του έρποντος και «θεσμικού» φασισμού της κυβέρνησης, του κράτους και των μηχανισμών τους.
`Δεν επιδιώκουμε να δώσουμε μια καλύτερη λύση στην κρίση του καπιταλισμού που θα συμβιβάσει εκ νέου τις ιστορικά ασυμβίβαστες δυνάμεις της εργασίας και του κεφαλαίου. Για να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή, πρέπει η αστική τάξη να χάσει ιδιοκτησία και εξουσία. Επιδιώκουμε, αυτό το άλμα να σφραγιστεί και να ολοκληρωθεί με τη συνολική συντριβή της αστικής κυριαρχίας για μια νέα κοινωνία της κοινωνικής απελευθέρωσης.
Η συμμετοχή της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις περιφερειακές εκλογές και η επιδίωξη για εκλογή υποψηφίων της στα συμβούλια έρχεται να υπηρετήσει αυτή την αναγκαιότητα συγκρότησης του κινήματος. Σαν άλλο ένα μέσο συμβολής στη λαϊκή οργάνωση μέσα από την αποκάλυψη αντιλαϊκών πολιτικών και μέτρων, σαν βήμα παρέμβασης των λαϊκών συλλογικοτήτων οργάνωσης και διεκδίκησης. Σαν μέσο αξιοποίησης, χωρίς αυταπάτες, οποιασδήποτε ευκαιρίας παρουσιάζεται μέσα και από τον θεσμικό δρόμο για να καθυστερείς, να παρεμποδίζεις ή να δυσκολεύεις τον αντίπαλο.
Η δική μας πολιτική πρόταση  απευθύνεται στο κίνημα, στον κόσμο της εργασίας και της Αριστεράς, για να τη διεκδικήσει, να αγωνιστεί γι’ αυτήν, να την επιβάλλει. Είναι μια πρόταση δυναμική, στενά συνδεδεμένη όχι κυρίως με το σημερινό συσχετισμό, της σημερινής κατάστασης του κινήματος και της Αριστεράς, αλλά με τις τάσεις ριζοσπαστικής αλλαγής τους, ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος, αλλαγής του χάρτη στην Αριστερά.
           Η δική μας πολιτική πρόταση πιστεύουμε ότι: μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα στα επιθετικά συμφέροντα του κεφαλαίου, ξένου και ντόπιου, και να επιβάλει καλυτέρευση των όρων ζωής του εργαζόμενου λαού στο σήμερα. Μπορεί να δώσει χωρίς υποχωρήσεις συνολική απάντηση ενάντια στη σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα, δίνοντας πραγματική διέξοδο στα συμφέροντα, τις σύγχρονες ανάγκες και δικαιώματα της εργατικής τάξης και όλων των εκμεταλλευόμενων και καταπιεζόμενων στρωμάτων της κοινωνίας. Μια πρόταση όχι μόνο αναγκαία για την επιβίωση και τη ζωή του εργαζόμενου λαού, αλλά και ρεαλιστική, όσο ποτέ μέχρι σήμερα. Σε αυτή την κατεύθυνση και στις τοπικές εκλογές είναι αναγκαίο να συγκροτηθεί και να εκφραστεί με κάθε τρόπο ένα ανεξάρτητο από τα αστικά «παιχνίδια» και επιδιώξεις, ανατρεπτικό, αντικαπιταλιστικό ρεύμα, που θα ξεχωρίζει με την αγωνιστική ανυπόταχτη και ταξική φυσιογνωμία του.

            Το Ψηφοδέλτιο της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία, δεν αποτελείται από επαγγελματίες πολιτικούς. Αποτελείται από ανθρώπους της ανεργίας και της εργασιακής επισφάλειας. Του μόχθου και των λαϊκών αγώνων του τελευταίου διαστήματος. Ανθρώπους που πάλεψαν και συνεχίζουν να παλεύουν ενάντια στις συγκυβερνήσεις και την ΕΕ, τα χαράτσια, το φασισμό και το ρατσισμό. Ενάντια στις νέες εργασιακές σχέσεις, την απλήρωτη εργασία των «κοινωφελών προγραμμάτων» του ΕΣΠΑ και τις απολύσεις.  Που αναδείχτηκαν από το κίνημα της νεολαίας, το κίνημα στις γειτονιές και το εργατικό κίνημα . 


Για την εκλογική Περιφέρεια Μαγνησίας

Γκούτη Έλλη: Τοπογράφος μηχανικός, υποψήφια διδάκτωρ στο ΕΜΠ, μέλος του συλλόγου υποψήφιων διδακτόρων ΕΜΠ, μέλος του σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

Γούσης Κωνσταντίνος: Νομικός-πολιτικός επιστήμονας, Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας δικηγόρων.

Ευαγγελάκος Ευάγγελος: Φοιτητής του τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ, μέλος του ΔΣ του φοιτητικού του συλλόγου και μέλος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης.

Κατσιαμπούρα Ασπασία: Συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ιδρυτικό μέλος της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας, μέλος του κινήματος για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και τα δικαιώματα των μεταναστών.

Λάσκου Ελένη: Μαία, εργαζόμενη στην πρωτοβάθμια υγεία, μέλος του σωματείου εργαζομένων κέντρων υγείας νομού Μαγνησίας.

Μολόχας Στέφανος: Ξυλουργός, φοιτητής του τμήματος Αρχιτεκτόνων μηχανικών του Π.Θ., ιδρυτικό μέλος της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας και της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας Βόλου.

Νίτης Νικόλαος: Οικοδόμος, τεχνολόγος μηχανολόγος, μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων Μαγνησίας και των Αγωνιζόμενων Οικοδόμων.

Οικονόμου Αριστείδης: Εργαζόμενος στον ΟΣΕ, Γραμματέας του ΔΣ του σωματείου της Θεσσαλίας.

Παυλίδης Αλέξης: Βιομηχανικός εργάτης, μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας».

Σεβαστίδου Όλγα: Κοινωνική Ανθρωπολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην προφορική ιστορία, μέλος του σωματείου συμβασιούχων εργαζομένων σε ΝΠΙΔ.

Στεφανάκης Δημήτριος: Φοιτητής του τμήματος αρχιτεκτονικής Βόλου, μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου και μέλος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης, μέλος της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Απειλή.

Τσιρογιάννης Δημήτριος: Άνεργος βιβλιοθηκονόμος-μουσικός, μέλος της επιτροπής ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων Θεσσαλονίκης.

Τύμπας Στέφανος: Άνεργος Γεωπόνος-Αγρότης, ιδρυτικό μέλος της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας Βόλου, έφορος στο τμήμα μπάσκετ της ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου.


Για την εκλογική περιφέρεια Σποράδων

Φουκαλά Συνοδή: Άνεργη παιδαγωγός προσχολικής αγωγής-θεατρολόγος.


Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία-
Ανταρσία για την Ανατροπή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

[url=http://www.homebizlive.ca/images/oakleyonline.html][b]oakley sunglasses[/b][/url]If all your family members want to ensure they are a successful it is certainly plausible not only can they be as described given that article,for more information on continuous learning, continuous one of the most a multi function those who are having progress every day,! ! ! That will all your family be the case able for more information regarding keep around us providing some one going to be the pace for instance going to be the society,before it's too late the social competition is the reason that for that reason fierce, don't do just as well,your family not only can they be the case eliminated.[url=http://wrapnrollgraphics.com/oakleyoutlet.html][b]oakley sunglasses outlet[/b][/url]This article gave people an all in one beautiful enjoyment,all your family members can be capable of geting a lot of those factors that could be the chock - full of fashion goods,is your best small personal companion, welcomed everyone for more information on be happy with these a multi function good article, View website.[url=http://www.aefaa.ca/images/oakleystore.html][b]cheap oakley sunglasses[/b][/url]Seize going to be the just how long for additional details on be on the lookout at this article,when I read, I think skillfull for those times when shopping available on the web shopping,all are best of the best in this high end in the the mall,your family can save how long for more information on going to be the mall, this article is the reason that worth recommending.[url=http://www.altitudelaserspa.ca/images/oakleycanada.html][b]oakley sunglasses canada[/b][/url]All all over the they all are going to be the your small business is an all in one in line with the thing,but take heart element depends throughout the how[url=http://www.altitudelaserspa.ca/images/oakleycanada.html][b]oakley outlet canada[/b][/url]

Powered By Blogger